kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۶۷۰
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۴
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس خطاب به دولت‌:

گزینه‌ای برای وزارت صمت معرفی کنید که حاضر به دفاع از او باشید!

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور در جلسه دفاع از وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت (صمت) حضور پیدا نکرد، گفت: اکنون کسی را معرفی کنید که خودتان حاضر به دفاع از او باشید!

عزت‌ا... اکبری تالار پشتی در صفحه خود در فضای مجازی خطاب به رئیس‌جمهور، نوشت: در شرایط جنگ اقتصادی وزیر صمت را عزل کردید، بعد حاضر نشدید از گزینه خودتان در مجلس حمایت کنید. با برخورد غیرمسئولانه، بازارِ گرفتار التهابات را بدون متولی رها و معیشت مردم را هدف گرفته‌اید. اکنون کسی را معرفی کنید که خودتان حاضر به دفاع از او باشید!
گفتنی است، از اردیبهشت ماه که رئیس‌جمهور وزیر صمت را (آن هم در شرایط جنگ اقتصادی و سال جهش تولید) برکنار کرد، تاکنون وزارت صمت بدون وزیر به کار خود ادامه داده و چهار ماه با سرپرست اداره شده، نکته مهم اینجاست که وقتی رئیس‌جمهور، سرپرست سابق وزارت صمت را به عنوان وزیر به مجلس معرفی کرد، خودش در جلسه دفاع حضور نیافت تا این انتقاد به رئیس‌جمهور وارد شود که ایشان حاضر نیست از وزیر پیشنهادی خود دفاع کند.
در پی همین موضوع معضلات عدیده‌ای در بخش صنعت رخ داده که می‌توان گفت ناشی از نبود وزیر در وزارت صمت می‌باشد، از جمله این مشکلات، می‌توان به کاهش تجارت خارجی، مشکلات تخصیص ارز و گرانی در صنعت خودرو اشاره کرد، لازم به ذکر است که رشد بخش صنعت در بهار امسال طبق آمار مرکز آمار رشد منفی 4/4 درصدی داشته، یعنی این بخش به طور کلی در شرایط نامناسبی به سر می‌برد.
در همین زمینه، اصغر آهنی‌ها، عضو شورای عالی کار در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: برخی بخش‌ها با شرایط دشوار کار می‌کنند در چنین شرایطی یکی از مشکلات عدم کنترل بازار است که می‌بایستی وزیر صنعت تعیین شود. در شرایطی که در جنگ اقتصادی هستیم، آسیب بزرگی است که وزیر صنعت نداریم.
وی افزود: اگر قرار باشد مسئولیت به این مهمی حذف شود، مشکلات بسیاری ایجاد می‌شود. دولت به طور هدفمند برای قشرهای آسیب‌پذیر جامعه که قدرت معیشت آنها پایین است کمک‌های نقدی و غیر نقدی در نظر بگیرد تا از این طریق هم فشار بر صنایع و بنگاه‌ها که آسیب جدی دیده‌اند کمتر شود و بتوانند ادامه حیات دهند و هم فشار زندگی بر کارگران و قشرهای آسیب‌پذیر کمتر شود.
چند روز پیش هم هیئت رئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت ایران طی بیانیه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور نوشت: «به طور حتم ادامه این روند حاصلی جز معطلی و افزایش مشکلات تولیدکنندگان و نابسامانی‌ها و بلاتکلیفی مدیران و کارشناسان وزارتخانه و اخلال در فعالیت‌های مهم وزارتخانه مذکور و فرصت‌سوزی به طور مستقیم و نیز اثر منفی ثانویه در کارکرد سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی ذی‌ربط را در پی نخواهد داشت.»