بر اساس گفته رئیساتحادیه فروشندگان میوه و سبزی
مردم برای کاهش قیمت گوجه فرنگی 40 روز صبر کنند!
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی با اشاره به تغییر فصل و کاهش تولید برخی محصولات صیفی، گفت: تا ۴۰ روز آینده با ورود محصولات جنوب به بازار، قیمتها متعادل خواهد شد.
اسدالله کارگر در گفتوگو با خبرگزاری مهر درباره دلایل گرانی قیمت گوجه فرنگی و پیاز در بازار اظهارداشت: تغییر فصل و کاهش تولید این محصولات از جمله دلایل این امر است. تولید در مناطق اطراف تهران از جمله ورامین، کرج و شهریار به دلیل کاهش دما کم شده است. حدود یک ماه تا ۴۰ روز آینده محصولات جنوب کشور وارد بازار میشود و نرخها متعادل خواهد شد. پیشبینی ما این است که قیمتها بیش از این نمیشود.
وی ادامه داد: هماکنون میانگین قیمت عمدهفروشی هر کیلوگرم پیاز قرمز در میدان مرکزی میوه و تره بار بین چهار تا شش هزار تومان، پیاز شیری نیز چهار تا شش هزار تومان، پیاز زرد 3500 تا 5500 تومان، گوجه فرنگی شش تا ۱۰ هزار تومان و سیب زمینی نیز ۱۷۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان است.
کارگر در واکنش به این مسئله که قیمت گوجه فرنگی در برخی مناطق شهر تا کیلویی ۱۵ هزار تومان هم رسیده است، گفت: فروشندگان در مراکز خردهفروشی مجاز هستند تا ۳۵ درصد سود به نرخ فاکتوری که دارند اضافه و محصول را عرضه کنند.
گفتنی است، ماجرای گرانی گوجه فرنگی و دیگر اقلام زراعی هر سال در زمان کم محصولی رخ میدهد و متولیان امر هیچوقت برای کنترل بازار، راهکاری نداشتهاند. وزارت جهادکشاورزی بر اساس دو فرضاشتباه، همواره بازار اقلام زراعی را به حال خود رها میکند. فرض اول اینکه همواره طبیعت باید به داد بازار برسد، حال آنکه تولید گوجه فرنگی امسال آن قدر زیاد بود که خریداری وجود نداشت. وزارت جهاد کشاورزی وظیفه دارد، اقلام مازاد را خریداری و در فصول کم محصول، آن را به بازار عرضه کند. فرض دوم، سپردن بازار ارزاق به دست بازار عرضه و تقاضاست. در سیستم عرضه و تقاضا، سودجویی از راه احتکار و قیمت سازی وجود دارد که در کالاهای رفاهی با مقاومت طرف عرضه یا تقاضا، بازار متعادل میشود. اما کالاهای خوراکی بیش از سایر اقلام هدف سودجویی قرار میگیرند و معمولا طرف تقاضا، قدرت مقاومت ندارد و دولت باید به کمک بیاید. بنابراین سپردن بازار اقلام خوراکی به سیستم عرضه و تقاضا یعنی فشار مضاعف به طبقه ضعیف و متوسط و نوعی شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت است.