kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۸۰۶۶
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۷
مستخدمین حسینی:

تخصیص منابع صندوق توسعه ملی به بورس تورم ‌زا ست

معاون اسبق بانک مرکزی، برداشت از صندوق توسعه ملی برای رونق بورس را تورم زا دانست.

حیدر مستخدمین حسینی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، درباره تزریق بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به بورس، اظهار داشت: ماهیت موجودی صندوق توسعه ملی در اهدافی تعریف شده است که با تصمیم اخیر دولت مغایرت دارد. دولت مردم را به حضور در بازار سرمایه تشویق کرد و به پیش‌بینی کارشناسان درباره ریزش ‌و اصلاحات این بازار بی‌توجهی شد تا سرانجام در حال حاضر بورس درگیر ریزش‌های متداول است.
وی با بیان اینکه در پی تزریق منابع صندوق توسعه ملی به بورس دو ناکارآمدی به اقتصاد وارد می‌شود، ادامه داد: ماهیت صندوق توسعه ملی با هدف حمایت از بازار سرمایه مغایرت دارد زیرا، منابع این صندوق برای چنین امری درنظر گرفته نشده است. همچنین، زمانی که از سمت صندوق توسعه ملی چنین رقمی خارج می‌شود، طبیعتاً بانک مرکزی باید آن مبلغ را تبدیل به ریال کند و این فرآیند تبدیل به ریال پایه پولی بانک مرکزی را افزایش می‌دهد که در نهایت موجب تورم می‌شود.
معاون اسبق بانک مرکزی بهترین راه برای حمایت از بازار سرمایه را دخالت نکردن در آن دانست و گفت: در این مدت منافع زیادی از این بازار عاید شده است که در سه ماهه ابتدایی سال درآمد مالیاتی حاصل از نقل‌وانتقال سهام بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومان بوده که معادل کل درآمد مالیاتی سال گذشته و یازده برابر مالیات این موضوع در سال ۱۳۹۷ است. سایر بازارهای اقتصادی به نوعی تعطیل شده‌اند و توجه‌ها به سمت بازار سرمایه جلب شده است.
مستخدمین حسینی ادامه داد: حضور در بازار پول با توجه به تورم موجود به صرفه نبوده و قدرت خرید را پایین می‌آورد. همچنین، بازار مسکن نیز وضعیت مشابهی از نظر استقبال و توجه دارد که پروانه ساخت در پنج ماهه اول امسال نسبت به سال‌های گذشته به حداقل رسیده است و این نشان‌دهنده این است که‌ اشتغال و سرمایه‌گذاری در این حوزه شکل نگرفته است.
تصمیمات جدید بورسی
در عین حال، رئیس سازمان بورس در پایان جلسه شورای عالی بورس اظهار داشت: مصوبه آیین‌نامه ثبات بخشی به بازارسرمایه و صیانت از حقوق سهامداران و سرمایه‌گذاران تصویب شد و موضوعات این آیین‌نامه استفاده از ابزار‌هایی بود که در گذشته در بازار وجود داشت، اما اجرایی نمی‌شد. در این آیین‌نامه مقرر شد نهاد‌های مالی و سهامداران بزرگ که عمدتاً حقوقی هستند در بازار سرمایه فعال‌تر شوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسن قالیباف‌اصل ادامه داد: در سال‌های گذشته سهام خزانه، بازارگردان و بازار ساز در بازار وجود داشت، اما بسیار کم استفاده می‌شد. در قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در بند 16 و 17 مواردی مربوط به بانک‌ها بود که فعالیت بانک‌ها را محدود می‌کرد با این اختیارات شورا، بانک‌ها بتوانند بدون نگرانی از بحث‌های مالیاتی و بدون محدودیت در بورس فعالیت کنند و افزایش سرمایه دهند، صندوق تشکیل دهند و از سهام خزانه استفاده کنند.
به گزارش سنا، امیر‌هامونی، مدیرعامل فرابورس نیز بیان کرد: نوسانات فعلی بورس و فراز و فرود‌های آن کاملاًً طبیعی است و در دوره‌های گذشته نیز شاهد آن بوده‌ایم. پیش‌بینی می‌کنیم از هفته آینده با توجه به انتشار این اخبار و اجرایی شدن این مصوبات، بازار سهام روند متعادل و نقدشونده‌ای را در پیش بگیرد.