نایبرئیسانجمن داروسازان ایران:
تجویز سلیقهای پزشکان در کمبود انسولین قلمی موثر است
نایبرئیسانجمن داروسازان ایران گفت: ما با کمبود قلم انسولین مواجهه هستیم و ویال انسولین به وفور یافت میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس، سیدعلی فاطمی درباره کمبود انسولینهای قلمی در بازار اظهارداشت: طی سالهای گذشته با ارائه انسولین قلمی تمایل مردم به استفاده از این نوع انسولین بالا رفته است، در واقع ما با کمبود قلم انسولین مواجهه هستیم و ویال انسولین به وفور یافت
میشود.
فاطمی افزود: عوامل متعددی از جمله عدم تخصیص ارز و قاچاق معکوس در کمبود قلم انسولین تاثیرگذار بودند. علاوهبر آن سلیقه تجویز پزشکان نیز در این روند بسیار تاثیر دارد.
وی ادامه داد: نوعی از انسولینهای قلمی طولانی اثر به نام «لانتوس» در بازار کم است، متاسفانه از انسولین ایرانی با نام «بازالین» استقبالی نشده است و نسبت به انسولین خارجی تقاضای کمتری دارد به همین جهت «لانتوس» در بازار کم شده است. انسولینهای قلمی کوتاه اثر هم هنوز در ایران به تولید انبوه نرسیده است.
انسولین با ارائه پرونده پزشکی قابل دریافت است
نایبرئیسانجمن داروسازان ایران با تاکید بر اینکه برای دریافت انسولین قلمی طولانی اثر خارجی فقط ارائه کد ملی کافی نیست، گفت: برای دریافت انسولین، کد ملی لازم است؛ اما کافی نیست و باید پرونده پزشکی ارائه شود. افراد واجد شرایط دریافت انسولین، پرونده پزشکی ثبت شده در انجمن دیابت، سامانههای معاونتهای غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی و سامانه سازمان بیمه دارند. داروخانهها با بررسی کد ملی و پرونده پزشکی متقاضیان انسولین، صحت اطلاعات و استحقاق این افراد برای دریافت انسولین را بررسی میکنند.
برابری کیفیت انسولین قلمی داخلی با خارجی
فاطمی با اظهار تاسف از اینکه نوع خارجی این انسولین حتی در داروخانههای منتخب موجود نیست مردم را به استفاده از انسولین ایرانی تشویق کرد و افزود: این انسولین هیچ تفاوتی با نوع خارجی ندارد و از نظر محتوا کاملاً با یکدیگر برابری میکنند؛ اما طبیعتاً برای جا افتادن هر دارو و به طور کلی هر محصول در بازار قدری زمان نیاز است.
وی به بیماران دیابتی توصیه کرد: درمان خود را به دلیل کمبود انسولین قلمی خارجی به تاخیر نیندازند و از انسولین قلمی داخلی استفاده کنند. این نوع انسولین در داروخانههای درخواستکننده موجود است و نیاز به ارائه پرونده پزشکی هم نیست. تاخیر در استفاده از انسولین عوارض بیماری از قبیل مشکلات بینایی، کلیوی و زخم دیابتی را برای بیمار به همراه خواهد داشت.
با توجه به تولیدات داخلی انسولین
کمبودی در این خصوص نداریم
رئیسهیئتمدیره انجمن دیابت ایران هم گفت: حدود ۱۲ درصد جمعیت بالای ۲۰ سال کشور ما به دیابت مبتلا هستند که بیش از ۸ میلیون نفر را شامل میشود، البته تقریبا دیابت۵۰ درصد آنها خاموش و تدریجی است، به همین دلیل تعداد بیماران قطعی دیابت در کشور که از بیماری خود مطلع هستند، حدود پنج میلیون نفر است. از این جمعیت پنج میلیونی هم، حدود ۵۰۰ هزار نفر نیازمند تزریق انسولین هستند.
اتفاق تلخ بهخاطر نبود انسولین نداشتهایم
اسداله رجب در گفتوگو با روزنامه خراسان افزود: کمبود انسولین در کشور موضوع جدیدی نیست، هم در زمان جنگ این شرایط را تجربه کردهایم و هم در سالهای اخیر. سال گذشته هم نامهای را از طرف سازمانهای مردمنهاد به سازمان ملل ارسال کردیم و خواستار لغو تحریمهای دارویی شدیم. بنابراین نمیشود بگوییم اتفاق جدیدی رخ داده است.
وی اظهارداشت: با وجود این تحریمها و مشکلات، به خاطر نداریم تاکنون به دلیل کمبود انسولین خبری درباره یک اتفاق تلخ برای بیماران دیابتی شنیده باشیم، چراکه همواره نیاز آنها تامین شده و تنها در برخی دورهها، شیوه دریافت انسولین و تزریق آن تغییر کرده است.
دکتر رجب ادامه داد: انسولین یک ماده حیاتی برای بیماران دیابتی است و خوشبختانه امروز با توجه به تولیدات داخلی انسولین، کمبودی در این خصوص نداریم که بگوییم جان بیماران را تهدید میکند، باید همه این واقعیت را بدانند و بیماران را دچار استرس نکنند.