kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۳۳۲
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۷
سریال تصمیم‌های دقیقه نودی مسئولان ادامه دارد

کاهش عجیب محدودیت‌های کرونایی همزمان با آغاز فصل شیوع آنفلوآنزا

دقیقاً پس از بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و بعد از اینکه شهرداری تهران برای تامین واگن و اتوبوس مورد نیاز حمل و نقل عمومی تهران از رهبر انقلاب استمداد طلبید، درست در زمانی که فوتی‌های کرونا افزایش پیدا کرده و در آستانه فصل پاییز و شیوع آنفلوآنزا قرار داریم، استاندار تهران خبر از لغو دورکاری کارمندان پایتخت داد، خبری که حکایت از کاهش محدودیت‌های کرونایی دارد.


سرویس اجتماعی-

انوشیروان محسنی بندپی عصر یکشنبه از لغو دورکاری کارمندان ادارات در پایتخت خبر داد و اظهار داشت: با توجه به اینکه طی یک دوره شاهد افزایش فوتی‌ها در استان تهران بودیم دستور دورکاری کارمندان ادارات پایتخت صادر شده بود و در حال حاضر میزان فوتی‌ها کاهش پیدا کرده است که بر همین مبنا تصمیمات جدید اتخاذ شد و اکنون دورکاری یک سوم کارمندان در استان تهران لغو شده است و کارمندان باید همانند سابق سرکار حاضر شوند و تنها افراد دارای بیماری زمینه‌ای می‌توانند از دورکاری بهره‌مند
شوند.
وی همچنین عنوان داشت: در این شرایط نیاز است تا شهروندان توجه ویژه‌ای به بهداشت فردی و عمومی داشته باشند و فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را در دستور کار خود قرار دهند.
نگرانی از شیوع همزمان آنفلوآنزا و کرونا
اتخاذ چنین تصمیمی‌در حالی است که پیش از این دورکاری کارمندان تا پایان شهریورماه تمدید شده بود اما درست مانند تصمیم‌هایی که برای بازگشایی مدارس در دقیقه 90 اتخاذ شد، لغو دورکاری کارمندان نیز به یک‌ باره از سوی مسئولان اعلام شد تا نگرانی‌ها درباره شیوع کرونا و همزمانی با آغاز فصل شیوع آنفلوآنزا بیشتر شود.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابتدای شهریورماه از پیش‌بینی پیک همزمان کرونا و آنفلوآنزا خبر داد. به‌دلیل همین نگرانی امسال حدود 16 میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا وارد کشور خواهد شد تا با واکسیناسیون سالمندان و کودکان و گروه‌های در معرض خطر بتوان از پیک گسترده آنفلوآنزا جلوگیری کرد.
اما تجربه سال‌های گذشته نشان داده که آنفلوآنزا تنها‌ گریبان‌گیر سالمندان و کودکان نیست، همین مسئله اهمیت جدی گرفتن این بیماری را در کنار شیوع کرونا دو چندان می‌کند. با این حال مشخص نیست که چرا مسئولان در آستانه آغاز فصل شیوع آنفلوآنزا تصمیم به لغو دورکاری کارمندان گرفته اند؟
از سویی باید به همزمانی کرونا و آنفلوآنزا، مسئله آلودگی هوا در دو فصل پاییز و زمستان را هم اضافه کرد.
طرحی که دیگر لغو شدنی نیست
نگاهی به فصول سرد سال در سال‌های گذشته نشان می‌دهد آلودگی هوا یکی از معضلات پایتخت و شهروندان ساکن در پر جمعیت‌ترین شهر کشور بوده است تا جایی که این معضل سالانه جان 4 تا 5 هزار تهرانی را می‌گیرد. توجه به این مسئله در حالی حائز اهمیت است که مسئولان برای مدیریت کرونا طی ماه‌های اخیر، در بازه‌های زمانی مختلف تصمیم به لغو طرح ‌ترافیک در پایتخت گرفتند، اقدامی که البته منجر به افزایش سطح آلاینده‌ها شد.
اما باتوجه به آغاز فصول سرد سال به‌نظر می‌رسد اتخاذ چنین تصمیمی ‌دیگر میسر نباشد چراکه اگر چنین اقدامی صورت پذیرد بدون شک حجم آلاینده‌ها افزایش پیدا خواهد کرد و هرچقدر که خطر جان‌باختن بر اثر کرونا و آنفلوآنزا کاهش پیدا کند خطر جان‌باختن بر اثر آلودگی هوا نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
به این مشکلات فرسودگی و ناتوانی سیستم حمل و نقل عمومی پایتخت را هم باید اضافه کنیم.
ناوگانی که پاسخگوی نیاز پایتخت نیست
هنوز مُهر نامه شهردار پایتخت که در آن از رهبر انقلاب برای توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت استمداد طلبید، خشک نشده است. پیروز حناچی طی روزهای گذشته برای جبران عدم ایفای تعهد دولت در نپرداختن سهم‌شان برای توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی تهران نامه‌ای را خطاب به رهبر انقلاب نوشت که در آن درخواست برداشت از صندوق توسعه ملی برای نوسازی و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی تهران داشت.
طبق آمارهایی که شهرداری تهران اعلام کرده است در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران فرسوده بوده و در سامانه مترو نیز بیش از ۵۰ درصد قطارها از مرز تعمیرات اساسی عبور کردند و این در حالی است که شهر تهران با کمبود حدود ۳ هزار دستگاه اتوبوس و ۱۵۰۰ دستگاه واگن مترو نیز مواجه است.
از سوی دیگر باتوجه به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و همچنین لغو دورکاری کارمندان حجم سفرهای روزانه حمل و نقل عمومی افزایش پیدا خواهد کرد که این مسئله باتوجه به وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت خطر افزایش شیوع گسترده کرونا و آنفلوآنزا را به همراه دارد.
به فکر فرسودگی کادر درمانی هم باشیم!
کاهش عجیب محدودیت‌های کرونایی در پایتخت و لغو دورکاری کارمندان در حالی است که کادر بهداشت و درمان کشور حدود 7 ماه است که بدون وقفه و خستگی در حال ارائه خدمات هستند. در چنین شرایطی هرگونه تصمیمی ‌که منجر به افزایش مبتلایان به کرونا و آنفلوآنزا شود می‌تواند خستگی کادر بهداشت و درمان را چندین برابر کند که نتیجه‌اش جز فرسودگی این قشر زحمتکش نخواهد بود.
بنابراین لازم است تا مسئولان با تأمل و صبر بیشتری نسبت به لغو انواع محدودیت‌ها اقدام کنند تا بتوانیم ماه‌های پیش رو را به سلامت سپری کنیم.