بیبیسی: دولت آمریکا قربانی جدی حمله سایبری است(خبر ویژه)
شبکه دولتی انگلیس میگوید: حمله سایبری اخیر علیه دولت آمریکا را باید بسیار جدی گرفت.
در حالی که به گزارش رسانهها، چند سازمان مهم در انگلیس در اثر حمله سایبری گسترده به آمریکا آسیب دیدهاند، وبسایت بیبیسی فارسی در گزارشی با عنوان «چرا حمله سایبری اخیر علیه دولت آمریکا تا این حد جدی است؟» نوشت: «بهار امسال وقتی روی صفحه نمایش کارکنان بخش فناوری اطلاعات صفحهای ظاهر شد که آنها را دعوت میکرد نرمافزار پرطرفدار سولارویندز را بروزرسانی کنند، ۱۸ هزار کارمند در شرکتها و دولتهای مختلف با جدیت آن را برای دفاتر خود دانلود کردند. بیخبر از این که فایل دانلود شده، یک تله انفجاری است. حتی خود سولارویندز هم از این موضوع خبر نداشت.
این شرکت آمریکایی چند هفته پیش از آن قربانی یک حمله سایبری شد. در این حمله هکرها یک کد سری کوچک را به فایل بروزرسانی نرمافزار این کمپانی وارد کردند.
این عامل قدرتمند دیجیتال، بعد از چند هفته خاموشی، در هزاران شبکه کامپیوتری متعلق به دولتها و سازمانهای فناوری و مخابراتی در سراسر آمریکای شمالی، اروپا، آسیا و خاورمیانه ناگهان فعال شد. بعد در حالی که هنوز هیچکس از وجودش خبری نداشت، از طریق اینترنت با خانه تماس گرفت تا به سازندگان خود خبر دهد که داخل محل مورد نظر است و میتواند در را باز نگه دارد تا آنها هم وارد شوند.
هکرها که به احتمال زیاد یک گروه نظامی ملی سایبری هستند، چندین ماه فرصت داشتند تا در شبکههای کامپیوتری هزاران سازمان مختلف گشت بزنند و اطلاعات آنها را به سرقت ببرند.
مهمترین قربانی این حمله سایبری تاکنون دولت آمریکا بوده که احتمالا هدف اصلی هکرها هم بوده است. بنا بر گزارشها، چندین نهاد مختلف دولتی از جمله وزارت خزانهداری و بازرگانی و وزارت امنیت داخلی آمریکا هدف این حمله قرار گرفتهاند. سازمانهای دولتی و خصوصی در سراسر جهان حالا برای غیرفعال کردن محصولات آلوده به ویروس سولارویندز در سیستمهای خود به سختی تلاش میکنند.
محققان که نام «سانبرست» را روی این هک گذاشتهاند، میگویند شناخت یکی از بزرگترین حملات سایبری تاریخ به طور کامل میتواند سالها به طول بینجامد.
کارشناسان میگویند نحوه راهیابی هکرها به درون قربانیان خود، به ویژه برای امنیت ملی نگرانکننده است. جکی سینگ، مدیر تیم امنیت سایبری در کارزار انتخاباتی جو بایدن و بنیانگذار شرکت اسپایگلس سکیوریتی میگوید: «دولتها تجهیزات لازم برای رقابت با سیلیکون ولی و ساخت مجموعه نرمافزارهای پیچیده خود را ندارند، بنابراین به زنجیرههای تامین خارجی وابسته هستند که به شکل روزافزونی هدف هکرها قرار میگیرند.»
برایان لورد نایبرئیس سابق سازمان امنیت سایبری بریتانیا معتقد است «نگرانکنندهترین مساله»، تاکتیک اصلی هکرها برای نفوذ است.
از سوی دیگر این حمله از جنبه اطلاعات ملی هم بسیار مایه نگرانی است. به گزارش رویترز، هکرها ایمیلهای مقامات وزارت داخلی آمریکا در رابطه با امنیت مرزی و مبارزه با حملات سایبری را زیر نظر داشتهاند.
گروههای امنیتی در سازمانهایی که مورد حمله قرار گرفتهاند به زمانی طولانی نیاز دارند تا بفهمند در جریان این هک کدام ایمیلها خوانده شده، کدام اطلاعات به سرقت رفته و کدام رمز عبورها فاش شدهاند.
هکرها احتمالا وقت و منابع کافی برای انجام نظارتهای گسترده روی تعداد کمی از قربانیان احتمالی خود را داشتهاند، اهدافی که به احتمال زیاد اصلیترین آنها سازمانهای دولتی بودهاند.
آلن وودوارد، استاد دانشگاه و محقق امنیت ملی در دانشگاه ساری انگلیس میگوید: «این احتمالا بزرگترین نفوذ به دولتهای غربی از زمان جنگ سرد است که من از آن خبر دارم. فقط به این فکر کنید که چرا کشورها دست به جاسوسی میزنند. این کار به آنها برتری میدهد و این برتری فقط نظامی نیست، بهخصوص در دوران صلح. دستیابی به برتری اقتصادی به روشهای مختلف، یکی از دلایل اصلی کشورها برای دست زدن به عملیاتهای جمعآوری اطلاعات است.»
همزمان با گزارش بیبیسی، شبکه اسکاینیوز گزارش داد که احتمالا چند سازمان انگلیسی، از حمله سایبری به آمریکا آسیب دیدهاند. برخی منابع میگویند این حملات از 9 ماه قبل آغاز شده اما تازه لو رفته است.