kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۶۸۵۰
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۱
روسیه مطرح کرد

پیشنهاد کاهش دلار در مبادلات مالی به کشورهای عضو بریکس

در شرایطی که چین و روسیه موفق شدند مبادلات دلاری خود را کاهش دهند؛ این موضوع در اجلاس کشورهای عضو بریکس هم پیشنهاد شد.



به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، دنیس مانتوروف، وزیر بازرگانی روسیه، از کشورهای عضو گروه بریکس خواست تا استفاده از ارزهای ملی خود در مبادلات تجاری فیمابین را افزایش دهند تا در برابر سیاست‌های واشنگتن استقلال بیشتری پیدا کنند.
وی طی یک گفت‌وگوی ویدئو کنفرانس با همتایان خود در کشورهای گروه بریکس پیشنهاد افزایش مبادلات غیر دلاری را مطرح کرد. به گفته مانتوروف، مبادله به ارزهای ملی یکی از اصلی‌ترین ابعاد همکاری بین پنج کشور گروه بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است.
این وزیر روس ادامه داد: استفاده منطقی و متعادل این ابزار می‌تواند به افزایش ثبات اقتصادی کشورمان و کاهش وابستگی به سیاست‌های آمریکا کمک کند. مانتوروف از وزرای بازرگانی گروه بریکس خواست تا از بانک توسعه بریکس که اتفاقا با هدف توسعه استفاده از ارزهای ملی بین این کشورها ایجاد شده بیشتر استفاده کنند.
لازم به ذکر است، مجموع تولید ملی کشورهای گروه عضو بریکس 21 هزار میلیارد دلار برآورد می‌شود که معادل 40 درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان است. بانک توسعه بریکس در سال 2014 و با سرمایه اولیه صد میلیارد دلار تاسیس شد و از یک سال بعد از آن فعالیت خود را آغاز کرد.
هدف از ایجاد این بانک تامین منابع مالی برای پروژه‌های زیرساختی و توسعه‌ای در اقتصادهای در حال توسعه است. دفتر مرکزی این بانک در شانگهای چین واقع شده و یک دفتر منطقه‌ای در ژوهانسبورگ نیز دارد و قرار است این بانک دفاتر بیشتری در کشورهای عضو به خصوص روسیه دایر کند.
گفتنی است، بنا به اطلاعات ارائه شده از سوی بانک مرکزی روسیه و اداره گمرک فدرال این کشور، سهم دلار در مبادلات تجاری روسیه با چین در سه ماهه نخست سال جاری میلادی به حدود 46 درصد رسیده است. براساس این آمارها، 30 درصد این مبادلات البته به یورو بوده و 24 درصد آن هم به وسیله ارزهای ملی روبل و یوآن انجام شده است.
در حالی سهم دلار حالا به 46 درصد رسیده که همین چند سال پیش و در سال 2015 نزدیک به 90 درصد مبادلات تجاری بین پکن و مسکو به دلار انجام می‌شد. به عبارتی، این دو کشور برای اینکه از مخاطرات سیطره دلار بر مبادلات تجاری خود رها شوند، توانستند به خوبی این وابستگی را کاهش دهند.
امروز که دلار با سقوط تاریخی ارزش خود مواجه شده و از طرفی آمریکا سیاست‌های خصمانه خود را علیه هر کشوری که بخواهد اعمال می‌کند، این دو کشور که با پول‌های ملی خود بیشتر تجارت شان را انجام می‌دهند، برنده این جدال هستند. در واقع، این دو کشور با دور زدن دلار، اثرات فشارهای آمریکا بر اقتصادشان را تا حدی خنثی کرده‌اند.