مسئولان صنعت برق:
مصرف گاز تهرانیها کم نشود برق میرود
سخنگوی صنعت برق کشور با اشاره به قطع برق مشترکان تهرانی در شنبه شب، گفت: خاموشیها بستگی به رفتار مشترکان دارد و با توجه به افزایش مصرف گاز خانگی این موضوع دور از ذهن نیست.
مصطفی رجبی مشهدی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران، در پاسخ به این سؤال که آیا خاموشی برق در تهران باز هم اتفاق میافتد یا خیر؟ تصریح کرد: خاموشی شنبه شب در تهران و به خصوص شهرهای اطراف آن از قبل تعیین نشده و کاملا اتفاقی بود.
او ادامه داد: خاموشیها هم بستگی به رفتار مشترکان دارد و با توجه به اینکه در بعدازظهر با کاهش دما و برودت هوا مصرف گاز خانگی بیشتر میشود این موضوع دور از ذهن نیست. توصیه ما به مشترکان این است که در مصرف انرژی به خصوص گاز صرفهجویی کنند چرا که نیروگاههای ما بدون گاز نمیتوانند برق تولید کنند.
سخنگوی صنعت برق کشور به نقش مشترکان در کاهش مصرف سوخت اشاره کرد و گفت: صنعت برق برای تشویق مردم به کاهش مصرف که تاثیر آن در کاهش نیاز نیروگاهها به سوخت نمایان میشود، مشوقهایی را که در تابستان برای مشترکان خانگی اختصاص میداد، در زمستان نیز اجرایی میکند.
همچنین به گزارش صدا و سیما، همایون حائری؛ معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو با بیان اینکه رشد بیرویه مصرف گاز در کشور، سبب ایجاد محدودیت در تامین سوخت مورد نیاز نیروگاهها شده است، افزود: این رویه سبب شد ما در برخی نیروگاههای کشور، از سوخت دوم (سوخت مایع) استفاده کنیم تا برای تأمین برق با مشکل مواجه نشویم.
وی افزود: کاهش روشنایی غیرضروری از جمله موارد مد نظر برای کاهش مصرف انرژی است، زیرا تأمین برق برای این روشناییها، مصرف سوخت را در نیروگاهها افزایش میدهد.
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس رضا اردکانیان؛ وزیر نیرو با تاکید بر اینکه خط قرمز دولت عدم قطع گاز خانگی است؛ افزود: این مسئله نه فقط به خاطر دلایل فنی بلکه به خاطر این است که امسال، سال آخر دولت است و مشکلاتی در کشور وجود دارد و برخوردهایی با هر موضوع از بیرون با مسائل میشود.
وی ادامه داد: روند فعلی باز نگه داشتن مصرف خانگی قطعا کشور را با مشکلاتی مواجه میکند. مصرف گاز اروپا با جمعیت ۴۵۰ میلیون نفری و اقلیم سردی که دارد، اندکی بیش از دو برابر ماست. وزیر نیرو افزود: یک هزار میلیون متر مکعب تولید و مصرف گاز در ایران رقم بزرگی است. از اول آبان تا آذرماه مصرف گاز نسبت به مدت مشابه سال گذشته ١۵ درصد افزایش داشته که باز بودن پنجرهها نقش زیادی در آن دارد. اگر اندکی از حدود ۶٠٠ میلیون متر مکعب گازی که در بخش خانگی مصرف میکنیم را کاهش دهیم، مردم دچار خاموشی نخواهند شد.