kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۹۳۵
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۷

محاصره غزه در یک سال گذشته یک و نیم میلیون دلار به این باریکه خسارت زد

به دنبال تشدید محاصره نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی در سال 2020‌، یک و نیم میلیارد دلار به مردم غزه خسارت وارد شده است.




رژیم صهیونیستی از سال 2007 مردم نوار غزه را تحت شدیدترین محاصره‌ها قرار‌داده است. این مسئله منجر به بحران‌های اقتصادی و پزشکی در این باریکه شده است. کمیته مردمی مقابله با محاصره نوار غزه میزان خسارت‌های وارده به این باریکه در نتیجه محاصره تحمیلی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۰ را حدود یک و نیم میلیارد دلار برآورد کرده است. به گزارش ایسنا، «جمال خضری» رئیس‌این کمیته در بیانیه‌ای تاکید کرد که امسال خطرناک‌ترین سال برای نوار غزه بوده و محاصره ۱۴ ساله این باریکه، اوضاع انسانی، بهداشتی و اقتصادی منطقه مذکور را در وضعیتی فاجعه‌بار قرار‌داده است. به گفته وی، شیوع ویروس کرونا‌، اوضاع این باریکه را وخیم‌تر کرده است. خضری
خاطر نشان کرد که محاصره و شیوع ویروس کرونا، تهدیدی برای امنیت غذایی در نوار غزه هستند. هم اکنون بیش از ۸۵ درصد از ساکنان نوار غزه زیر خط فقر قرار دارند و نرخ بیکاری در این باریکه نیز به ۶۰ درصد رسیده است و هم اکنون بیش از ۳۵۰ هزار نفر از نیروی کار در این منطقه بیکار شده‌اند. وی خواستار تحرک فوری جامعه جهانی برای نجات غزه و لغو محاصره ظالمانه این باریکه شد. از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۰، سه برابر مجموع سایر کشور‌ها، از سوی سازمان ملل به دلیل جنایت‌های خصمانه‌اش، محکوم شده است. طبق گزارش الجزیره، گروه "یو ان واچ" اعلام کرد، مجمع عمومی سازمان ملل در مجموع، امسال ۱۷ قطعنامه علیه اسرائیل منتشر کرده است. این در حالی است که سازمان ملل در مورد بقیه جهان، تنها شش مورد از این قطعنامه‌ها را صادر کرده است. این قطعنامه‌ها به دلیل نژادپرستی و رفتار‌های سفاک گونه رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع فلسطین، صادر شده‌اند. با این حال، قطعنامه‌های فوق الزام آور نبودند. بر اساس منشور سازمان ملل، تنها قطعنامه‌های شورای امنیت، که پنج کشور آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه و چین دارای حق وتو در آن هستند، الزام آور تلقی می‌شود. کشور‌های قدرتمند قطعنامه‌های صادر شده در مجمع عمومی را، به دلیل آنکه رای اکثریت در آن لحاظ می‌شود، قبول ندارند.