۲ رقم جدید محصول برنج معرفی شد
رئیس مرکز تحقیقات برنج کشور از معرفی دو رقم جدید برنج برای کشت در سال زراعی آتی خبر داد.
مریم حسینی، در گفتوگو با ایرنا افزود: دو رقم جدید برنج به نامهای طلوع و گیلار به طور رسمی معرفی شده واین ارقام در سال زراعی آینده به عرصه کشت برنج وارد می شود.
وی اظهار داشت: پاکوتاهی «تحمل به ورس» (خوابیدگی برن)، زودرسی، کیفیت پخت مطلوب، پتانسیل و عملکرد بالا « بین ۶ تا ۷.۵ تن در هکتار»، تحمل به بیماری بلاست و خاصیت راتونزایی از خصوصیات ویژه این ارقام است.
حسینی خاطر نشان کرد: رقم طلوع حاصل تلاقی ارقامی از گروههای اصلاح شده و محلی ایرانی است و با هدف حفظ خصوصیات مطلوب هر دو گروه متناسب با سلیقه کشاورزان اصلاح شده است.
وی بیان داشت: خصوصیات این رقم طول دوره رشد کوتاه، زودرسی، پاکوتاهی و تحمل به ورس و خوابیدگی انتهای فصل»، تحمل به بیماری بلاست، عملکرد بین ۷ تا ۷.۵ تن در هکتار، خاصیت رتونزایی بالا و کیفیت پخت مطلوب است، این رقم حاصل سالها پژوهش محققان و تیم همراه مستقر در معاونت آمل، موسسه تحقیقات برنج کشور است.
رئیس مرکز تحقیقات برنج کشور اظهار داشت: رقم گیلار هم از تلاقی ارقام اصلاح شده و محلی با هدف معرفی رقمی با کیفیت پخت ارقام محلی و رفع معایب این گروه از ارقام با طول دوره رشد کوتاه و پتانسیل عملکرد بالاتر از ارقام محلی حاصل و معرفی شده است.
وی افزود: شاخصترین خصوصیات این رقم کیفیت پخت بسیار خوب «مشابه ارقام محلی»، زودرس، عملکرد حدود ۵.۵ تا ۶ تن در هکتار و تحمل به ورس و خوابیدگی است، رقم گیلار حاصل پژوهش محققان و تیم همراه مستقر در ستاد موسسه تحقیقات برنج کشور بوده و به روش اصلاح مشارکتی معرفی شده است.
حسینی بیان داشت: با توجه به محدودیتهای منابع آبی و لزوم برنامهریزی برای ارتقاء بهرهوری، ارقام جدید برنج با عملکرد نسبتا بالا حدود ۶ تا ۷ تن در هکتار، طول دوره رشد کوتاه «مشابه ارقام محلی» اصلاح و معرفی شده است.
وی خاطر نشان کرد: این ارقام در کوتاهترین طول دوره رشد عملکرد مطلوبی دارند و میزان آب مصرفی آنها با توجه به طول دوره رشد کوتاه کمتر از ارقام پرمحصول میان رس است ضمن آنکه کیفیت پخت این ارقام نیز مطلوب بوده و در آزمایشات تحقیقی - ترویجی نیز از سوی کشاورزان و مروجان مورد استقبال قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه دستورالعمل زراعی این دو رقم تهیه شده و به زودی از طریق تالار ترویج کشاورزی در اختیار بهرهبرداران قرار میگیرد، اظهار داشت: بذر طبقات اولیه این ارقام نیز تولید شده و در سال زراعی آینده در دسترس تولید کنندگان بذور مادری و کشاورزان قرار میگیرد.
رئیس مرکز تحقیقات برنج کشور خاطر نشان کرد: ارقام جدید برنج میتوانند ضمن افزایش تولید منجر به کاهش هزینههای تولید شوند.