نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
فرافکنی مدعیان درباره FATF پایان ندارد
سرویس سیاسی -
فرزانه ترکان، فعال سیاسی مدعی اصلاحات روز گذشته در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«با اين وضعيت اقتصادي که در داخل جامعه مردم عزيز با آن روبهرو هستند و وضعيت فروش نفتي که گرفتار آن شدهايم و از همه مهمتر تحريمهاي ظالمانهاي که کشور ما را با چالشهاي جدي روبهرو کرده است و عدم تصويب قانون مبارزه با پولشويي که ارتباط مالي ما با دنيا را دچار مشکلات عديدهاي کرده است، بيشک دولت با اين همه مسائل، معلوم است به راحتي نميتواند مشکلات مردم را حل و فصل کند. با اين همه مشکلات لطف خداوند است که دولت کشور را اداره ميکند وگرنه چطور ميشود با وجود چنين مشکلاتي کشور را به راحتي اداره کرد».
ترکان در ادامه گفت:«با همه اوصاف اينکه عدهاي فقط صحبتهاي زيبا ميکنند، واقعا مشکلات مردم را حل نميکند و کشور ما درگير مسئلهاي به نام شعارپراکني شده است و فقط عدهاي شعارهاي زيبايي ميدهند. نمايندگان مجلس يازدهم با اين وضعيت اقتصادي و فروش نفت و البته تحريمهاي سختي که بر مردم ما تحميل شده است، اگر ميتوانند براي حل مشکلات مردم کاري انجام بدهند».
متاسفانه مدعیان اصلاحات به هیچ عنوان از دولت روحانی که حدود هفت سال و نیم از عمرش سپری شده مطالبهگری نکرده و مدعی هستند که مجلسی که تازه حدود 6 ماه از عمرش سپری شده، مشکلات اقتصادی کشور را رفع کند.
این طیف همچنین مشکلات فعلی را به گردن عدم تصویب FATF میاندازند. این در حالی است که اولا دولت آقای روحانی بیش از 95 درصد دستورات FATF را اجرایی کردهاما این اقدامات نقد هیچ گشایشی در امور بانکی ایجاد نکرده است.ثانیا مقامات ارشد دولت صراحتا اعلام کردهاند که هیچ تضمینی نمیدهند که با تصویب لوایح مرتبط با FATF مشکلات کشور حل شود. دولت آقای روحانی امکانات و اختیارات گستردهای دارد، اما مدعیان اصلاحات بجای مطالبهگری، دولت را به فرافکنی تشویق میکنند.
دوره «تَکرار» گذشته؛ سرمایه «تَکرار کردن» هزینه انتخابات گذشته شد
روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت: جامعه امروز بیش از هر چیز نیازمند «شفافسازی» و نه «افشاگری» است.. (سیاسیون) باید یکبار برای همیشه موضعشان را درخصوص بسیاری از مسائل روشن کنند. شاید این تنها راهی باشد که بدنه اجتماعی ایران نسبت به این انتخابات دلگرم شود و حرفهایی تازه مبتنی بر انگارههایی عملگرایانه بشنود.
در ادامه این مطلب آمده است: در چرایی الزام و ضرورت این مسئله باید گفته شود که خروج از بنبستها و مقابله با دشمنان بزرگ و کوچک منطقهای و بینالمللی کشور، نیازمند مشارکت حداکثری و حضور چشمگیر آحاد جامعه در فرآیندهای انتخاباتی است. به طور قطع این دوره، دوره «تکرار کردن»ها نیست. سرمایه «تکرار کردن» هزینه انتخابات گذشته شد. حالا باید اتفاقی تازه رخ دهد و این اتفاق تازه تنها در گرو «تغییر گفتمان» از «مدلول» به «دال» و تبیین مواضع و موقعیتها است. مدعیان اصلاحات بیآنکه بخواهند مسئولیت «تَکرار» در انتخابات گذشته را بر عهده بگیرند و یا از بانیان و مسببان وضع موجود انتقاد کنند، باز هم به فکر انتخابات و به دست گرفتن قدرت هستند!
فعال سیاسی اصلاحطلب: طرح مجلس به نفع ایران است
سید محمدصادق خرازی، رئیسشورای مرکزی حزب ندای ایرانیان دیروز درباره مصوبه اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در روزنامه ایران نوشت: « ترور ناجوانمردانه دانشمند هستهای کشورمان که مقامات اسرائیلی نه تنها به صراحت آن را رد نکردند، بلکه تلویحا نیز بر آن صحه گذاشتهاند، حاکمیت را بر آن داشت تا واکنش جدی نشان دهد تا به دشمنان ایران نشان دهد که گمان نکنند هر کاری کنند ایران ساکت میماند، ایران برگههای زیادی در اختیار دارد که در موقع لزوم میتواند از آنها استفاده کند. اتفاقا این برگهها علیه اسرائیل بیش از همه است.»
وی افزود: «دیگر اینکه، این صحیح است که با تصویب این طرح کار دولت برای چانه زنی با طرفهای مذاکرهکننده غربی سختتر شده اما اولا، کار ایران با خروج یکجانبه آمریکا از برجام سخت شده بود و این سختی به قوت خود باقی است. ثانیا، هیچ تضمینی نیست اگر حتی این طرح هم تصویب نمیشد از فشار غرب به ایران کاسته میشد، حتی حالا که ترامپ رفته و بایدن آمده و زمزمههای نرمش او برای بازگشت به برجام شنیده میشود. اتفاقا ترور شهید فخری زاده دقیقا در زمانی انجام شد که آمریکا در دوره گذار انتقال دولت است و روشن است که این اقدام بیش از همه برای فشار به ایران صورت گرفته است. ثالثا، تجربه نشان داده هرگاه در برابر طرف مقابل با قاطعیت وارد میدان شوید، عقب مینشیند و اگر ببیند طرحی جدی در اختیار دارید که میتواند محاسباتش را به هم بریزد حاضر میشود امتیاز دهد و شما را راضی کند که معادلات بازی را حفظ کنید. فراموش نکنیم که برجام زمانی حاصل شد و غرب حق غنیسازی ایران را پذیرفت که ایران غنیسازی ۲۰ درصدی را آغاز کرده بود، در حالی که قبل از آن به هیچ وجه حاضر نبود حق غنیسازی ایران را به رسمیت بشناسد.»
خرازی ادامه داد: «ما باید همواره از امکاناتمان بهترین استفاده را ببریم. شاید با طرح جدید مجلس کار دیپلماتهای ما سخت شده باشد، اما میتوان از دریچه دیگری نیز به موضوع نگاه کرد. این طرح میتواند اهرم فشاری در اختیار دستگاه سیاست خارجی کشورمان قرار دهد تا طرف غربی را وادار کند به برجامی که خود نقض کرده، پایبند بماند و به طور جدی خواسته اصلی ایران را که همان رفع واقعی تحریمهاست، محقق کند. هنر دیپلماسی استفاده بهینه از فرصتها و تبدیل موقعیتها و احیانا تهدیدها به فرصت است. اگر از این دریچه به موضوع نگاه شود، میتوان گفت که طرح مجلس میتواند به سود مذاکرهکنندگان ما باشد تا در آینده طرفهای غربی را وادار کنند تا به طور جدی مذاکره کنند و مذاکرات را بدون فوت وقت به نتیجه برسانند. همان طور که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان گفته است که اگر غربیها به تعهدات خود در برجام عمل نکنند، دولت ایران مجبور است آنچه مجلس تصویب کرده را اجرا کند.»
اذعان روزنامه ایران به قصور عجیب دولت
روزنامه دولتی ایران دیروز در گزارشی نوشت: «دولت در لایحه بودجه سال آینده پیشبینی کرده از خانههای لاکچری ۷۰۷ میلیارد تومان و از خانههای خالی ۲۰۰ میلیارد تومان مالیات دریافت کند. بر اساس جدول شماره ۵ لایحه بودجه ۱۴۰۰ (جدول درآمدها) از محل مالیات بر خانههای گرانقیمت مجموعا ۷۰۷ میلیارد تومان درآمد داشته باشد. همچنین پیشبینی دولت از درآمدهای سال آینده، ۲۰۰ میلیارد تومان از محل مالیات بر خانههای خالی از سکنه برآورد شده است.»
ارگان دولت افزود: «البته کارشناسان اقتصادی نسبت به تحقق کامل این درآمد هم تردید دارند چون کسب درآمد دولت از محل خانهها و خودروهای لوکس در قانون بودجه امسال نیز دیده شد که علیرغم گذشت ۸ ماه و نیم از سال جاری، آییننامه اجرایی آن هنوز تدوین نشده است. همچنین اخذ مالیات از خانههای خالی نیز در قانون بودجه سال جاری لحاظ شده بود که با توجه به مشروط شدن اجرای این قانون به راهاندازی و بهرهبرداری از سامانه املاک و اسکان و همچنین ناقص بودن طراحی این سامانه از سوی وزارت راه و شهرسازی، تا کنون برآورد دقیقی از تعداد خانههای خالی از سوی نهادهای ذیربط اعلام نشده است.»