شورش در قرقیزستان /پارلمان تسخیر و به کاخ ریاست جمهوری حمله شد
قرقیزستانیهای معترض به نتایج انتخابات پارلمانی، به مقر ریاستجمهوری، پارلمان و زندان شهر بیشکک حمله کرده، پارلمان را اشغال و رئیسجمهور سابق این کشور را از زندان آزاد کردند. کمیسیون مرکزی قرقیزستان نیز با مشاهده اوضاع، نتایج انتخابات را باطل اعلام کرد. همه این اتفاقات طی دو روز رخ داد!
سرویس خارجی-
روز یکشنبه انتخابات پارلمان قرقیزستان برگزار و حزب حاکم پیروز آن معرفی شد، اما طرف مقابل نتیجه را نپذیرفت و از همان زمان ناآرامیها شروع شد. روز دوشنبه اعتراضها در شهر بیشکک، پایتخت قرقیزستان، بالا گرفت. اعتراضها شکل شورش به خود گرفت و مردم ضمن برگزاری تظاهرات، بهسمت مقر پارلمان یورش برده با ورود به ساختمان، آن را خیلی زود تحت تصرف خود درآوردند. تا لحظه تنظیم این گزارش اعلام شده بود، ناآرامیها در بیشکک یک کشته و 686 زخمی داشته است.
تظاهراتکنندگان همچنین به مقر دفتر ریاست جمهوری قرقیزستان در بیشکک حمله کردند. به گزارش تسنیم، معترضان «آلمازبک آتامبایف» رئیسجمهور سابق قرقیزستان را نیز از زندانی در همین شهر آزاد کردند. سال گذشته دادگاهی در بیشکک رئیسجمهور سابق قرقیزستان را بهجرم فساد در پرونده آزادسازی غیرقانونی «عزیز باتوکایف» رئیسیکی از باندهای تبهکار محلی، به بیش از 11 سال زندان محکوم کرده بود.
یکی از اعضای کمیسیون مرکزی انتخابات قرقیزستان در پیامی در شبکه فیسبوک اعلام کرد این کمیسیون به ابطال نتایج انتخابات جنجالی تصمیم گرفته است. تشکیل جلسه اضطراری پارلمان قرقیزستان هم به امروز موکول شد و این پارلمان درباره درخواستهایی برای عزل رئیسجمهوری این کشور رایزنی میکند. به گزارش ایسنا، همچنین پیش از این، رهبران اپوزیسیون قرقیزستان خواستار تشکیل جلسه دولت برای تعیین ترکیب جدیدی برای کابینه شده بودند.
گفتنی است، میزان مشارکت مردمی در انتخابات پارلمانی قرقیزستان ۵۶.۵ درصد اعلام شد. پس از بررسی آرای ۹۸ درصد از شعبهها، نتایج اولیه نشان میداد که چهار حزب به پارلمان راه یافتهاند که سه حزب، نزدیک به رئیسجمهوری قرقیزستان هستند.
جمهوری قرقیزستان کشوری محصور در خشکی در آسیای مرکزی است. این کشور از شمال با قزاقستان از شرق با چین، از جنوب با تاجیکستان و از غرب با ازبکستان همسایه است. پایتخت و بزرگترین شهر آن بیشکک است. حکومت قرقیزستان سکولار است، ۸۰ درصد از مردم این کشور مسلمان و ۱۷ درصد نیز پیرو کلیسای ارتدکس روسی هستند.