kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۸۶۰
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۲
مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی:

خرید و فروش طرح ملی مسکن غیرقانونی است

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، خرید و فروش طرح ملی مسکن را غیرقانونی اعلام کرد.




به گزارش خبرگزاری تسنیم، پروانه اصلانی با تاکید بر این‌که خرید و فروش امتیاز طرح ملی مسکن غیرقانونی است، گفت: فرصت اعتراض و رسیدگی به اعتراض‌های متقاضیان اقدام ملی مسکن تا پایان شهریور تعیین شده است، به طور کلی در کلانشهرها محدودیت تامین زمین وجود دارد و به همین دلیل در کلانشهرها، در شهرهای جدید، زمین تامین شد و این شیوه در‌باره تهران نیز مصداق پیدا کرد.
وی ادامه داد: با توجه به آنکه نیاز شهر تهران برای تامین مسکن قابل ملاحظه است و مترویی برای شهر هشتگرد راه‌اندازی شد، بخشی از ظرفیت شهر جدید هشتگرد نیز برای مسکن ملی شهر تهران اختصاص یافت. در استان تهران در حدود 13 شهرستان استان تهران، زمین تامین شد و ثبت‌نام‌ها انجام شد. برای خود شهر تهران، شهرهای جدید ایوانکی، پردیس، پرند و هشتگرد جانمایی شد.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن افزود: ثبت‌نام‌های صحیح طرح اقدام ملی مسکن 880 هزار نفر بود که از این تعداد، 470 هزار نفر حائز شرایط شناخته شدند و نزدیک به 400 هزار واحد، زمین تامین شده است. از این تعداد حدود 60 هزار نفر افتتاح حساب کردند و نزدیک به 40 هزار نفر نیز پول واریز کردند. نزدیک به یک میلیارد و 600 میلیون تومان پول واریز شده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن یادآور شد: به متقاضیان تا 30 شهریور پیامک واریز وجه به حساب مسدودی بانک ارسال می‌شود که متقاضیان بعد از دریافت پیامک 15 روز فرصت دارند تا آورده خود را واریز کنند. در غیر این صورت در این مرحله، حذف خواهند شد.
قیمت نهایی
اصلانی تاکید کرد: ملاک قیمت واحد مسکونی در طرح اقدام ملی، قیمت تمام‌شده است. بدین معنا، باید متقاضیان بخشی را به شکل آورده بپردازند و بخش دیگر را با کمک تسهیلات بانکی جبران کنند.
به گفته اصلانی، متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن آورده اولیه را که 40 میلیون تومان است به حساب مسدودی خود در بانک مسکن واریز می‌کنند و هیچ‌کس جز سازنده و بانک حق برداشت از آن را ندارد، مگر آنکه متقاضی انصراف بدهد و بخواهد از حساب مسدودی خود مبلغی که واریز کرده را بردارد.
وی ادامه داد: هم‌اکنون قراردادهایی را با انبوه‌سازان به امضا رسانده‌ایم که واحدهای مسکونی ملی با متری دو میلیون و 700 هزار تومان احداث می‌شود. این در قیاس با بازار آزاد خیلی کم است. نکته اصلی این است که افراد در این روش، قیمت زمین را یا نمی‌پردازند و یا به شکل تقسیطی در 10 سال می‌پردازند.
این مسئول تاکید کرد: قیمت مسکن که دستیابی به مسکن را برای اقشاری از جامعه غیرقابل دسترس کرده است ناشی از قیمت زمین است. بنابراین پیش‌بینی این است که یک واحد مسکونی حوالی 300 میلیون تومان تمام شود که 100 متر ناخالص است و بسته به قواره و متراژ زمین حدود 75 تا 80 متر خالص درمی‌آید. هدف این است که واحدهای مسکونی قابل دسترس برای خانوارها تولید شود.
گفتنی است نایب ‌رئیس ‌اتحادیه مشاوران املاک هم با‌ اشاره به جهش قیمت مسکن از سال ۹۶ تا ۹۹، اظهار کرد: افزایش تقاضای سرمایه‌ای تعادل بازار مسکن را بر هم زده است.
حسام عقبایی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با بیان این‌که از سال 96 تا امروز شش بار افزایش قیمت داشته‌ایم درخصوص دلایل بروز این اتفاق گفت: یکی از دلایل به سیاست‌های پولی و مالی کشور برمی‌گردد. در تولید مسکن طی چند سال اخیر بر اساس آمار شهرداری‌ها حدود 30 درصد کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی ثبت شده است. این اتفاق باعث بر هم خوردن شبکه عرضه مسکن شده و به تبع آن بازار مسکن را بر هم می‌زند.
وی افزود: نکته بعدی این است ‌که در پنج سال اخیر معاملات سرمایه‌ای بخش مسکن بسیار بیشتر بوده است. طی سال‌های اخیر حجم معاملات سرمایه‌ای بازار مسکن 2 برابر شده است؛ به عبارت دیگر حجم معاملات سرمایه‌ای به حدود 70 تا 80 درصد رسیده است. این یک عدد بسیار بزرگی است و انگیزه افزایش قیمت مسکن را بالا می‌برد.