بسیاری از مشکلات اقتصادی به بیاعتنایی دولت برمیگردد، نه تحریم(خبر ویژه)
یک کارشناس اقتصادی معتقد است بسیاری از مشکلات فعلی اقتصادی ربطی به تحریمها ندارد و به مسئولیتناپذیری و بیاعتنایی دولت برمیگردد.
آلبرت بغزیان استاد دانشگاه تهران گفته است: تورم و لحظهای شدن قیمتها به رنجی بزرگ برای مردم تبدیل شده. در مجموع، از بورس بهعنوان بزرگترین بازار سرمایه گرفته تا یک کالای کماهمیت همچون کره، متاسفانه اوضاع مساعد نیست.
وی افزود: «در سطوح مختلف همانند خودرو، بورس، افزایش قیمت کالاها و... باید دولت وارد عرصه شود و به مردم توضیح بدهد که چرا وضعیت اقتصادی کشور به چنین آسیبهایی دچار شده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی، درباره دلایل نابسامانی اقتصادی تصریح کرد: «شیوع ویروس کرونا را شاید در ماههای اسفند و فروردین 99 بتوان در زمینه افت اقتصادی کشور تاثیرگذار ارزایابی کرد اما در ماههای بعد از آن این بیماری در سطحی گسترده کنترل و مدیریت شد. در سطحی دیگر باید توجه داشته باشیم که تحریمها سنگینتر نشده و هرچه زمان سپری میشود، راههایی برای مقابله با آنها در دسترس قرار میگیرد.»
بغزیان در ادامه تاکید کرد: «بسیاری از مسائل کنونی اقتصاد به هیچ عنوان ارتباط مستقیمی با تحریم ندارد. برای نمونه اختلاف قیمت کارخانه و بازار در خودرو هیچگونه ارتباطی با تحریم نداشته و ندارد. لذا بر این باور هستم که بخش عمده مشکلات کشور را باید در عدم مسئولیتپذیری و بیاعتنایی دولت به مسائل کلان اقتصاد کشور مورد ارزیابی قرار داد.» وی افزود: «سیاستهای غلط وزارت اقتصاد که ریزشی غیرطبیعی را در بازار بورس ایران به همراه داشت، تاثیری عمیق بر کاهش اعتماد شهروندان بر جای گذاشت. بیاعتمادی فراگیر شده بهگونهای است که دولتهای آتی نیز باید با آن دست و پنجه نرم کنند. دولت باید مسئولیتپذیر و پاسخگوی مسائل اقتصادی باشد. متاسفانه در زمینه ارائه آمارها نیز شاهد نوعی تضاد و ناهمخوانی با آنچه در کف خیابانها و جامعه میگذرد، هستیم. مگر میشود بدون هیچگونه سندی از کاهش نرخ بیکاری سخن به میان آورد.
بغزیان تاکید کرد: «متاسفانه دولت مدیریت برخی از حوزههای اقتصادی را رها کرده است.