رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران خبر داد
گرانی آجیل با وجود افزایش ۳۰ درصدی تولید پسته
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران با بیان اینکه قیمت پسته تازه و پسته سال گذشته گران شده، گفت: باید در نظر بگیریم که در مقابل، تولید پسته نیز حدود 30 درصد افزایش یافته است.
مصطفی احمدی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم درخصوص وضعیت بازار خشکبار، اظهار داشت: قیمت آجیل و خشکبار به چندعامل یعنی تولید، عرضه و تقاضا و قیمت ارز بستگی دارد. با توجه به اینکه صادرات و واردات با ارز انجام میشود، نرخ ارز میتواند تأثیرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه در اکثر اقلام، تولید حدود30 تا 40 درصد افزایش یافته است، گفت: نرخ ارز باعث گرانی برخی اجناس شد که دلیل آن نیز این بود، وقتی در اول فصل جنسی گران شود، برای آجیل فروش خوب نیست، زیرا همیشه در ابتدای فصل برداشت و تولید جنس ارزان میشود و کمبودی نیز وجود ندارد. رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمتها به دلیل ارز گران شده و حتی برخی از فروشندگان نیز نمیفروشند زیرا عدهای ترجیح میدهند صادر یا از مرز عراق قاچاق کنند. همچنین کشاورز و تولیدکننده اصلی نیز تمایل دارند اجناس خود را به این افراد بفروشند. احمدی در پاسخ به این سؤال که وقتی الان قیمتها افزایش یافته، آیا قبل از عید نیز مجدد احتمال افزایش وجود دارد، تصریح کرد: بعید است قیمتها مجدد برای عید گران شود زیرا قیمتهای فعلی در سقف قرار دارد. رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران درخصوص تقاضای فعلی بازار گفت: امروزه اگر خریداری وجود دارد، تنها 10 الی 20 درصد آن مصرفکننده واقعی است ولی 80 درصد خریدها توسط خود فروشندگان و در اصطلاح ماشینی است. یعنی خرید عمده برای مغازهداران یا دلالان است. احمدی در مورد گرانی پسته نسبت به سال گذشته اظهار داشت: وقتی پسته تازه نسبت به سال گذشته گرانتر شده، قیمت پسته خشک مصرفی مردم که باید فراوری شود، حتما قیمتش بیشتر از پسته تازه و پسته سال گذشته خواهد بود. اما باید این را نیز در نظر بگیریم که اگر قیمت آن گران شده در مقابل تولید پسته نیز حدود 30 درصد افزایش یافته است.