رکوردشکنیهای جدید کرونا
شناسایی 11 هزار و 780 مورد جدید ابتلا و فوت ۴۶۲ بیمار
با اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، کرونا دیروز هم در تعداد فوتیها و هم مبتلایان روزانه رکورد شکست.
به گزارش وبدا، سیما سادات لاری دیروز گفت: از 20 تا ۲۱ آبان ماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۸۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۳۳۹ نفر از آنها بستری شدند.
لاری با بیان اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۱۵ هزار و ۶۸ نفر رسید، افزود: متاسفانه در طول این مدت، ۴۶۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۳۹ هزار و ۶۶۴ نفر رسید.
وی بااشاره به اینکه خوشبختانه تاکنون ۵۳۶ هزار و ۱۰۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند، ادامه داد: پنج هزار و ۶۰۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند، همچنین تا کنون پنج میلیون و ۳۴۴ هزار و ۸۲۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده
است.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
5 میلیون ایرانی تاکنون به درجاتی
از کرونا مبتلا شدهاند
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: نتایج نوبت هشتم پیمایش ملی کووید- ١٩ نشان میدهد که ۷.۵ درصد ایرانیان بالاتر از ۱۵ سال (معادل پنج میلیون نفر) بر اساس خوداظهاری به درجاتی از بیماری کرونا مبتلا شدهاند.
سیدعباس متولیان به ایرنا گفت: در این پیمایش علمی، یک سؤال خوداظهاری مبنی بر اینکه آیا خودتان به بیماری کرونا مبتلا شده اید، در نظر گرفته شده است که نتایج آن نشان داد جمعیت زیادی از ایرانیان به این بیماری مبتلا شدهاند.
متولیان بااشاره به اینکه جمعیت بزرگی در کشور بدون علامت هستند،افزود: در حال بررسی هستیم تا به صورت دقیق مشخص شود که چه میزان از ایرانیها به عفونت ویروس کرونا مبتلا هستند.
وی ادامه داد: برآوردها نشان میدهد که تاکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت دنیا به عفونت کرونا مبتلا
شدهاند.
مجری پیمایش ملی کووید- ١٩ تاکید کرد که مردم خطر بیماری کرونا را بیشتر از قبل درک کردند به عبارتی آنان بیش از قبل احساس میکنند که بیماری به آنان نزدیک شده است.
متولیان بااشاره به اینکه پژوهش پیوستهای را در دست انجام داریم که در چند روز گذشته نوبت هشتم آن به اتمام رسیده است، گفت: بر اساس این پژوهش برای خطر درک شده مردم نسبت به کووید- ۱۹ نمرهای بین ۱ تا ۷ در نظر گرفته شده که در نوبتهای قبلی مردم نمرهای بین ۳ تا ۳.۳ گرفته بودند اما در این نوبت خطر درک شده بیماری بالاتر رفته و به حدود ۴.۴ رسیده است.
وی افزود: مردم همچنان خطر درک شده و نیز شدت درک بیماری کرونا را تقریبا بهاندازه آنفلوآنزا تخمین زدند، در صورتی که بیماری کرونا نسبت به آنفلوآنزا هم کشندهتر و هم سرایتپذیرتر است.
مرگ ناشی از کرونا
بهاندازه فوتیهای 2 ساله حوادث ترافیکی است
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، تعداد فوت شدگان هشت ماه ناشی از کرونا را بیش از ۳۸ هزار نفر اعلام کرد و گفت: هر ساله در حوادث ترافیکی حدود ۱۷ هزار نفر فوت میکنند با این احتساب مرگ ناشی از کرونا بیشتر از فوت شدگان دو ساله ناشی از حوادث ترافیکی است که نشان میدهد با وضعیت نگرانکنندهای مواجه هستیم.
تنها راه مهار کرونا
معاون کل وزیر بهداشت نیز گفت: تا اطلاع ثانوی، جز فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی مرتب دستها و زدن ماسک و قرنطینه هیچ راهی برای مقابله با کرونا نداریم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ایرج حریرچی با بیان اینکه یک هفته است که روزانه بیش از ۴۵۰ فوتی به علت کرونا داریم گفت: هیچ کس نباید تنها منافع خودش را در نظر بگیرد بلکه باید دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم کرونا را مهار کنیم.