kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۲۹۷۶
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۱
‌وزیر بهداشت:

ایران موفق به ساخت داروی رمدسیویر شد

وزیر بهداشت از نقش مؤثر رهبر معظم انقلاب در روند مقابله با فراگیری کرونا قدردانی کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، سعید نمکی در ستاد استانی مقابله با کرونا در استان کرمانشاه اظهار داشت:‌ جمهوری اسلامی ایران بزرگ‌ترین گامی ‌که در راه مقابله با کرونا برداشت ساخت داروی رمدسیویر و سایر داروهایی بود که در دنیا می‌گفتند مؤثر است و این دارو را با قیمت هر آمپول بیش از 50 دلار قرار بود به ما بدهند که با همت همکاران در کمتر از دو ماه در کشور ساخته شد.
وی گفت: مشکلی که در رمدسیویر داشتیم تولید یک فرم آن بود که تولید آن طول می‌کشید و اکنون فرم محلول نیز ساخته شده است که سرعت تولید را 10 برابر می‌کند و این مژده را به مردم می‌دهم که علاوه‌ بر تولید و توزیع انبوه دارو در تمام کشور، این داروها زیر پوشش بیمه رفته‌اند.
نمکی اظهار کرد: ‌تمام داروهای مورد مصرف در کرونا زیر پوشش بیمه‌ها رفتند و افراد مبتلا به‌محض مراجعه به بیمارستان حتی اگر دفترچه بیمه نداشته باشند روی تخت زیر پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند و بخشی از لوازم مصرفی که زیر پوشش بیمه نبود اصلاح تعرفه می‌شوند یا زیر پوشش بیمه می‌روند.
وزیر بهداشت بیان کرد: در اوج تنگدستی برای بیش از 160 مرکز اکسیژن‌ساز تأمین شد و ساخت این دستگاه‌ها زمانبر است و شرکت‌های تولیدکننده محدود هستند و گاهی افراد در شرایط سخت، سخت‌تر رفتار می‌کنند.
وی گفت: شهرهای کمتری در کشور مشکل دستگاه اکسیژن‌ساز دارند که تا دو هفته آینده هیچ شهری نخواهیم داشت که از این نظر مشکلی داشته باشند و به مردم بگویید اکسیژن‌ساز و تخت وجود دارد و ما نخواهیم گذاشت هراس نبود تخت را هیچ استانی احساس کند.
نمکی با یادآوری اینکه در دو مقطع 2000 تخت آی‌سی‌یو در کشور راه‌اندازی شد گفت: 25هزار تخت عادی در عرض سه هفته افزوده شد و نخواهیم گذاشت بیمار کرونایی پشت در بیمارستان‌ها بماند.
وی گفت: ما نخواهیم گذاشت به دلیل عدم بضاعت اقتصادی فردی سرویس درمانی دریافت نکند و بر این اساس ما صدها افغانی بدون کارت را به‌صورت رایگان مداوا کردیم.
نمکی افزود: ما نخواهیم گذاشت ونتیلاتور را از پیرمرد و پیرزنی باز کنند و به دلیل نبود امکانات به جوانی دیگر وصل کنند، همان‌طور که پیرزنی 103 ساله در کردستان و افراد سالمند بسیاری مداوا شدند.
وزیر بهداشت بیان کرد: ما نخواهیم گذاشت هراس بی‌تختی و بی‌دارویی مردم را تهدید کند.
وی افزود: اگرچه این ویروس پیچیده و غیرقابل پیش‌بینی شده است اما چه در زمینه داروهای گیاهی، شیمیایی و روش‌های تشخیصی اقداماتی انجام شده و ادامه دارد.
وی با‌ اشاره به اینکه در زمینه واکسن جزو پیشتازان دنیا هستیم افزود: از 12 مجموعه دانش‌بنیان که روی واکسن کار می‌کنند چهار مورد در شرایط بسیار خوبی هستند و فاز مطالعات حیوانی را در حال تمام کردن بوده و در حال ورود به فاز سوم یعنی مطالعات انسانی هستند.
وزیر بهداشت بیان کرد: ما آماده پیش‌خرید واکسن از شرکت‌ها هستیم که تا ماه‌های آینده خبرهای خوش‌تری خدمت مردم اعلام می‌کنیم.
۶۶ پروژه حوزه سلامت در کرمانشاه افتتاح شد
۶۶ پروژه عمرانی حوزه سلامت با ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار با حضور سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت سومین سالگرد زلزله (۲۱ آبان ۹۶ ) کرمانشاه دیروز (سه‌ شنبه) در این استان به بهره‌برداری رسید.
به گزارش ایرنا، رئیس‌دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در این مراسم که با حضور هوشنگ بازوند و جمعی از مدیران استان از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، گفت: مرکز فوق تخصصی آنژیوگرافی و اینترونشال و رادیولوژی بیمارستان امام رضا(ع) یکی از مدرن‌ترین و مجهزترین مراکز کشور شامل؛ یک دستگاه مدرن «ام آی آر» ۱۲ تخت ICU، اتاق عمل و کلاس‌های مختلف آموزشی است که برای آن ۸۵ میلیارد تومان هزینه شده است.
محمودرضا مرادی اضافه کرد: راه‌اندازی مرکز فوق تخصصی آنژیوگرافی و رادیولوژی این مجموعه کمک شایانی در مدیریت حوادث عروقی، سکته مغزی و قلبی در غرب کشور می‌کند.
وی افتتاح ساختمان معاونت غذا و دارو استان، ساختمان اداری شبکه بهداشت و درمان شهرستان روانسر، احداث ۳۲ اقامتگاه و پاسیون برای جذب پزشکان، احداث ۶ خانه بهداشت، راه‌اندازی چهار پایگاه فوریت‌های پزشکی، نصب ۹ دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستان‌ها، تعمیر اساسی یکی از بیمارستان‌های شهر کرمانشاه، توسعه مرکز جامع بهداشت و درمان شهر کرمانشاه، دیوارکشی مراکز بهداشت و بهره‌برداری از یک مجموعه ورزشی شامل زمین چمن فوتبال، سالن والیبال و بسکتبال در دانشگاه علوم پزشکی را از دیگر پروژه‌های افتتاح شده عنوان کرد.
رئیس‌ دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در ادامه همچنین از افتتاح و بهره‌برداری ۵۴ پروژه دیگر در حوزه سلامت و درمان استان کرمانشاه تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: تا پایان امسال  هر هفته یک پروژه درمان در کرمانشاه به بهره‌برداری می‌رسد.
مرادی افزود: نوسان قیمت ارز اجرای پروژه‌های عمرانی را با مشکل روبه‌رو کرده است و به همین دلیل اولویت اول اتمام پروژه‌های نیمه تمام است.