kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۵۶۲
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۸

انتقام سخت و ضرورت استقلال در فضای مجازی



  عبدالله علوی
قدرت و اقتدار علمی و فرهنگی، از عناصر اصلی مقاومت هر کشور در تقابل با دشمنان است. انقلاب اسلامی، از روز نخست شکل‌گیری خود به علت استقلال و نفی ظلم و ستم، با جبهه خبیث استکبار مواجه بوده است. این دشمنی‌ها روزبه‌روز بیشتر شده تا به موقف استعمار فرانو رسیده است. این استعمار، پایه‌گذار نظام نوین برده‌داری است. آنچه در این دوران به اسارت و بردگی گرفته می‌شود، ذهن، فکر و نظام تمایلات فردی و گروهی و در یک کلام هویت جمعی انسانی است.
واقعیت صحنه خبر از این می‌دهد، راهبرد جبهه استکبار در استعمار فرانو از برای تحقق این اسارت و بردگی، وابسته‌سازی کشورها به صنایع فرهنگی بیگانه و محصولات ارتباطی خارجی در بستر اینترنت آمریکایی است.
 امروز، جهت‌دهی فکری و فرهنگی مردم و جوانان، به‌دست فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بیگانه است. دشمن با فهم این مسئله بیشترین استفاده را در مدیریت راهبردی این ابزارها می‌برد و با به‌کارگیری روش‌های عملیات روانی و جنگ سایبری و شناختی، به تغییر سبک زندگی و انحراف مبادی میل جمعی می‌پردازد. حاصل این نفوذ مدیریتی در شبکه‌های اجتماعی بیگانه، ایجاد و توسعه گسست فرهنگی در جامعه انقلابی ایران به‌خصوص در میان جوانان و نوجوانان است.
هنوز ملت سرافراز ایران، داغدار بزرگ‌مرد کهن تاریخ خویش است و برای انتقام سختِ سردار دل‌ها لحظه‌شماری می‌کند. رهبر عزیزمان، در تبیین انتقام و سیلی سخت فرمودند: «سیلی سخت‌تر عبارت است از غلبه‌ نرم‌افزاری بر هیمنه پوچ استکبار... این یک؛ یکی هم اخراج آمریکا از منطقه است که این همّت ملّت‌ها و سیاست‌های مقاومت را می‌طلبد.»
از چند روز پیش که کلیپ فاجعه‌آمیزی در اینستاگرام منتشر شد تا به امروز، خواب بر غیرت‌مندان حرام شده است. مطالبه و بازخواست مسببان این وادادگی و انحراف از جمله برخی عناصر وزارت ارتباطات، حرکتی مقدس است که به جدوجهد باید پیگیری شود.
نباید فراموش کرد که علت اساسی بسیاری از معضلات امروز جامعه در بخش‌های گوناگون اقتصادی و فرهنگی، وابستگی کشور به صنایع فرهنگی دشمن در فضای مجازی است. هرچند انقلاب اسلامی، اساساً یک انقلاب فرهنگی بوده است؛ اما متأسفانه در سایه سوء عملکرد برخی مسئولان و سکوت و کم تحرکی برخی عناصر علمی و فرهنگی، امروز شاهد سلطه دشمن در فضای تعیین‌کننده مجازی هستیم!
حوزه و دانشگاه دو نهاد مهم و تصمیم‌ساز در کشور هستند که حرکت و جهت آنها، مسیر و جهت‌دهی کشور را تعیین می‌کند. غیرت به‌جوش آمده ایران و ایرانی از ابتذال فراگیر فرهنگی در شبکه‌های اجتماعی خارجی خصوصاً شبکه اینستاگرام، به اقدام و عمل حوزه و دانشگاه نیاز دارد. رهبر معظم انقلاب، خط انتقام را غلبه نرم‌افزاری و اخراج سخت‌افزاری بیان کردند و‌اشاره کردند که تا قوی نشویم، تجاوز و تعرض دشمنان پایانی ندارد.
دوران جدید، عصر سلطه فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی است. این ابزارها دارای تأثیرات تعیین‌کننده‌ای در بخش‌های گوناگون است. امنیت ملی، اقتدار فرهنگی، رشد اقتصادی و پیشرفت‌های علمی و فنی در هر کشوری تا حدود زیادی، وابسته به توانایی تولید، مدیریت و جهت‌دهی این ابزارها است. به‌تحقیق، هر کشوری که در این حوزه، فرودست و وابسته باشد، کمر به نابودی خود بسته است.
غلبه نرم‌افزاری بر هیمنه پوچ استکبار و اخراج سخت‌افزاری آمریکایی‌ها از منطقه مقاومت، در دوران جنگ فناوری‌های ارتباطی استکبار جهانی، اسم رمز عملیات خودکفایی و استقلال در محصولات ارتباطی و فضای مجازی کشور است که از جانب رهبر معظم انقلاب صادر شده است. امروز مصداق بارز غلبه نرم‌افزاری در منطقه مقاومت عبارت است از تقویت گفتمان استقلال و پیشرفت در فناوری‌های ارتباطی. بنا بر نظر کارشناسان، کشور به لحاظ فنی و تکنیکی هیچ‌گونه کمبودی در حوزه فناوری‌های ارتباطی ندارد. مشکل اساسی، نبود گفتمان استقلال و پیشرفتِ فناوری‌های ارتباطی در کشور و منطقه مقاومت است.
اگر این گفتمان شکل بگیرد، با تأسیس کامل شبکه ملی اطلاعات و روی‌کار آمدن شبکه‌های اجتماعی قدرتمند ملی در سطح بین‌المللی و به‌حاشیه راندن شبکه‌های اجتماعی مفسده‌آمیز آمریکایی، امنیت فکری و فرهنگی جامعه تضمین می‌شود و با جریان‌سازی کلان اجتماعی، زمینه حذف آمریکایی‌ها از منطقه مقاومت فراهم می‌گردد. به‌تحقیق بار این مسئولیت مهم و سنگین، بر عهده حوزه و دانشگاه است.
انقلاب اسلامی دوران حساسی را طی می‌کند و جهان پیش‌رو در حال گذر از پیچ تاریخی است. اگر به خود آئیم و تبلور پیام شهیدان را در افق جان خویش حفظ کنیم و برای خدا قیام کنیم، طلوع ولایت عظمای الهی دیرزمانی به طول نخواهد کشید که شهید همت فرمود: «از طرف من به جوانان بگوئيد چشم شهيدان و تبلور خون‌شان به شما دوخته است بپاخيزيد و اسلام و خود را دريابيد».