در سایه سکوت دولت رخ داد
زیان 60 درصدی سهامداران طی چند ماه اخیر
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به کاهش 60 تا 80 درصدی ارزش سبد سهامداران طی چند ماه اخیر، تأکید کرد که عدم حمایت دولت و ارکان بازار سرمایه موجب بیاعتمادی و ادامه افت بدون منطق بازار سهام میشود.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در ادامه ریزش 900 هزار واحدی خود طی سه ماه اخیر، در پایان معاملات دیروز هم با کاهش 25 هزار و 369 واحدی روبهرو شد و به مرز یک میلیون و دویست هزار واحد رسید.
همزمان با سقوط شاخص کل بورس تهران، بسیاری از مردم که در سال جاری وارد بازار سرمایه شده بودند، از اصل سرمایه خود دچار زیان شدند و برخی دیگر که از سال گذشته در بازار حضور داشتند، بخش قابل توجهی از سود خود را از دست دادند.
ادامهدار شدن این وضعیت موجب گردید دیروز جمعی از سهامداران زیان دیده برای اظهار مشکل خود و انتقاد از عملکرد مسئولان و سهامداران حقوقی، مقابل ساختمان سازمان بورس حضور پیدا کنند.
زیان 60 درصدی سهامداران
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، ضمن اشاره به افت بیش از 60 تا 80 درصدی پرتفوی سهامداران در چهار ماه گذشته گفت: این در حالی است که شاخص بورس تنها 40 درصد کاهش را نشان میدهد؛ بنابراین شاخص بورس واقعیت بازار سرمایه و شرایط بد آن نیست.
منصور کریمی تصریح کرد: متأسفانه در یکی دو سال گذشته متولیان اقتصادی کشور و همچنین مدیران بازار سرمایه صرفا به تهییج مردم و نقدینگی برای ورود به بازار سرمایه پرداختند، بدون اینکه فرهنگسازی و اطلاعرسانی مناسبی در این زمینه صورت بگیرد و تلاش شود مشکلات زیرساختی و قوانین در این زمینه اصلاح شود.
وی افزود: این در شرایطی بود که متأسفانه هیچگونه فرهنگسازی و اطلاعرسانی مناسبی برای سرمایهگذاری غیرمستقیم تازهواردان به بازار سرمایه صورت نگرفت و از سوی دیگر عرضههای دولتی متوازن و مناسب نبود تا این تقاضا را مدیریت کند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: تداوم افت این روزهای بازار سرمایه از جنس هیجان نیست و عدم حمایت دولت و ارکان بازار سرمایه موجب بیاعتمادی و ادامه افت بدون منطق بازار سهام شده است.
کریمی گفت: این در حالی است که ریسک سیاسی انتخابات آمریکا از میان رفته و البته پیشتر در بازار سهام پیشخور شده است، قیمت سهام شرکتها به سطوح جذابی رسیده و همچنین شاهد ریزش قیمتها در سایر بازارها هستیم؛ به همین دلیل تأکید میکنیم که افت این روزهای شاخص بورس و قیمت سهام شرکتها غیرمنطقی است.
بورس جذاب شده است
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی هم با اشاره به سقوط اخیر شاخص کل بازار سرمایه، اظهار کرد: متأسفانه افزایش نرخ بهره بینبانکی و شایعه افزایش نرخ سود بانکی یکی از عوامل جدی کاهش جذابیت بازار و ریزش بیسابقه اخیر بود.
وحید شقاقی شهری در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، تأکید کرد: اگر بازار سرمایه در این روزها خوب کار کند و کارنامه روشنی ارائه کند بهطور حتم منابع سرگردان بازار ارز و طلا به این بازار وارد خواهند شد، چرا که انتظارات تورمی در بازارهای موازی خنثی شده است.
بازگشت نوسانگیری
گفتنی است در این وضعیت بورس و در حالی که فعالان بازار، ممنوع شدن نوسانگیری روزانه را یکی از عوامل کاهش قابلیت نقدشوندگی بازار عنوان میکردند، بورس تهران طی بخشنامهای اعلام کرد: از روز سهشنبه 20 آبان 99، معاملات روزانه سهام طبق روال سابق امکانپذیر است.
همچنین معاون حقوقی سازمان بورس با اشاره به جزئیات برخورد با سیگنالفروشی در فضای مجازی، اعلام کرد: تاکنون 97 پرونده در مورد تخلفات بورسی فعالان فضای مجازی در مراجع قانونی مطرح شده است، 170 مورد به پلیس امنیت اقتصادی ارجاع شده، در مورد 26 پایگاه اینترنتی که مرتکب تخلفات بورسی و اعمال مجرمانه میشدند، از طریق دادستانی کل اقدامات لازم پیگیری شده است.
شایان ذکر است که پس از سرگردانی سهامداران صندوق پالایشی یکم و بسته ماندن نماد آن، داوود رزاقی مدیر این صندوق در گفتوگو با خبرگزاری فارس در مورد زمان بازگشایی نماد پالایش یکم گفت: بازگشایی این نماد معطل ثبت افزایش سرمایه دو پالایشگاه تهران و اصفهان است.
وی تأکید کرد: کاری میکنیم که مردم متضرر نشوند.