kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۷۹۴۷
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۰

انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی

تازه‌ترین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفت‌وگوهای اختصاصی در‌باره «ریشه‌های ناامنی در فضای مجازی و عدم تحقق و مغفول ماندن راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات» و نیز موضوعات متنوع فرهنگی و سیاسی چاپ و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت.


«هوشمندی نظام، سامان‌دهی فضای مجازی» عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی است که مدیر مسئول با ‌اشاره به نیاز هوشمندی در عرصه فعالیت‌های فرهنگی گفته است: فضای مجازی یکی از عرصه‌های کاربرد هوشمندی در فعالیت‌های فرهنگی است، ایجاد شبکه ملی اطلاعات مصداق این هوشمندی و مطالبه امام و امت است. یکی از امور‌ بسیار مهمی که امام خامنه‌ای هماره بر آن اصرار‌ و تأکید داشته‌اند اهتمام به مسئله‌ فضای مجازی است که مدیریت و هدایت و جهت‌بخشی به آن، که اکنون پشت پرده و بیرون از اختیارات نظام صورت می‌گیرد، اهتمام ویژه مسئولان را می‌طلبد.
دکتر فیروز اصلانی دربخش دیگر افزوده است: این مسئله با کیان و موجودیت ملک و ملت ما مرتبط است و به هیچ‌وجه نمی‌توان ناظر قتل عام فکری- فرهنگی جامعه در فضای مجازی بود و به صرف ملاحظات بی‌اهمیت، مسئولیت منبعث از اصل سوم قانون اساسی در ایجاد محیط مساعد برای رشد فضیلت‌ها و مبارزه با مظاهر فساد و تباهی را که تکلیف قانونی و شرعی تمامی نهادها و قوای حکومتی است به طاق نسيان سپرد‌ و امنیت کشور را در ابعاد مختلف در معرض آسیب و خطر جدی قرار داد.
وی در بخش دیگر تأکید کرده است: از قوای قضائیه و مقننه انتظار می‌رود به وظایف خود در نظارت قانونی بر قوه مجریه در امور مختلف، به ویژه در عرصه فضای مجازی، عمل کنند و تجاوز به قانون و تخطی از وظایف و ترک فعل‌های مجرمانه و خسارت‌زا و مفسده آفرین را برنتابند. بدون شک، اقدامات آنان مورد مطالبه و تأکید رهبر معظم انقلاب و نیز‌ پشتیبانی توده‌های مردم است و به افزایش سرمایه اجتماعی و استحکام هرچه بیشتر پیوند ملت- نظام منجر خواهد شد.
«ترک فعال در سامان‌دهی فضای مجازی مصداق تعاون بر اثم و عدوان است» عنوان گفت‌وگوی اختصاصی کیهان فرهنگی با حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سید علیرضا طباطبایی است که در بخشی از آن چنین گفته: فضاي مجازي آکنده از انواع محتواهاي آلوده و ناهنجار و محيطي پر از انواع خطرهاي امنيتي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي و غيره است؛ لذا سالم و ايمن‌سازي اين فضا متوقف بر شبکه ملي اطلاعات است و هرگونه تأخير دولت و ترک فعل در سامان‌دهي فضاي مجازي از مصاديق تعاون بر اثم و عدوان است.
وی در بخش دیگر تأکید کرد: فضاي مجازي موجود که متأثر از آزادي غربي مباني انديشه‌اي پديدآورندگان آن است، به علت فقدان کنترل و پايش لازم به چيرگي ارزش‌هاي اومانيستي در محتواي فضاي مجازي انجاميده است.
«ریشه‌های ناامنی در فضای مجازی» عنوان گفت‌وگوی بعدی با حجت‌الاسلام والمسلمین محمد کهوند که در بخشی از آن تأکید کرده است: وقتی‌ فضا رها و یله باشد، هرکی هرکی است و دروازه‌بانی نداریم؛ در نتیجه محتوای سالم و کنترل شده به کودک نمی‌رسد و یا در چنین فضایی تربیت از دست خانواده خارج می‌شود و به جای این‌که نهاد خانواده پاسخ‌گوی نیازهای عاطفی، علمی، آموزشی و تربیتی کودکان باشد این فضای مجازی یله و رها و بی‌قاعده و نابسامان، مرجع تربیت می‌شود.
وی در ادامه گفت: مصوبه‌اي در شوراي عالي فضاي مجازي داريم که مجموع پهناي باند مصرفي خدمات مختلف خارجي - شبکه‌هاي اجتماعي از قبيل اينستاگرام و توئيتر و پيام رسان‌ها مانند واتساپ و تلگرام- نبايد از 50 درصد پهناي باند فعال کشور بيشتر باشد. و يک سرويس نيز به تنهايي نبايد بيشتر از يک سوم پهناي باند فعال کشور را مصرف کند؛ اين مصوبه شوراي عالي فضاي مجازي است. الان اينستاگرام به‌تنهايي حدود 60 درصد از پهناي باند کشور را ‌اشغال کرده است.
«رسانه‌ها و فناوری‌های نوین از منظر مقام معظم رهبری» عنوان مطلب حجت‌الاسلام محمد کهوند است که بخشی از آن را می‌خوانید: يکي از نقاط ضعف دستگاه فرهنگي کشور، توجه نکردن به مقوله رصد فرهنگي است. مديريت فرهنگي تاکنون در اغلب موارد به دليل دير جنبيدن و عدم توجه به رصد فرهنگي، دچار انفعال شده و نتوانسته است برخورد حکمت‌آميزي با پديده‌هاي نوظهور فناوري داشته باشد.
«چیستی شبکه ملی اطلاعات» عنوان مطلب بعدی که در فرازی از آن آمده است: بسياري از آسيب‌هاي فضاي مجازي، مانند ترويج شبهات، مفاسد اخلاقي، شايعات، توهين به مقدسات ديني، امام خميني(ره)، مقام معظم رهبري مدظله، مراجع عظام تقليد دام ظلهم، علما و... ناشي از سلطه تمام‌عيار دشمن بر اين فضا است. با توجه به اين که نظام سلطه مديريت شبکه‌هاي اجتماعي، موتورهاي جست‌وجو و بسياري از خدمات ديگر فضاي مجازي را بر عهده‌دارد، به‌راحتي مي‌تواند هر محتوايي را در سطح وسيعي منتشر کند (انواع فسق و فجور) و مانع ترويج و گسترش محتوايي خاص شود.
خلع سلاح «جریان تحریف و تحریم» با «بصیرت و مقاومت» عنوان مقاله بعدی حجت‌الاسلام رسول رضایی است که بخشی از آن را می‌خوانید: «جریان تحریف» نقش مکمل و متمم را در زمینه «تحریم» بازی می‌کند و در واقع «جریان تحریف» و «جریان تحریم» همانند دو لبه یک قیچی‌اند که با عملیات نفوذ، در دستگاه محاسباتی افکارعمومی و همچنین در دستگاه محاسباتی برخی مدیران تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر، اختلال و برش ایجاد می‌کنند، ریشه مشکلات اقتصادی و راه برون رفت از آن را واژگونه و وارونه نمایش می‌دهند و با دادن نشانی غلط «مذاکره و سازش» به افکار عمومی، ذهن‌ها و افکار را ویروسی و فلج می‌کنند.
همچنین در این شماره می‌خوانیم: «وحدت، ضرورت امروز جهان اسلام» نوشته دکتر سید جواد هاشمی فشارکی، «کرونا و حق بر آموزش» از دکتر سید محمدمهدی غمامی، «قبول شدگان و مردودان مدارس و زندگی» نوشته میخائیل نعیمه، ترجمه: دکتر سردار اصلانی، «مراقب نفوذ در فضای مجازی کشور باشیم!» به قلم دکتر جواد جاویدنیا، «ولایت‌ستیزی ره به جایی نمی‌برد!» از قاسم غلامرضایی، «مشروطه اسلامی؛ زندگی و اندیشه سیاسی آخوند خراسانی» نوشته علیرضا عبدالله‌زاده و...