kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۷۴۸
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۹

وزیر راه گرانی مسکن را به گردن نقدینگی انداخت

وزیر راه و شهرسازی با تشریح دلیل افزایش قیمت مسکن در کشور، تقصیر گرانی خانه را به گردن سوداگران و حجم بالای نقدینگی کشور انداخت.



به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد اسلامی اظهار کرد: تحولات پرالتهابی که امروز بازار مسکن با آن رو‌به‌رو است صرفا به فعل و انفعالات این بازار مرتبط نمی‌شود، بلکه حجم نقدینگی لجام‌گسیخته موجود در کشور این بلا را بر سر بازار مسکن آورده است.
وی ادامه داد: کافی است سوداگران احساس کنند یک بازار از بازدهی خارج شده، سریعا نقدینگی‌ها را از بازاری خارج و به بازاری دیگر منتقل می‌کنند.
وی افزود: به طور مثال زمانی که قیمت مسکن در منطقه‌ای از تهران، پایین‌تر از «حد مقایسه‌ای» باشد، سودجویان بلافاصله نقدینگی را به آن منطقه سرازیر می‌کنند یا به قولی به آنجا هجوم می‌برند و بعد از مدتی این نقدینگی را به جای دیگری انتقال می‌دهند، این اتفاق به دلیل حجم زیاد پول سرگردان در بازار روی می‌دهد و هدف ایجاد تلاطم در یک بازار است. از این رو زمانی به بازار مسکن و زمانی هم به بازارهای دیگر مانند طلا، سکه، خودرو و...هجوم می‌برند.
وزیر راه و شهرسازی راهکار حل مشکل مسکن و ساماندهی نقدینگی‌های سرگردان در جامعه را اعمال سیاست و برنامه‌های کاربردی از سوی دولت اعلام کرد و گفت: دولت باید بتواند نقدینگی را کنترل و با جمع کردن آن از سطح جامعه، این پول‌ها را به سمت تولید هدایت کند.
حرف درمانی جای اقدام عملی  دولت را نمی‌گیرد
گفتنی است اظهارات وزیر راه از یک سو قابل تأیید است چرا که به اعتقاد بسیاری ازکارشناسان، خلق پول بی‌حساب و کتاب از سوی نظام بانکی و سیل نقدینگی موجود در کشور عامل کلیدی در نوسانات بازارهای مختلف است، اما این موضوع، جای اقدام عملی دولت برای کمک به افزایش تولید مسکن و ارائه طرح‌های عملیاتی و پیشبرد آنها را نمی‌گیرد. اگر دولت زمینه را برای تولید مسکن از یک سو و اجرای نظام مالیاتی برای دریافت مالیات از عایدی مسکن و خانه‌های خالی فراهم نماید، افزایش عرضه می‌تواند به کنترل پایدار قیمت مسکن کمک کند.
دولت گذشته طرح بزرگ مسکن مهر را کلید زد و تا حدود زیادی پیش برد، اما این طرح در دولت تدبیر و امید به دست وزیری رسید که نه تنها علاقه‌ای به ادامه آن نداشت که این طرح بزرگ را بسیار بد می‌دانست. هر چند وزیر فعلی رویکرد وزارت راه و شهرسازی را تا حدودی تغییر داده، اما این تغییرات بیشتر در مقام حرف بوده و مردم هنوز منتظر نتایج اثرگذار این تصمیمات در بازار مسکن هستند.
از طرف دیگر، چه کسی باید جلو خلق پول و نقدینگی را بگیرد؟ وزیر راه و شهرسازی خود عضوی از هیئت دولت می‌باشد؛ یعنی جایی که از آنجا سیاست‌های اساسی دستگاه اجرایی کشور پخت و پز می‌شود. سزاوار است وزرای محترم که تحت ‌اشراف رئیس‌جمهور در هیئت دولت گردهم می‌آیند، نسبت به اصلاحات اساسی برای کنترل نقدینگی، اقدام کنند.
متأسفانه بازار مسکن مدت‌هاست حال و روز خوشی ندارد. به گزارش خبرگزاری فارس، بر اساس اطلاعات مرکز آمار، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی درفصل بهار 62/7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و این روند صعودی همچنان ادامه دارد. همچنین متوسط قیمت مسکن بهار امسال نسبت به زمستان 98 بالغ بر 18/6 درصد افزایش یافته است. علاوه‌بر این، متوسط قیمت اجاره‌بها نیز در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال 98، بیش از میزان تورم سالانه بوده است.
قیمت مسکن در ماهها  و فصول اخیر همچنان روند صعودی خود را حفظ کرده و مسئولان باید هرچه سریع‌تر برای تعدیل آن تدابیری بیندیشند نه اینکه به حرف درمانی بپردازند.