ورود دیوان محاسبات به ماجرای قراردادهای پرسر و صدا
نشانهای دیگر از نبود نظارت در فوتبال کتوشلوار ۱۷ میلیونی مدیرعامل از جیب پرسپولیس پرداخت شد!
نشانههای نبود نظارت در فوتبال ایران کم کم خود را نشان میدهد، در تازهترین مورد بررسی اسناد حسابداری باشگاه پرسپولیس نشان میدهد در دوره مدیریت محمدحسن انصاریفرد او در دو مورد حدود 20 میلیون تومان از حساب باشگاه برای خرید کت و شلوار شخصی هزینه کرده است!
سرویس ورزشی-
در دوره مدیریت محمدحسن انصاری فرد اتفاقات عجیب و غریبی در مدیریت باشگاه پرسپولیس رخ داده است، اتفاقاتی که هنوز هم اثرات ناخوشایند آن بر پیکر باشگاه نمایان است. از انعقاد قرارداد عجیب با کارگزار گرفته تا اتفاقاتی نظیر پرداخت نکردن مطالبات کالدرون که منجر به جدایی این مربی و شکایتش از پرسپولیس به فیفا شده است.
در تازهترین مورد نیز خبرگزاری ایسنا به اسنادی دست پیدا کرده که نشان میدهد در روزهایی که پرسپولیس به شدت دچار مشکل مالی بوده و حتی توان پرداخت قبوض خدمات باشگاه را نداشته است، محمدحسن انصاریفرد از فروشگاه با برندهای معتبر، اقدام به خرید کتوشلوار و البسه شخصی کرده است و در نهایت با دستور به ذیحساب، هزینه این خرید از حساب باشگاه پرداخت شده است.
در یکی از این خریدها، انصاریفرد ۲ دست کت و شلوار، جوراب و یک عدد ژاکت میخرد که مجموع فاکتور آن، ۹ میلیون و ۱۹۶ هزار تومان میشود. البته در این فاکتور تخفیف یک میلیون و ۸۳۹ و ۲۰۰ تومانی هم لحاظ شده است اما نکته جالبتر ماجرا اینجاست که پول این فاکتور را رضا یلوه معاون اقتصادی باشگاه از جیبش پرداخت میکند اما او در ادامه با نوشتن یک نامه رسمی در سربرگ پرسپولیس خطاب به مدیرعامل، از او تقاضا میکند که این پول از محل باشگاه پرسپولیس به حسابش واریز شود.
او حتی در این نامه شماره حساب خود را برای واریز پول قید میکند. انصاری فرد نیز با پاراف نامه، از ذیحساب باشگاه درخواست میکند که اقدام لازم برای پرداخت پول به حساب معاون اقتصادی انجام شود.
در یک مورد دیگر نیز انصاریفرد برای خرید البسه شخصی اینبار به یک فروشگاه با برند ایتالیایی سر میزند و پس از خرید، دستور میدهد مبالغ این خرید، از حساب پرسپولیس به حساب فروشگاه مذکور واریز شود. در این فاکتور مدیرعامل وقت پرسپولیس، ۴ دست کتوشلوار و سه پیراهن خریداری میکند که جمع فاکتور آن ۹ میلیون و ۷۷۸ هزار و ۴۷۱ تومان میشود. مدیران مالی پرسپولیس هم مانند فاکتور قبلی، این مبلغ را هم به حساب فروشگاه مذکور واریز میکنند.
بررسی دقیق این اسناد نشان میدهد، درست در روزهایی که دعوا بر سر پرداخت مطالبات کالدرون بوده است و بازیکنان هم از پرداخت نشدن مطالباتشان گله داشتهاند و دائم تهدید به اعتصاب میکردند، انصاریفرد که خود را یک مدیر پرسپولیسی تمام عیار قلمداد میکرد، حدود ۱۷ میلیون تومان از حساب باشگاه برای خرید البسه شخصی هزینه کرده و ظاهرا مشکلات مالی باشگاه هم اهمیتی برای او نداشته است.
همه اینها در حالی است که حالا به لطف عملکرد این مدیر پرهزینه، کالدرون و دستیارانش از پرسپولیس شکایت کردهاند و این باشکاه باید حدود ۷۸۰ هزار دلار به آنها بپردازد. در کنار این موضوع پرداخت نکردن مطالبات برانکو هم، باشگاه پرسپولیس را در آستانه یک محرومیت سنگین از سوی فیفا قرارداده است.
دیوان محاسبات ورود کرد.
ظواهر امر نشان میدهد در سایر باشگاهها نیز احتمالا وضع به همین منوال است، به عنوان نمونه شاهدیم برخی مدیران برای تمدید قرارداد یک بازیکن معمولی حاضر به پرداخت 10 میلیارد تومان شدهاند یا در استقلال تهران در شرایطی که قوانین اجازه نمیدهد باشگاه با مربیان و بازیکنان خارجی قرارداد امضا کنند، مدیران این باشگاه اصرار به بازگشت استراماچونی دارند! روز گذشته خبرگزاری مهر خبر داد استراماچونی که میداند حتی در صورت عدم قرارداد جدید با استقلال به راحتی از طریق فیفا و اهرمهای فشاری که در اختیار دارد میتواند مبلغ قرارداد دو ساله و غرامت آن را دریافت کند، برای نشست رسمی پای میز مذاکره پیش شرط دریافت تمام مطالباتش را گذاشته است. وی که از طریق نمایندگان و وکلایش پیغامهای خود را به صورت غیر مستقیم به آبیهای تهران میرساند، رقم پیشنهادی بسیار بالایی (بیش از ۲ میلیون یورو) در سال بعلاوه آپشنهای فراوان نظیر حق فسخ یک طرفه، حق غرامت در صورت فسخ (حتی یک طرفه)، غرامت خدشه به وجهه ورزشی در صورت فسخ و حتی فسخ یک طرفه موجه، چندین نوبت بلیتهای رفت و برگشت بیزینس کلاس برای خود، خانواده و دستیارانش، عدم حضور هیچ ایرانی در کادر فنی و برخی پیش شرطهای دیگر عنوان کرده است.
همه این اتفاقات موجب شده دیوان محاسبات کشور طی نامهای به وزارت ورزش و جوانان، به ماجرای قراردادهای پرحاشیه در فوتبال ورود کرده و خواستار انتظام بخشی به آن شده است.
بر اساس اعلام سایت رسمی دیوان محاسبات کشور در این نامه اشاره شده است: پیرو اشکالات به وجود آمده در اجرای قراردادهای مربیان و بازیکنان ورزشی توسط باشگاهها و فدراسیون فوتبال، که این روزهاگریبان باشگاههای مختلف به ویژه پرسپولیس، استقلال و نیز تیم ملی را گرفته و آنها را درگیر چالشهای حقوقی کرده است و همچنین خسارت وارده به بیتالمال ناشی از ساختار ضعیف قراردادها و ضعف کنترلهای داخلی وزارت ورزش و جوانان، لازم است وزارت مذکور در انعقاد و اجرای قراردادهای جدید مربیان و بازیکنان با فدراسیونها و باشگاههای ورزشی، به جهت صرفه و صلاح بیتالمال، حداکثر کنترل، دقت و انتظام بخشی را به عمل آورد.
بدیهی است دیوان محاسبات کشور بر اساس تکلیف قانونی، علاوهبر قراردادهای پرحاشیه قبلی، به قراردادهای سال آتی فوتبال ورود و از ابزار نظارتی خود، جهت حفظ بیتالمال استفاده خواهد کرد.