kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۵۴۲۳
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۱
ربیعی:‌

مذاکرات برجام تمام شده، مذاکره جدید نداریم

سخنگوی دولت در واکنش به اینکه برخی کشورها اعلام آمادگی کردند که به مذاکرات جدید ایران درباره برجام بپیوندد گفت: مذاکرات برجام تمام شده است و مذاکرات جدیدی برای برجام نخواهیم داشت.

علی ربیعی سخنگوی دولت پیش از ظهر دیروز (سه‌شنبه 18 آذر) در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ مبتنی بر واقعیت‌های امروز کشور و با نگاهی به آینده نزدیک در تلاش برای بهبود آینده بهتر شکل گرفته است.
ربیعی افزود: تلاش دولت بر این بوده که منابع و درآمدهای پیش‌بینی شده کاملاً واقعی باشند و مصارف اجتناب‌ناپذیر کاملاً پوشش داده شود و هزینه غیرضروری نیز افزایش نیاید.
وی یکی از مهم‌ترین دستاوردهای لایحه بودجه سال آینده را کاهش نقش منابع حاصل از فروش نفت خام در بودجه جاری دانست و گفت: بنابر تصمیم دولت، در بودجه جاری سال آینده، بیش از میزان فروش نفت در دوران قبل از تحریم، فروش نفت دیده نشده است.
نفت را در بازار جهانی نفروشیم
در داخل می‌فروشیم
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰، میزان فروش نفت را ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز پیش‌بینی کرده است، در حالی که به اعتقاد برخی کارشناسان فروش یک میلیون بشکه‌ای بودجه ۹۹ هم به طور کامل محقق نخواهد شد. دلیل خوش‌بینی دولت برای افزایش فروش نفت در سال ۱۴۰۰ چیست؟ آیا بازگشت احتمالی آمریکا و لغو تحریم‌ها علت تعیین این عدد است؟»، اظهار کرد: ما حق نداریم از روند ایجاد درآمد برای مردم کشور دریغ کنیم.
ربیعی گفت: ما باید دوران تحریم و عدم فروش نفت را بشکنیم. پیش‌بینی فروش دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت گام اول و چشم‌انداز اولیه در افزایش فروش نفت و حفظ سهم کشورمان در اوپک است. دولت تمام تلاش خود را برای به عقب راندن تحریم‌ها به کار خواهد بست و حقوق مردم و حق کشور از فرصت‌های اقتصادی جهان را خواهد گرفت.
وی افزود: بنابراین فروش دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه یک چشم انداز است و حاوی دو پیام است که اولًا وزارت نفت قادر به تولید این میزان نفت در کوتاه مدت است و ثانیاً تلاش برای فروش نفت و دسترسی به منافع آن در بازار جهانی تلاش برای احقاق حق ملت ایران است و محقق خواهد شد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: در صورتی که نتوانیم نفت را در بازار جهانی به فروش برسانیم پیش‌بینی شده است با مشارکت دادن مردم در خرید نفت و فروش داخلی این درآمد محقق شود که با این کار هم نقدینگی و تورم کنترل می‌شود و هم مردم با سرمایه خرد خود در تولید و‌ اشتغال سهیم می‌شوند و هم مردم منتفع خواهند شد.
میزان رعایت پروتکل‌ها توسط مردم،
بیش از ۸۵ درصد
ربیعی درخصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا، گفت: گزارش‌ها حاکی از آن است که مصوبات چند هفته اخیر ستاد ملی نقش بسزایی در کاهش بروز مرگ و میر داشته است. کاهش حدود ۲۰ درصدی بستری و مرگ و میر در اثر تدابیر انجام شده، با تلاش‌های کادر درمان و همراهی مردم بدست آمده است.
وی تاکید کرد: میزان رعایت پروتکل‌ها توسط مردم به بیش از ۸۵ درصد رسیده است و در حال حاضر ۶۴ شهر قرمز، ۲۷۸ شهر نارنجی و ۱۰۶ شهر زرد رنگ داریم. اقدامات نظارتی و اعمالی نیروی انتظامی در دو هفته گذشته بسیار موثر و مفید واقع شده است که قابل تقدیر است. اعمال نظارت و جریمه و پلمب توسط نیروی انتظامی کاملاً تشدید شده است و آثار آن کاملاً مشهود است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درخصوص آخرین وضعیت حمایت‌های دولت از آسیب دیدگان کرونا گفت: دولت در برنامه‌ریزی‌های خود در مورد حمایت از واحدهایی که عمدتا خدماتی هستند و هم شاغلین کار از دست داده و اقشاری که فاقد درآمد ثابت بوده‌اند و یا دارای درآمد کم بوده‌اند اقداماتی را درنظر گرفت.
ربیعی گفت: در جهت حمایت از بنگاه‌ها برای حفظ مشاغل مبلغ ۱۴ هزار میلیارد تومان وام اختصاص یافته است و تاکنون به بانک‌ها معرفی شده‌اند و همچنین حمایتی‌هایی مانند تعویق و تقسیط مالیاتی و سایر عوارض تعیین شده است. برای حمایت از افراد بیکار شده بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفته است.
برنامه کمک معیشتی ستاد ملی کرونا
مربوط به سال آینده نیست
وی افزود: برای حمایت از اقشار هدف وام یک میلیون تومانی دوم، تاکنون به چهارونیم میلیون خانوار که درخواست داشتند پرداخت شده است. گمان می‌رود تعداد زیادی از افراد از این وام مطلع نشده باشند بنابراین مقرر شد به این افراد از سوی دولت پیامک ارسال شود و در صورت تایید وام آنها نیز پرداخت شود.
سخنگوی دولت گفت: برنامه کمک معیشتی نیز مصوبه ستاد ملی کرونا بوده و برای ۴ ماه پیش‌بینی شده است و مربوط به سال آینده نیست بلکه مقرر است که از ماه آذر نیز پرداخت شود. جامعه هدف افراد آسیب دیده از کرونا بیش از ۳۴ میلیون نفر خواهد بود.
وی درخصوص اعلام تمایل ژاپن و کشور‌های عرب حوزه خلیج‌فارس برای حضور و مذاکرات جدید برجام گفت: ما به‌طورکلی از نقش‌آفرینی بیشتر ژاپن به عنوان یک کشور دوست و شریک مهم در مسائل بین‌المللی استقبال می‌کنیم.
سخنگوی دولت گفت: مذاکرات برجام از دیدگاه ما تمام شده و قرار نیست مذاکرات تازه‌ای انجام بگیرد که نیازی به تجدید ساختار مذاکرات وجود داشته باشد. امروز تنها مسئله باقی مانده، بازگشت همه طرف‌ها به تعهداتشان مطابق توافق انجام گرفته است و این موضوع پیچیده‌ای نیست.
جزئیات سرنخ‌های ترور شهید فخری‌زاده را
 وزارت اطلاعات اعلام می‌کند
ربیعی درخصوص آخرین وضعیت شناسایی عوامل ترور شهید فخری‌زاده گفت: تا آنجایی که اطلاع دارم موضوع توسط وزارت اطلاعات در حال پیگیری است و بررسی سرنخ‌ها و ابعاد ماجرا همچنان ادامه دارد. با روشن‌تر شدن ابعاد این حادثه تروریستی وزارت اطلاعات قطعا اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام خواهد داد.
نصب ۵۰۰ سانتریفیوژ در نطنز
در چارچوب برجام است
سخنگوی دولت درخصوص سؤالی مبنی بر اینکه اخیرا تروئیکای اروپا از نصب سانتریفیوژها در نطنز ابراز نگرانی کرده‌اند. در زمینه نصب و نگرانی‌های طرف اروپایی پاسخ دولت چیست؟ گفت: اقدام ایران برای نصب ۵۰۰ سانتریفیوژ در نطنز از مدت‌ها قبل و در راستای کاهش متوازن تعهدات به دلیل خروج آمریکا از برجام پیش‌بینی شده بود.
وی ادامه داد: درخصوص سانتریفیوژها دو نکته را باید اضافه کنیم. اول اینکه این اقدامات در چارچوب برجام و حقوق مندرج در آن برای طرفین انجام می‌گیرد.، ثانیاً همانطور که بارها گفته ایم تمام اقدامات ما برگشت پذیرند و هر زمان که آمریکا به تعهداتش برگشت، به سرعت به وضعیتی که در برجام توافق کرده‌ایم باز خواهیم گشت.