ترامپ: تسلیم نمیشوم
رئیسجمهور آمریکا در واکنش به تبریک رهبر اکثریت جمهوریخواه سنا به «جو بایدن» به عنوان رئیسجمهور منتخب، از وی انتقاد کرد و نوشت، برای تسلیم شدن زود است و این حزب باید یاد بگیرد که مبارزه کند.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هنوز برای «دونالد ترامپ» و طرفدارانش تمام نشده است؛ روز دوشنبه با اتمام روند رأیگیری از مجمع گزینندگان آمریکا (الکترال کالج)، پیروزی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری این کشور با ۳۰۶ رأی الکترال، تایید شد. بلافاصله بسیاری از جمهوری خواهان، از جمله «میچ مککانل» رهبر اکثریت جمهوریخواه سنا، پیروزی بایدن را به او تبریک گفتند. رهبر اکثریت جمهوریخواه سنا همچنین از اعضای این حزب خواست در روز ششم ژانویه(17 دی) که اعضای دو مجلس کنگره برای تایید آرای الکترال کالج دور هم جمع میشوند، از به چالش کشیدن آرا و قراردادن سناتورهای جمهوریخواه در موقعیت دشوار خودداری کنند.
اما ترامپ دیروز طی توئیتی، به انتقاد از «میچ مککانل» رهبر اکثریت جمهوریخواه مجلس سنا، پرداخت. او خطاب به مککانل نوشت:« میچ ۷۵ میلیون رای، رکوردی برای رئیسجمهور در قدرت (با اختلاف زیاد). خیلی زود است برای تسلیم شدن. حزب جمهوریخواه باید یاد بگیرد بجنگد. مردم عصبانی هستند».در همین راستا، رویترز نیز نوشت، «کایلی مک انانی» سخنگوی کاخ سفید، سه شنبه در اظهاراتی گفت: رئیسجمهور آمریکا همچنان درگیر چالشها و شکایتهای حقوقی درباره نتایج انتخابات ریاست جمهوری 2020 است.بر اساس این گزارش، سخنگوی کاخ سفید این اظهارات را در پاسخ به سؤالی درباره واکنش ترامپ به نتایج آرا کالج الکترال گفته است.
کودتا شکست خورد
یکی از کارشناسان مسائل راهبردی حزب جمهوریخواه نیز با پیوستن به حزب دموکرات گفت، تلاش رئیسجمهور آمریکا برای تغییر نتیجه انتخابات، کودتایی شکست خورده بود، اما احتمال کودتای دوم وجود دارد. به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، «استیو اشمیت» که از بنیانگذاران ائتلاف جمهوریخواهان مخالف ترامپ موسوم به «پروژه لینکلن» است، در مصاحبهای گفت: «تلاش ترامپ برای تغییر نتیجه انتخابات، کودتایی شکست خورده بود».اشمیت که روز سه شنبه پس از قریب به 30 سال عضویت در حزب جمهوریخواه، به حزب دموکرات آمریکا پیوست، در ادامه هشدار داد: «در بسیاری از کشورها با شکست کودتای ناموفق اول، کودتای دوم را شاهد هستید».این استراتژیست سابق حزب جمهوریخواه با انتقاد از تلاش 18 دادستان ایالتی برای تغییر نتیجه انتخابات از طریق دیوان عالی آمریکا گفت: «ایمان و اعتقاد به دموکراسی آمریکایی بهصورت از پیش برنامهریزی شده و عامدانه توسط ترامپ مسموم شد و این اقدام، با امضای یک دادخواست بیارزش توسط ۱۲۶ عضو مجلس نمایندگان و ۱۸ دادستان جمهوریخواه، به بیشترین حد رسید که در اصل، اعلامیه انکار دموکراسی آمریکایی بود»وی با اشاره به درگیریهای چند روز پیش حامیان و مخالفان ترامپ در پایتخت آمریکا گفت: «در بحثهای سیاسی، طرف دموکراسیخواه هرگز نباید انتخابات را به طرف تمامیتخواه ببازد، زیرا پس از آن، دیگر هرگز انتخاباتی وجود نخواهد داشت».