kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۱۱۵
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۶
رئیس‌شورای‌‌ عالی نظام پرستاری خبر داد

کمبود ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری در کشور

رئیس‌شورای‌‌ عالی نظام پرستاری اظهارداشت: به دنبال کاهش درآمد بیمارستان‌‌ها در نتیجه شیوع کرونا در کشور، میزان پرداختی به پرستاران کاهش هم یافته در حالیکه کار پرستاران در دوران کرونا مضاعف شده است.



شمس‌‌الدین شمسی با‌اشاره به مطالبات جامعه پرستاری به خبرگزاری تسنیم گفت: یکی از مشکلات مهم در حوزه پرستاری، کمبود نیروی انسانی است؛ وقتی کمبود نیروی انسانی وجود دارد، میزان کیفیت خدمت‌‌رسانی به مراجعین و بیماران افت پیدا می‌‌کند. بر اساس استانداردهای جهانی، به ازای هر تخت بیمارستانی، حداقل 2.5 نفر پرستار باید وجود داشته باشد در حالی‌‌که در کشور ما این عدد هنوز به یک هم نرسیده است؛ یعنی در میانگین کشوری، به ازای هر تخت بیمارستانی کمتر از یک پرستار داریم و به‌صورت میانگین 0.9 نفر پرستار به ازای هر تخت بیمارستان داریم.
شمسی افزود: حدود 100 هزار تا 150 هزار پرستار دیگر نیاز داریم؛ برای سال بعد، حدود 30 هزار نیرو پیش‌‌بینی شده است که امیدواریم جذب این افراد صورت بگیرد البته استخدام‌‌هایی نیز در این مدت صورت گرفته است؛ تا آخر امسال قرار است نزدیک به 22 هزار نفر در کل کادر بهداشت و درمان جذب شوند که حدود 50 درصد از آن‌‌ها جامعه پرستاری خواهند بود اما همچنان با کمبود شدید نیروی انسانی مواجهیم و با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم. وی با بیان این‌‌که شیوع کرونا و مواجهه پرستاران با این ویروس در بخش‌‌های بیمارستانی باعث ابتلای بسیاری از پرستاران به کرونا شده است، خاطرنشان کرد: ابتلای پرستاران به بیماری کرونا باعث می‌‌شود به مدت حداقل دو هفته از دایره خدمت‌‌رسانی خارج شوند که این مسئله باعث تشدید کمبود نیروی انسانی و افزایش فشار کاری روی نیروهای پرستاری شده است.
کاهش میزان پرداختی به پرستاران با شیوع کرونا
رئیس‌شورای‌‌ عالی نظام پرستاری، پرداخت معوقات و مطالبات پرستاران را از دیگر مشکلات جامعه پرستاری عنوان و ادامه داد: در بحث پرداختی‌‌ها با چند مسئله روبه‌رو هستیم؛ یکی بحث معوقات پرستاران است که فاصله زمانی پرداخت این معوقات کاهش یافته است و به صورت میانگین، مدت معوقات به سه تا چهار ماه در کشور رسیده است اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که مبلغ این پرداختی‌‌ها کاهش یافته است.
شمسی درباره علت کاهش میزان مبلغ پرداختی‌‌ها بیان کرد: به دلیل شیوع کرونا در کشور، اعمال جراحی غیراورژانسی در کشور کاهش یافت و درآمدهای بیمارستانی کم شد و به دلیل این‌‌که کارانه پرستاران در ارتباط با درآمدهای بیمارستانی است، مبلغ پرداختی به آن‌‌ها نیز کم شده است؛ کاهش میزان پرداختی به پرستاران در حالی رخ می‌‌دهد که نه تنها کار پرستاران در دوران کرونا کم نشده بلکه حتی مضاعف نیز شده است.
لزوم اصلاح نظام پرداخت برای رفع بی‌‌عدالتی
وی با بیان این‌‌که پرستاری که شب و روز در بالین بیماران کار می‌‌کند نباید با کاهش پرداختی‌‌ها مواجه شود، افزود: یکی از گله‌‌مندی‌‌های پرستاران، اجرا نشدن قانون تعرفه‌‌گذاری خدمات پرستاری است؛ الان میزان درآمد پرستاران به دلیل شیوع کرونا کاهش یافته است؛ اگر پرستار بر اساس خدماتی که ارائه می‌‌دهد درآمد کسب کند با مشکل کمبود درآمد مواجه نمی‌‌شویم؛ قانون تعرفه‌‌گذاری خدمات پرستاری حدود 14 سال پیش مصوب شده و با اجرای این قانون تبعیض بین نحوه پرداختی به پزشکان و پرستاران از میان می‌‌رود.