با وجود وعدههای مکرر مسئولان
سوءاستفاده از کمبود روغن ادامه دارد!
در شرایطی که مسئولان دولتی وعده حل مشکل روغن را داده بودند، همچنان شاهد سوءاستفاده از کمبود روغن (تحت عناوینی مانند اجبار خرید کالاهای دیگر) هستیم.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در برخی فروشگاهها فروش روغن از یک برند، منوط به خرید سایر اقلام از همان برند شده است. البته مسئولان فروشگاه هم میگویند شرکت فروشنده هم، فروش روغن خود را مشروط به خرید اقلام دیگر آن برند کرده، در حالی که اخیرا معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران تأکید کرده که فروش روغن مصرف خانوار به واحدهای صنفی و مصرفکنندگان منوط به خرید سایر اقلام، از مصادیق فروش اجباری است.
البته بررسیهای میدانی بازرسان سازمان صمت استان تهران نیز طی روزهای اخیر نشان میدهد تعدادی از شرکتهای پخش و صنوف توزیعی، فروش روغن با مصرف خانوار را منوط به خرید سایر اقلام کردهاند. گفتنی است که شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفی مراتب را به سامانه ۱۲۴ گزارش کنند.
اواخر شهریورماه بود که عرضه روغن جامد در فروشگاهها کم شد و قیمت آن نیز افزایش یافت. کمتر از یک ماه بعد نیز روغن مایع در بازار کمیاب شد؛ بهطوری که این کالا یا در مغازهها و فروشگاههای بزرگ نبود یا به هر نفر تنها یک روغن فروخته میشد. اگرچه بنابر وعده مسئولان مربوطه قرار بود از هفته گذشته روغن در بازار توزیع و مشکل این کالای پرمصرف حل شود، اما بهنظر میرسد این وعده بهویژه در بخش روغن جامد هنوز بهطور کامل عملیاتی نشده است.
روز 13 آبانماه، عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار در حاشیه نشست خبری خود در جمع خبرنگاران گفته بود: «در بحث روغن یک وقفهای در تولید بهوجود آمده که از هفته گذشته تقریباً با افزایش تولید و عرضه محصول به بازار در حال حل شدن است و تا پایان هفته درباره روغن خوراکی مشکلی نخواهیم داشت.»
به عبارتی، تا 20 آبانماه (بیش از یک هفته پیش) مشکل تولید روغن باید حل میشد، اما نه تنها این اتفاق تاکنون نیفتاده، بلکه دولتمردان به وعدههای طولانیمدتتری درباره حل مشکل روغن رو آوردهاند! در آخرین موضع در این زمینه، سعید صارمی، معاون دفتر برنامهریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت اظهار داشت: «با هماهنگی با بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران حدود 120 هزار تن از روغن بخش خصوصی نیز در حالترخیص است که با انجام این اقدامات، ظرف یک ماه آینده کل مشکل روغن حل خواهد شد.»
آمارهای منتشر شده از سوی وزارت صمت نیز حاکی از این است که بیشترین کاهش تولید طی هفت ماهه نخست امسال مربوط به روغن ساخته شده نباتی بوده که 20/2 درصد کاهش از حدود یک میلیون و ۲۹ هزار تن در هفتماهه اول سال قبل به ۸۲۱ هزار و ۱۰۰ تن در مدت مشابه امسال رسیده است.