غریبآبادی: سفر مدیرکل آژانس به تهران ارتباطی به مکانیسم ماشه ندارد
سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: سفر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران ربطی به «مکانیسم ماشه» ندارد.
کاظم غریبآبادی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حساب کاربری خود در فضای مجازی بااشاره به سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس به کشورمان نوشت: همانگونه که قبلاً اعلام شد، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس، امروز (دوشنبه) به ایران سفر میکند و در روزهای سهشنبه و چهارشنبه با مقامات کشورمان دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
غریبآبادی با بیان اینکه اعتماد ایران به آژانس در ماههای اخیر صدمه دیده است، تاکید کرد: ضروری است که سفر مدیرکل به ایران، موجب اعتمادسازی شود.
وی در ادامه مطلب خود آورده است: این سفر ارتباطی با مکانیسم به اصطلاح ماشه ندارد و خواست آمریکا هم نیست و در چارچوب دعوت طرف ایرانی صورت میپذیرد.
نماینده کشورمان در سازمانهای بینالمللی با بیان اینکه اجازه نخواهیم داد دیگران روابط آژانس و ایران را به ویژه در شرایط حساس فعلی مدیریت کنند، نوشت: مهم است این اطمینان در تهران داده شود که آژانس بر مبنای سه اصل بیطرفی، استقلال و حرفهایگری حرکت خواهد کرد و در مسائل پادمانی نیز فراتر از اصول استاندارد و ارزیابیها و دادههای مستقل خود عمل نخواهد کرد.
غریب آبادی در پایان تاکید کرد: تنها در این صورت است که سوءتفاهمات میتواند رفع شده و همکاریها تداوم یابد.
توضیحات گروسی
بعد از انتشار خبر «کاظم غریب آبادی» درباره سفر رافائل گروسی به ایران در هفته جاری، مدیرکل آژانس پیامی توییتری در این باره منتشر کرد.
گروسی در این پیام نوشت: من روز دوشنبه برای انجام دیدارها با مقامهای ایران به منظور پرداختن به مسائل حل نشده در رابطه با مسائل پادمانی در ایران، به تهران سفر خواهم کرد. من به ایجاد یک کانال گفتوگوی مستقیم، مؤثر و مبتنی بر همکاری امیدوارم. این موضوع، ضروری است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی اخیراً پس از دیدار با «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا در وین گفته بود که ایران هنوز به این نهاد اجازه دسترسی به دو سایت قدیمی را نداده است.
رافائل گروسی افزود: ما از ایران درخواست دسترسی کردهایم. این اتفاق هنوز رخ نداده است. داریم روی آن کار میکنیم. هدف ما دسترسی [به این دو سایت] برای ادامه راستیآزماییهایی است که برای جامعه بینالمللی ضروری است. ما امیدواریم گفتوگوها با مسئولان ایرانی ما را به آن نقطه برساند.
پایان آمریکا
روزنامه دولتی چین در مطلبی به شکست تحریمهای آمریکا علیه کشورهای مختلف و آثار منفی آن بر اقتصاد و سیاست واشنگتن پرداخت و این سیاست را سبب پایان خود آمریکا دانست.
به نوشته روزنامه گلوبال تایمز، جهان این روزها به تحریمها بیاعتنا شده زیرا سالهای گذشته نشان داده در صحنه جهانی کار زیادی از دست آمریکا برنمیآید جز تحریم کردن یا تهدید به تحریم و در نتیجه آمریکا در حال ضربه زدن به خود و دور کردن متحدانش است.
بنابر این گزارش، اعمال تحریم، روشی است که آمریکا مرتب از آن استفاده میکند تا کشورهایی را که دشمن خود میداند به امتیازدهی وادار کند. گرچه این تحریمها برای توسعه کشورهای تحت تحریم مشکلاتی ایجاد کرده، نتایج مورد نظر آمریکا را در پی نداشته و برعکس، بتدریج خطراتی را علیه منافع آمریکا به همراه داشته است.
در ادامه این مطلب آمده است: ایران از سال ۱۹۷۹ تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد که اقتصاد آن را تحت فشار قرار دادهاما این کشور پابرجا مانده و قصد تسلیم شدن در برابر آمریکا را ندارد.
روسیه هم یکی از کشورهایی است که طبق دادههای مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی مستقر در آمریکا، تاکنون بیش از ۶۰ دور تحریم علیه افراد، شرکتها و نهادهای دولتی این کشور بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ اعمال شده است. با این حال تحلیلها نشان داده روسیه با این تحریمها سازگار شده و توانسته ذخایر ارزی و طلای خود را برای محافظت از اقتصادش ایجاد و تواناییهای دفاعی ملی خود را در این دوران سخت حفظ کند.
ادعای رژیم صهیونیستی
گیلعاد اردان، نماینده رژیم جعلی اسرائیل در سازمان ملل در گفتوگو با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد اگر شورای امنیت سازمان ملل تحریمها علیه ایران را بازنگرداند، اقتدار و همچنین تواناییاش در تصمیمگیری در خطر نابودی قرار میگیرد و با این حساب، شورای امنیت به نهادی تبدیل میشود که حامی تروریسم به جای متوقف کردن آن است.
به گزارش فارس، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «روسیه-1»، هشدار داد که طرح آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای ایران میتواند به از بین رفتن اقتدار شورای امنیت منتهی شود.
لاوروف در این گفتوگو که بخشی از آن در وبسایت وزارت خارجه روسیه قرار گرفته بود، تصریح کرد که تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای ایران احتمالاً به رسوایی جدی در شورای امنیت سازمان ملل منجر خواهد شد و در نهایت اقتدار این سازمان را تضعیف کند.
در ادامه واکنشهای منفی جهانی به تلاشهای بیپایه و یکجانبه آمریکا در شورای امنیت برای فعالسازی مکانیسم موسوم به ماشه و بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران، این بار واکنش «محمد البرادعی» مدیرکل پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی را در پی داشت.
البرادعی در صفحه توئیتر خود نوشت: تقابل بیسابقه در شورای امنیت بین آمریکا و دیگر کشورهای جهان درباره حق داشتن یا نداشتن ذیل برجام، بسیار خطرناک است. جدای از مواضع سیاسی درباره ایران، مُرِّ قانون باید رعایت شود و اعتبار دقیق شورای امنیت باید حفظ شود.
ضربه به منافع آمریکا
یک تحلیلگر آمریکایی در واکنش به اقدام اخیر آمریکا علیه ایران و بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل در روزهای گذشته گفت، دولت آمریکا به منافع ملی کشور ضربه زد.
استیو بنن، تحلیلگر امور سیاسی آمریکایی در وبگاه شبکه خبری «ام اس ان بیسی» در این رابطه نوشت، منزوی کردن آمریکا، ضربه به منافع امنیت ملی و دوستان و دشمنان آمریکا را در یک جبهه قراردادن کار سادهای نیست. با این وجود دونالد ترامپ، رئیسجمهور و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا توانستهاند این کار را انجام دهند.
روزنامه انگلیسی «گاردین» نیز در این زمینه نوشت، دیپلماتهای سازمان ملل بر این باورند که عمق انزوای آمریکا ناشی از سبک متکبرانه مورد استفاده توسط پمپئو است.
به نوشته وبگاه شبکه خبری «بلومبرگ»، جراد آراد، سفیر سابق فرانسه در آمریکا و سازمان ملل گفت: عدم موفقیت آمریکا در جلب نظر اعضای شورای امنیت در بازگرداندن تحریمها علیه ایران، تنها بودن ایالات متحده را نشان داد.
همچنین نیویورک تایمز در گزارشی تلاش دولت ترامپ برای احیای تحریمهای بینالمللی علیه ایران را بنبستی دیپلماتیک و نمونه آشکار انزوای واشنگتن در سطح جهانی دانست که بهشیوهای بالقوه تضعیف اقتدار آمریکا را رقم زده است.