استاندار:
اجرای ۴ پتروشیمیدر فارس توجیه اقتصادی برای سرمایهگذار ندارد
استاندار فارس با اشاره به موانع پیشروی ساخت پتروشیمیهای مصوب در این استان گفت: قرارگاه خاتمالانبیاء بهعنوان سرمایهگذار معتقد است که ساخت و اجرای چهار پتروشیمیدر چهار شهرستان این استان توجیه و صرفه اقتصادی ندارد.
عنایتالله رحیمی، افزود: سرمایهگذار یاد شده معتقد است این پتروشیمیها باید در یک مکان تجمیع و احداث شود.
وی ادامه داد: به رغم اظهارنظر سرمایهگذار، تأکید نمایندگان چهار شهرستانی که بنا بود این پتروشیمیها در آنجا اجرا شود بر این بود که این پروژهها باید در همان شهرستانها احداث شود چرا که این مطالبه و خواست مردم آن شهرستانهاست.
استاندار فارس بیان کرد: البته خواست و انتظار مردم این شهرستانها به حق است اما سرمایهگذار نیز که بناست پولی را در این راه هزینه کند به منافع کار نیز میاندیشد.
او اظهار داشت: نظر سرمایهگذار این بوده که این پروژه را در مکانی که آب موجود باشد و به راحتی بتواند از نیروی متخصص استفاده کند و به بازار فروش نیز دسترسی آسانتری داشته باشد اجرا خواهد کرد.
رحیمیگفت: درخصوص نظر سرمایهگذار با نمایندگان این چهار شهرستان صحبت کردیم و سه گزینه را به آنها پیشنهاد دادیم که اول اینکه تلاش شود که چهار پتروشمیطبق مصوبه در چهار شهرستان اجرا شود و اگر باز با سرمایهگذار به توافق نرسیدند این چهار پتروشیمیدر یک پروژه تجمیع و در یک مکان که مرکز رفت و آمد این شهرستانها هست اجرا شود.
استاندار فارس افزود: پیشنهاد سوم نیز این بود که با پیشنهادی که قرارگاه ارائه کرده موافقت کنیم اما شروطی برای آن بگذاریم که قرار شد نمایندگان ظرف ۲ هفته موارد را بررسی و نظر نهایی خود را اعلام کنند.
رحیمیافزود: ۲ هفته زمان اعلام نتیجه شد ۲ ماه اما در نهایت نیز به تفاهم نرسیدند و هر نماینده تأکید بر اجرای پروژه در شهرستان حوزه انتخابیه خود داشت.
استاندار فارس گفت: پس از آن ما سه پیشنهاد را در قالب نامهای به قرارگاه اعلام کردیم که ابتدا و در صورت امکان در هرچهار شهرستان اجرا شود، اگر مقدور نبود در کوار یا سروستان که به پساب دسترسی دارند اجرا شود و سوم اینکه بنا بهنظر و پیشنهاد خود سرمایهگذار با فاصله کمتری از عسلویه، در کنار سد سلمان فارسی احداث شود.
وی افزود: در نهاد قرارگاه نسبت به ۲ پیشنهاد آخر ابراز تمایل کرد که با تغییر مجلس و آمدن نمایندگان جدید تأکید آنها مجدداً بر اجرای هر پروژه در هر شهرستان مصوب است.
او ادامه داد: البته در فرمول قبل تأکید داشتیم که اگر خود پتروشیمیدر این چهار شهرستان احداث نمیشود حتما چهار شهرک صنایع زیردستی و پایین دستی پروشیمیدر این شهرستانها احداث شود.
استاندار فارس افزود: ما با این مسئله که هرچهار پتروشیمیدر چهار شهرستان اجرا شود مخالفتی نداریم و همان زمان هم تأکید نخست ما بر همین بود اما تصمیم در این زمینه با سرمایهگذار که میخواهد در آنجا هزینه کند و روی بازگشت سرمایه خود نیز حساب میکند
است.
او گفت: ما میکوشیم که سرمایهگذار را قانع کنیم اما اگر این اتفاق نیفتاد پیشنهاد ما این است که این فرصت برای استان از دست نروند و حداقل در یک نقطه دیگری که اجرای این پروژه شدنی است اجرا شود تا این فرصت حفظ شود.