معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه:
تامین مواد اولیه بزرگترین چالش فولادسازان است
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه، اعلام کرد: در شرایط کنونی با بهرهبرداری از پروژه گاززدایی در فولاد مبارکه تا پایان سال جاری، ظرفیت گریدهای ویژه از 700 هزار تن به یک میلیون و 200 هزار تن خواهد رسید.
مختار بخشیان در مورد موانع و مشکلات تولید در سال جهش تولید خاطرنشان کرد: در این زمینه اولین موضوع، تامین مواد اولیه است که برای تولیدکنندگان بسیار حائز اهمیت است و چنانچه تولیدکنندگان چشمانداز روشنی از وضعیت تامین مواد اولیه مورد نیاز خود داشته باشند، بهطور قطع برنامهریزی دقیقتری برای تولید خواهند داشت.
وی همچنین به قوانین و مقررات دستوپاگیر گمرکی اشاره کرد و افزود: هماکنون این موانع در حوزه تامین قطعات و تجهیزات یدکی وارداتی پیش پای تولیدکنندگان قرار گرفته است.
وی دشواریهای انتقال ارز و مسائل تامین مالی و بانکی را از جمله موانع و مشکلات دیگر تولیدکنندگان برشمرد و گفت: این موضوع در شرایطی مطرح است که تحریمها نیز معضلی است که باید راههایی برای کاهش آثار آن یافت.
بخشیان تصریح کرد: یکی از مواردی که انتظار میرود برای تحقق اهداف جهش تولید از آن حمایت شود، پروژه نورد گرم شماره 2 است که بهعنوان یک پروژه ملی باید مورد حمایت همه ارکان کشور باشد، زیرا اگر این پروژه اجرایی شود به راحتی فولاد مبارکه میتواند نیاز بخشهای مختلف کشور را تامین کند. وی خاطرنشان کرد: ما فناوری فولاد و دانش تولید فولاد را در کشور داریم و زیرساختهای آن وجود دارد و مشکل ما با خارج مرتبط نیست و با داخل ارتباط دارد. بخشیان تصریح کرد: چنانچه سنگآهن و گندله مورد نیاز تامین شود، میتوانیم کار را پیش ببریم.
به گفته وی، فولاد مبارکه پیش از این مواد اولیه لازم برای 6 ماه را ذخیره داشت، اما هماکنون این امر میسر نیست و این شرکت با کمبود مواد اولیه مواجه است.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: تامین مواد اولیه به دلیل سیاستگذاری دولتی، فولاد مبارکه را با مشکل مواجه کرده بود.
بخشیان خاطرنشان کرد: تعادل میان تامین مواد اولیه و تولید در سالهای اخیر به هم خورده و تاثیر خود را در زنجیره تامین گذاشته است.