kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۲۹۰۸
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۳
موسسه ملی تحقیقات سلامت:

گلاب در برابر ویروس کرونا خاصیت ضدعفونی ندارد

موسسه ملی تحقیقات سلامت کشور با بررسی گلاب که شایعاتی در مورد خاصیت محافظت در برابر ویروس کرونا درباره آن وجود دارد اعلام کرد تحقیقات این موضوع را رد می‌کند.


به گزارش موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران، در پی شیوع ویروس کرونا در ایران و جهان، بسیاری از شهروندان برای کاهش احتمال ابتلا به این ویروس، ضدعفونی کردن دست‌ها و نیز سطوح محل تماس را در اولویت کارهای روزانه قرار‌دادند. در این بین برای برخی این سؤال پیش آمد که آیا محصولاتی چون گلاب نیز خاصیت ضدعفونی دارند؟
براساس برخی توصیه‌های سنتی، استفاده از گلاب به دلیل نقش ضدعفونی که دارد باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید 19 و همچنین بهبود علائم آن می‌شود. اما لازم است بدانیم تاکنون هیچ مطالعه‌ای نقش ضدعفونی کنندگی این ماده را در برابر ویروس‌ها خصوصا ویروس کرونا به اثبات نرسانده است. اگرچه گلاب از نظر خواص مفید برای سلامتی بدن، خصوصا اعصاب و روان، اهمیت دارد اما نقش ضدعفونی کنندگی آن از نظر علمی تایید نشده است. در برخی مطالعات مشاهده شده که عصاره گل محمدی با درجه‌ غلظت بالا، درجاتی از خاصیت آنتی باکتریایی از خود نشان داده است که البته در این‌باره نیز بین نتایج مقالات مختلف تضاد وجود دارد. از طرفی باید توجه داشت که عامل ایجاد‌کننده بیماری کووید 19 از جنس ویروس‌هاست.در نتیجه؛ براساس مطالعات و شواهد علمی موجود، گلاب هیچ نقشی در ضدعفونی سطوح و دست‌ها در برابر ویروس کرونا ندارد. توصیه می‌شود برای ضدعفونی از الکل و وایتکس، براساس دستورالعمل‌های اعلام شده استفاده کنید.