kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۲۲۷
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۲
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خبر داد

بازگشت 2 هزار دانشجوی نخبه ایرانی از یکصد دانشگاه برتر دنیا به کشور

هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد.




به گزارش معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور، هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت و بیست‌ویکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری و منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افتتاح شد.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهو در این مراسم با‌اشاره به اینکه نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت یک اتفاق بزرگ در حوزه ساخت داخل است، گفت: در طی 7 سال برگزاری نمایشگاه، فرهنگ جدیدی در حوزه تولید و خرید محصولات داخلی شکل گرفت، کاری که سرعت رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را بیشتر کرد.
سورنا ستاری ادامه داد: حرکت زیست‌بوم فناوری و نوآوری به قدری سرعت گرفته است که هر روز مردم در زندگی روزمره خود با دستاوردهای جدیدی از آن رو‌به‌رو می‌شوند و خدمات این زیست‌بوم را به صورت ملموس در زندگیشان حس می‌کنند.
ستاری با‌اشاره به شکل‌گیری پارک‌های علم و فناوری در کنار دانشگاه‌ها، افزود: 43 پارک در کشور ایجاد شده است، این زیست‌بوم با شکل‌گیری حدود 10 هزار استارتاپ و پنج هزار و 500 شرکت دانش‌بنیان تکمیل شده است و همچنان شاهد توسعه این روند رو به رشد هستیم.
 فروش 120 هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دانش‌بنیان در سال گذشته
وی ادامه داد: سال گذشته شرکت‌های دانش‌بنیان 120 هزار میلیارد تومان فروش داشتند و این تلاش‌ها به‌اشتغالزایی 300 هزار نفری منجر شده است،اتفاقی بزرگ و قابل توجه برای اقتصاد کشور.
رئیس‌بنیاد ملی نحبگان با‌اشاره به توانمندی این زیست‌بوم برای جذب نخبگان ایرانی خارج از کشور، اظهارداشت: با کمک همین اکوسیستم توانستیم دو هزار دانشجوی ایرانی از یکصد دانشگاه برتر دنیا را به کشور بازگرداندیم و به نیازهای داخلی پیوند بزنیم، بسیاری از آنها در حال حاضر در شرکت‌های دانش‌بنیانی که خود تاسیس کرده‌اند در حال ارائه خدمت هستند.
ستاری افزود: نگاه به سرمایه‌گذاری در کشور تغییر کرده است، امروز با همین تغییر رویه سرمایه‌گذاری، 9 صندوق خطرپذیر به بورس وارد شده است و به زودی تعداد آنها در تابلوی بورس بیشتر هم خواهد شد. در این مسیر از حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی هم استفاده می‌شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت دریافت وام شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر شده است، گفت: امروز این ظرفیت به 16 هزار میلیارد تومان رسیده است. این عدد نشان از توسعه فعالیت زیست‌بوم فناوری و نوآوری در کشور و همکاری و هم‌افزایی همه دستگاه‌های مرتبطی چون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و دارایی و دیگر نهادها دارد.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، دانشگاه‌ها را مبدا تغییرات اقتصادی در کشور دانست و تاکید کرد: دانشگاه‌ها شروع نوآوری، اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه فناوری در کشور هستند، بنابراین باید از این ظرفیت برای توسعه نوآوری که بزرگ‌ترین موهبت خدا به بشر است استفاده کنیم.
ستاری، از نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت به عنوان ابزاری برای یادآوری توانمندی‌های داخلی در تولید محصولات پیشرفته و کاربردی فناورانه در کشور یاد کرد و گفت: سال گذشته این نمایشگاه به فروش 320 میلیارد تومانی محصولات و تجهیزات ایران ساخت رسیده است. این تجهیزات به مدارس، پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی و هنرستان‌ها هم رسیده است.
امضای بیش از ۸۴۰۰ قرارداد
بین دانشگاه‌ها و صنایع کشور
وزیر علوم هم در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاه ایران ساخت و بیست و یکمین نمایشگاه استعدادهای پژوهشی، فناوری و فن‌بازار گفت: امروزه دانشگاه‌ها در زمینه تولید علم جایگاه ویژه‌ای دارند و توانمندی محققان ما به لحاظ کمی و کیفی جایگاه خوبی را در جهان برایمان رقم زده است و ما را در بین کشورهای صاحب نام به لحاظ علمی قرار‌داده‌ است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، منصور غلامی افزود: در میان این تحقیقات به پژوهش‌های کاربردی توجه ویژه‌ای شد چرا که انتظار جامعه از ما همین بود.
غلامی ادامه داد: حالا متخصصان ما برای ارائه طرح‌ها و حل مسائل علمی توانمند شده‌اند و نسل جوان برای ارتقای سطح علمی کشور در کنار اساتید دانشگاه قرار گرفته‌اند؛ این افراد ایده‌های بکر و تازه‌ای را ارائه می‌کنند که حتما باید در کنار این ایده‌ها شرکایی وجود داشته‌ باشند و به آنها توجه کنند.
وی درباره ورود دولتی به حوزه‌های علمی گفت: ما انتظار نداریم که دولت به این حوزه‌ها وارد شود و باید بیشتر به توان بخش خصوصی تکیه کرد، بسیاری از موفقیت‌های حاصل شده هم در نتیجه تکیه به همین بخش خصوصی بوده است.
وزیر علوم گفت: راه رسیدن به بازارهای بین‌المللی از داخل کشور رقم می‌خورد و باید برای رونق تولیدات فناورانه در کشور به ایده‌های بومی توجه ویژه‌ای داشت؛ در واقع مسیر رسیدن به بازارهای بین‌المللی از داخل کشور آغاز می‌شود.
غلامی تاکید کرد: باید نگاه شرکت‌های فناورانه داخلی به بازارهای بین‌المللی باشد تا به واسطه این توانمندی‌ها از اقتصاد مبتنی بر نفت فاصله بگیریم. تنها راه برای دور شدن از اقتصاد مبتنی بر نفت تکیه به شرکت‌های فناورانه داخلی است، به عنوان مثال ما سالیانه محصولات کشاورزی زیادی را بدون فرآوری و به صورت خام به فروش می‌رسانیم، در صورتی که امکان ارزش آفرینی برای آنها وجود دارد.
وی افزود در راستای اهداف ذکر شده دانشگاه‌ها توانسته‌اند حدود 8 هزار و 400 قرارداد با ارزش بیش از دو هزار و 100 میلیارد تومان با بخش صنعت امضا کنند.