kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۴۰۸۷
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۴
اقدام عجیب دولت

ستاد تنظیم بازار قیمت شیرخام را بالاتر از نرخ توافقی اعلام کرد!

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با ‌اشاره به تصمیم جدید ستاد تنظیم بازار برای افزایش قیمت شیرخام گفت: نرخ شیرخام که قرار بود ۴,۱۵۰ تومان باشد با ٣٥٠ تومان افزایش، به ۴,۵۰۰ تومان رسید!




هفته گذشته ستاد تنظیم بازار در جلسه‌ای با حضور بخش خصوصی، با افزایش نرخ شیر خام به ۴۱۵۰ تومان موافقت کرد و قرار شد این نرخ به طور رسمی اعلام شود و بر همین اساس، در حالی که همه منتظر اعلام این نرخ‌ در قالب مصوبه ستاد تنظیم بازار بودند، ستاد تنظیم بازار روز شنبه در اقدامی عجیب نرخ شیرخام را به جای ۴۱۵۰ تومان، ۴,۵۰۰ تومان اعلام کرد یعنی 350 تومان بالاتر از نرخ مصوب!
حالا کارخانجات لبنی می‌گویند چون نرخ شیرخام مصوب شده، نرخ محصولات لبنی هم باید متناسب با نرخ جدید تغییر کند.  در همین زمینه، سید محمدرضا بنی طبا، سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در گفت‌­وگو با خبرگزاری مهر اظهار داشت: چگونه است که تمام قیمت‌هایی که در جلسه سازمان حمایت مورد موافقت قرار گرفته بود، به همان شکل در مصوبه ستاد تنظیم بازار هم مصوب شده و فقط نرخ شیرخام که قرار بود ۴,۱۵۰ تومان باشد با ٣٥٠ تومان افزایش، به ۴,۵۰۰ تومان رسیده است؟
وی افزود: در جلسه ستاد تنظیم بازار مورخ ٢٨ آبان که با حضور نمایندگان تشکل‌های لبنی و دامداری و دولتی‌ها برگزار شد، برای شیرخام قیمت ٤١٥٠ تومان مورد توافق قرار گرفت به شرط اینکه وزارت جهاد کشاورزی ١٠٠ درصد نهاده‌های مورد نیاز دامداران را تأمین کند. و براساس همین نرخ ۴۱۵۰ تومان، قیمت محصولات نهایی را تصویب کردند.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه قیمت ۴۵۰۰ تومانی شیرخام نسبت به نرخ قبلی ٥٥ درصد افزایش یافته است، گفت: وقتی که قیمت ٤١٥٠ تومان تعیین شد ٣٨ درصد افزایش داشت و به تبع آن نرخ لبنیات هم حداکثر ۳۸ درصد بالا رفت ولی الان که افزایش نرخ شیرخام را به ۵۵ درصد (۴۵۰۰ تومان) رسانده اند، نرخ محصولات لبنی هم باید به همین تناسب بالا برود.
بنی طبا با بیان اینکه ٤٥٠٠ تومان کف قیمت شیرخام است، افزود: با احتساب هزینه حمل و قیمت چربی این رقم به ٥٠٠٠ تومان می‌رسد و کارخانجات توان پرداخت آن را ندارند. مشکل ما قیمت گذاری دستوری دولت و عدم پایبندی مسئولان به توافقات جلسات کارشناسی است. این اقدامات دولت منجر به حذف لبنیات از سبد مصرفی خانوار می‌شود و بیش از گذشته مصرف سرانه را کاهش می‌دهد.