بهرغم طرح ادعاهایی علیه ایران
قطعنامه آمریکا علیه ایران در سازمان ملل باز هم شکست خورد
اضافه کردن دو بند جدید در بودجه ۲۰۲۱ سازمان ملل متحد برای احیای کمیته تحریمها علیه ایران از سوی آمریکا با ۱۱۰ رای منفی و تنها 10 رای مثبت اعضای مجمع عمومی سازمان، شکست خورد.
دولت آمریکا بامداد جمعه با طرح ادعاهایی علیه ایران به طرح تأمین بودجه سازمان ملل متحد برای سال ۲۰۲1 رأی مخالف داد. نماینده آمریکا در سازمان ملل مدعی شد که طرح بودجه سازمان ملل ضد اسرائیلی است و اقدامات کافی برای نظارت بر تسلیحات ایران انجام نمیدهد.
دولت آمریکا چند ماه پیش مدعی شد روند بازگشت تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را کلید زده است. این تصمیم با مخالفت اعضای سازمان ملل روبهرو شد اما واشنگتن اصرار داشت که تحریمها را احیا کرده است. آمریکا خواستار اضافهشدن بندی به بودجه سازمان ملل برای تشکیل کمیته نظارت بر تحریمها علیه ایران بود که این موضوع محقق نشد. کیلی کرافت گفت: «همانطور که در ماه سپتامبر گفتم دولت ترامپ احیای تحریمها علیه ایران را اعلام کرد. آمریکا برای اعتبار بخشیدن به قطبنمای اخلاقی خود به گروهی که برایش سوت و کف بزنند نیاز ندارد.»
نماینده سازمان ملل گفت: «اینکه چه تعداد کشور همراه ما رأی میدهند به ما آرامش نمیدهد، به خصوص آنکه اکثر کشورها خودشان را در وضع نابسامانی قرار دادهاند که تروریسم، هرج و مرج و درگیری را مجاز میکنند. ما نمیخواهیم عضو آن باشگاه باشیم.»
شکست آمریکا
در جلب نظر اعضای سازمان ملل
با این وجود اضافه کردن دو بند جدید در بودجه ۲۰۲۱ سازمان ملل متحد برای احیای کمیته تحریمها علیه ایران آخرین تلاش آمریکا بود که با ۱۱۰ رای منفی و تنها ۱۰ رای مثبت اعضای مجمع عمومی سازمان، شکست خورد. استدلال آمریکا این بود که کمیته تحریمهای سازمان ملل علیه ایران باید کار خود را از سر گیرد چون آمریکا از برجام خارج شده و دیگر برجام وجود ندارد.
واکنش کشورها به قطعنامه آمریکا
علیه ایران چه بود؟
اما در این میان آرای ۱۵ کشور همسایه زمینی و دریایی ایران در نوع خود حائز اهمیت است: روسیه، ترکیه، پاکستان، قزاقستان، آذربایجان، ارمنستان (مخالف)، عربستان و بحرین (موافق)، عراق، عمان، قطر، امارات، کویت (ممتنع)، افغانستان و ترکمنستان (غایب)، که در این میان رای ممتنع عراق شگفتی فراوانی آفرید زیرا میزان روابط دو ملت و دولت ایران و عراق فراتر از آن است که در چنین موضوعی که کشورهایی نظیر ارمنستان و آذربایجان و پاکستان و ترکیه و روسیه رای مخالف دادهاند، کشوری مثل عراق رای ممتنع دهد. تنها بحرین، جیبوتی، السالوادور، هاییتی، میکرونزیا، مراکش، سعودی، دولت در تبعید یمن و رژیم صهیونیستی با آمریکا همراهی کردند.