حزبالله لبنان: سازش با اسرائیل سرنگونی رژیمهای عربی را سرعت میدهد
جنبش حزبالله لبنان اقدام سران مغرب برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، را محکوم و تاکید کرد که سازشکاران عرب به زودی از این اقدام خود، ناامید میشوند و در مییابند کشورشان را در معرض خطر قراردادهاند.
جنبش حزبالله لبنان جمعه شب، با صدور بیانیهای در واکنش به سازش شاه مغرب با رژیم صهیونیستی، اعلام کرد: اعلام مقامات مغرب درباره عادی سازی روابط با دشمن اسرائیلی را محکوم میکنیم. این اقدام در چارچوب سقوط پیدرپی برخی رژیمهای عربی است که به خواسته آمریکا و رژیم صهیونیستی، روی آرمانهای فلسطینی خط کشیده و میخواهند آن را نابود کنند.
به گزارش فارس، حزبالله افزوده است: تسلیم شدن این رژیمها در مقابل اخاذی آمریکا و رژیم صهیونیستی با طمع دستیابی به منافع یا لغو تحریمها، چیزی جز توهم نیست.
در ادامه این بیانیه آمده است: سازشکاران به زودی خواهند فهمید که چیزی جز ناامیدی به دست نیاوردهاند و تنها کشورشان در معرض دشمن اسرائیلی و توطئههای خطرناک آنها قرار گرفته است.
حزبالله اضافه کرد که امید واقعی، به ملت آزاده مغرب است که در برابر استعمار فرانسه مقاومت کردهاند و همچنین، به همه امتهای شریف اسلامی است؛ ملتهایی که این توافقهای خیانت بار را ساقط خواهند کرد و پشتیبان قوی برای ملت مقاوم فلسطین خواهند بود.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا، پنجشنبه شب اعلام کرد که مغرب، ایالات متحده را سال ۱۷۷۷ به رسمیت شناخت. به همین خاطر، مناسب است که ما حاکمیت آنها را بر صحرای غربی به رسمیت بشناسیم.
دیوان پادشاهی مغرب نیز با تأیید به رسمیت شناخته شدن حاکمیت این کشور بر صحرای غربی توسط رئیسجمهوری آمریکا، طی بیانیهای اعلام کرد، آمریکا یک کنسولگری در صحرای غربی و درچارچوب توافق با اسرائیل بازگشایی خواهد کرد. ناگفته نماند که مناسبات پنهان مغرب با رژیم صهیونیستی، قدمت 60 ساله دارد.
واکنش الجزایر
اعلام عادی سازی روابط میان مراکش و رژیم صهیونیستی با واکنشهای مختلفی مواجه بوده و بسیاری آن را محکوم کردند. «عبدالعزیز جراد» نخستوزیر الجزایر در سخنانی درباره تهدید جدید رژیم صهیونیستی علیه این کشور هشدار داد. در نخستین واکنش رسمی الجزایر به عادیسازی روابط میان مراکش و رژیم صهیونیستی، جراد گفت:« زمانی که ما به شهروندان میگوییم که یک عملیات خارجی برای هدف قراردادن ثبات کشور وجود دارد، همین است. این نشانههای آن است. ما امروز شاهد بیثباتی و جنگ در همه مرزهای خود و آفریقا و مغرب در اطراف الجزایر هستیم. اکنون یک اراده و خواست حقیقی برای رسیدن رژیم صهیونیستی به نزدیکی مرزهای ما وجود دارد.»
به نوشته پایگاه خبری الجزائری «الخبر»، وی بر ضرورت افزایش تلاش همه الجزایریها برای حل مشکلات داخلی تاکید کرد و از مردم، طبقه سیاسی و نخبگان فرهنگی خواست که مراقب باشند و برای ثبات کشور تلاش کنند. به نوشته «المیادین»، وی تاکید داد:« امروز یک خواسته خارجی واقعی برای رسیدن صهیونیسم به مرزهای ما وجود دارد. الجزایر مورد هدف قرار گرفته است و ما باید دست در دست یکدیگر، مشکلات داخلی را میان خود حل کنیم.» جراد توضیح داد:
«در محیط منطقهای ما قضایای بسیار خطرناکی برای بیثباتی در منطقه وجود دارد. در سراسر آفریقا و مراکش خطراتی وجود دارد. رژیم صهیونیستی در مرزهای ماست.الجزائر هدف قرار گرفته و ما باید متحد شویم.»
وعده آمریکا به مراکش
به دنبال عادی سازی روابط میان مراکش و رژیم صهیونیستی، منابع آگاه از وعده آمریکا برای سرمایهگذاری سه میلیارد دلاری در مراکش خبر دادند. به گزارش ایسنا، پس از عادی سازی روابط میان مراکش و رژیم صهیونیستی روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک مقام در دولت آمریکا اعلام کرد که کشورش متعهد به سرمایهگذاری سه میلیارد دلاری در مراکش طی سه سال شده است.
در همین حال، پس از به رسمیت شناختن حاکمیت مراکش بر منطقه صحرا توسط آمریکا، وزارت تجهیزات و حملونقل دولت مراکش از انجام یک مناقصه برای ساخت یک بندر در شهر «الداخله» یکی از شهرهای منطقه صحرا خبر داد. این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد که این مناقصه ۲۸ ژانویه ۲۰۲۱ (نهم بهمن) به پایان خواهد رسید و ساخت این بندر علیرغم هزینه یک میلیارد دلاریاش به تقویت روابط دریایی و تجاری میان مراکش و دیگر کشورهای آفریقایی کمک خواهد کرد.
همچنین دولت آمریکا طی اطلاعیهای به کنگره از قصد خود برای فروش یک میلیارد دلار تسلیحات که شامل
۴ فروند پهپاد و تسلیحات هدایت دقیق ساخت شرکتهای لاکهید مارتین، ریتون و بوئینگ به مراکش میشود، خبر داده است. در همین حال، وزیر صنایع و بازرگانی مراکش از تماسهای این وزارتخانه با سرمایهگذاران صهیونیست برای سرمایهگذاری در مغرب خبر داد.
در همین ارتباط، گروههای مقاومت فلسطینی با صدور بیانیهای خواستار برکناری مراکش از ریاست کمیته قدس سازمان همکاری اسلامی شدند. به گزارش پایگاه خبری المیادین، گروههای مقاومت فلسطین، توافق سازش با رژیم اشغالگر صهیونیستی را خنجری به پشت امت اسلامی و خیانت به فلسطین و بیت المقدس توصیف کرد. در این بیانیه آمده است: «لازم است حالا که مراکش به توافق با رژیم اشغالگر اسرائیل تن داده است، ریاست کمیته قدس سازمان همکاری اسلامی از رژیم مراکش گرفته شود.»
ریاض و عادی سازی روابط
از سوی دیگر، یک رسانه عبری با اشاره به نقش عربستان در فراهم کردن زمینه عادی سازی روابط میان مراکش و رژیم صهیونیستی از احتمال ملحق شدن ریاض به این روند در آینده نزدیک خبر داد. به گزارش ایسنا، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی به نقل از منابع دیپلماتیک فاش کرد که ریاض در فراهم کردن زمینه عادی سازی روابط میان این رژیم و مراکش ایفای نقش کرده است. طبق این گزارش، امضای توافقنامه مشابه میان رژیم صهیونیستی و عربستان در آینده محتمل است. در همین حال، شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز فاش کرد که عربستان برای فراهم کردن زمینه انعقاد توافقنامههای عادی سازی روابط کشورهای دیگر با رژیم صهیونیستی به کاخ سفید ملحق شده است. این شبکه در ادامه گزارش خود احتمال داد کهاندونزی و عمان 2 کشور بعدی باشند که به روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی ملحق خواهند شد.