kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۷۷۶۲
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۴
دویچه بانک:

اقتصاد جهان در کوتاه مدت به شرایط قبل از کرونا باز نمی‌گردد

مدیرعامل دویچه بانک هشدار داد: زمان ریکاوری اقتصاد جهان از بحران کرونا از آن‌چه قبلاً انتظار می‌رفت، بسیار طولانی‌تر خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، در یک چشم‌انداز ناامیدکننده دیگر برای اقتصاد جهان، کریستن سوینگ؛ مدیرعامل دویچه بانک تصریح کرد: زمان ریکاوری اقتصاد جهان از بحران کرونا از آن‌چه قبلاً انتظار می‌رفت بسیار طولانی‌تر خواهد بود.
وی در سخنرانی خود در اجلاس بانک‌داری هندلزبلات در فرانکفورت، گفت: رسیدن به سطح قبل از پاندمی برای اقتصاد جهان دشوار خواهد بود و این در سال جاری و حتی سال بعد، اتفاق نخواهد افتاد.
مدیرعامل دویچه بانک گفت: در حالی که بخش‌هایی از اقتصاد کاملاً متوقف خواهند ماند، برخی از بخش‌ها با ظرفیت ۷۰ تا ۹۰ درصد فعال خواهند شد و بسیاری از شرکت‌ها باید با وجود کاهش فروش برای یک مدت طولانی به حیات خود ادامه بدهند. در نهایت ریکاوری اتفاق خواهد افتاد اما این امر تنها به صورت گام به گام محقق خواهد شد و شامل همه صنایع نمی‌شود.
رئیس ‌دویچه بانک به‌ویژه در مورد ریکاوری شرکت‌های آمریکایی و اروپایی خوشبین نبود. به اعتقاد وی، عدم کنترل پاندمی کرونا در آمریکا چشم‌انداز ریکاوری شرکت‌های این کشور را مبهم کرده است؛ این در حالی است که در اروپا شرکت‌ها منتظر دریافت کمک‌های دولتی خواهند ماند که این امر، می‌تواند منجر به شکل‌گیری شرکت‌هایی زامبی‌گونه شود؛ چراکه این شرکت‌ها خود سودآور نیستند و تنها با کمک‌های دولتی به حیات خود ادامه می‌دهند.
گفتنی است، بحران کرونا سرپوشی است بر ناکارآمدی اقتصاد جهانی به معنای غربی آنکه از سال 2008 دچار فروپاشی شده و هر تلاشی، جز فرو رفتن بیشتر در باتلاق، نتیجه‌ای ندارد. کرونا، قدرت و تاب آوری کشورهای آسیایی در برابر بحران‌ها را به رخ غرب کشید و موجب سرازیر شدن سرمایه‌ها به سوی شرق می‌شود. اقتصاد متلاشی شده آمریکا و اروپا ممکن است با شوک‌های مقطعی، به حیات رو به سقوط خود ادامه دهد اما هرگز به شکوه گذشته خود بازنخواهد گشت و نوبتی هم باشد نوبت آسیاست.