ورزشگاهها از استانداردهای روز دنیا فاصله دارند
مسیر دشوار برای کسب میزبانی جام ملتهای آسیا/ ضعف مدیریت در نگهداری اماکن ورزشی مشهود است!
سرویس ورزشی-
در چند سال اخیر ضعف مدیریت در نگهداری اماکن ورزشی کشور مثل ضعف مدیریت در بسیاری دیگر از بخشهای ورزش مشهود بوده تا جایی که رفت و آمد مدیران، بیشتر بر اساس رابطه بوده تا ضابطه.
در ادامه نشستهای هماهنگی در سیر میزبانی رقابتهای جام ملتهای آسیا ۲۰۲۷، جلسه هماهنگی آنلاین با حضور دبیرکل فدراسیون، رؤسای هیئت فوتبال استان آذربایجان شرقی، تهران، خوزستان، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، البرز، کرمان و جزیره کیش و همچنین شهرداران شهرهای نامزد میزبانی و مدیرعامل شرکت تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی ساعت ۱۱ روز دوشنبه برگزار خواهد شد. فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران در ماههای اخیر مدارک اعلامی از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا در بحث میزبانی جام ملتهای آسیا ۲۰۲۷ را در موعد مقرر ارائه کرد.
همچنین کتاب میزبانی این رقابتها هم به شکل حضوری از سوی وزیر ورزش و جوانان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر و سرپرست و دبیرکل فدراسیون فوتبال در مراسمی به شیخ سلمان رئیسکنفدراسیون فوتبال آسیا اهدا شد. در این کتاب معرفی شهرها، ورزشگاهها، هتلها و همچنین نقشه شهرها و فاصله میان قسمتهای مختلف با ورزشگاهها و بیمارستانها طراحی شده است.
همچنین فدراسیون فوتبال در جهت اطلاعرسانی داخلی، شناسایی رویداد و معرفی بخشی از زیرساختهای موجود در ماههای اخیر، ۷ کلیپ منتشر کرده و کلیپهای آتی هم در سیر کمپین میزبانی منتشر خواهد شد. علاوهبر این، کلیپ رسمی میزبانی هم در موعد مقرر به مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال خواهد شد.
فدراسیون فوتبال در هفته نخست شهریور و پس از برگزاری نشستهای متعدد و همچنین نخستین جلسه ستاد مربوطه به پیشنهاد میزبانی جام ملتهای آسیا در سال ۲۰۲۷، نخستین مدارک و مستندات مورد درخواست کنفدراسیون فوتبال آسیا را در موعد قانونی به مقر این کنفدراسیون ارسال کرده بود. مدارک مربوطه مشتمل بر ویژگیهای سختافزاری و نرمافزاری کشور در حوزههای گوناگون و در ۱۰ بخش از سوی فدراسیون فوتبال به کنفدراسیون ارسال شد.
در این ارتباط همچنین در آبان و آذرماه سال جاری فرم تعهدنامه به همراه لیست نیازمندیهای میزبان نیز پس از تایید مقامات کشوری و سازمانهای ذیربط و در موعد زمانی تعیین شده توسط فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران به AFC ارسال شده بود.
فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران در مسیر میزبانی رقابتهای جام ملتهای آسیا ۲۰۲۷ با کشورهای قطر، عربستان، ازبکستان و هند رقابت خواهد کرد. با اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا، میزبان رقابتهای جام ملتهای آسیا در سال ۲۰۲۷ در سال آینده میلادی اعلام خواهد شد. رقابتهای جام ملتهای آسیا در سال ۲۰۲۳ به میزبانی کشور چین برگزار خواهد شد.
بهروان: با پارو آب را از زمین بیرون میکردیم
تلاش فدراسیون فوتبال برای کسب میزبانی جام ملتهای آسیا در شرایطی است که به نظر میرسد رسیدن به این هدف بسیار دشوار است. تعدادی از ورزشگاههای ما به واسطه استفاده بیش ازاندازه از شرایط ایدهآل دور شده و این مسئله از چشم ناظران کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز دور نخواهد ماند.
به عنوان نمونه در بازی تیمهای نساجی قائمشهر و پرسپولیس، چمن مصنوعی ورزشگاه شهید وطنی قائمشهر چنان دچار آب گرفتگی شده بود که بازیکنان نمیتوانستند توپ را به حرکت درآورند. شرایط زمین بهاندازهای بد بود که بهروان مشاور سازمان لیگ و رئیسهیئت فوتبال مازندران در گفتوگویی با خبرگزاری فارس اظهار داشت: از 2 ساعت قبل از بازی که داور زمین را بازدید کرد باران مرتب میبارید و خود من مثل یک کارگر مشغول پارو زدن برای بیرون زدن آب از زمین بودم.شاید اگر بازی را برگزار نمیکردند شنبه باید بازی انجام میشد ولی مشکلاتی مثل بازیهای معوقه سازمان لیگ هم وجود دارد که دست همه را بسته است.
بهروان با تاکید بر اینکه نقد رسانهها در مورد زمین مسابقه را میپذیرد خاطرنشان کرد: اگر کسی بگوید زمین بازی خراب بود من کاملا آن را قبول میکنم ولی این خیرالموجودین است. داور مسابقه تشخیص داد بازی برگزار شود وگرنه تصمیم برگزاری مسابقه بر عهده شخص یا سازمان دیگری نیست.
بی توجهی به نگهداری اماکن ورزشی
فوتبال ایران برای گرفتن میزبانی جام ملتهای آسیا رقیبانی چون قطر دارد و با توجه به زیرساختهای آنها بعید به نظر میرسد کنفدراسیون آسیا میزبانی را به ایران بدهد. بسیاری از ورزشگاههای ما از استانداردهای روز دنیا فاصله دارند تا جایی که چند ساعت بارش باران موجب اختلال در برگزاری مسابقهای میشود که یک پایش پرسپولیس فینالیست لیگ قهرمانان آسیا است! البته برخلاف تبلیغات منفی بسیار که طی چند روز اخیر در فضای مجازی صورت گرفته، ورزش ایران ورزشگاههای بزرگی چون آزادی، نقش جهان، یادگار امام تبریز، پارس شیراز و امام رضا(ع) مشهد دارد منتها امکانات این ورزشگاهها به غیر از امام رضا(ع) به گونهای نیست که بتوانند از رویداد بزرگی چون جام ملتهای آسیا میزبانی کنند.
در چند سال اخیر ضعف مدیریت در نگهداری اماکن ورزشی کشور مثل ضعف مدیریت در بسیاری دیگر از بخشهای ورزش مشهود بوده تا جایی که رفت و آمد مدیران در این بخش تخصصی بیشتر بر اساس رابطه بوده تا ضابطه. این مدیران بیگانه با ورزش چون درک درستی از اماکن ورزشی ندارند کار خاصی را هم انجام نمیدهند. به عنوان نمونه ورزشگاه بزرگی چون آزادی تا چند ماه قبل درگیر خراب شدن اسپرینگر آبیاری بود و چیزی نمانده بود چمن استادیوم 100 هزار نفری در خطر نابودی قرار گیرد. و یا در تالار 12 هزار نفری ماهها و بلکه سالهاست که آب از سقف چکه میکند اما کسی به فکر تعمیر درست و اساسی آن نیست! مسلما تا زمانی که به این موارد مهم توجه نشود، بهدست آوردن میزبانی جام ملتهای آسیا نیز سخت و دشوار خواهد بود..