ادامه اعتراضات علیه توافق ابوظبی- تلآویو؛ از یمن تا مغرب
اعتراضا علیه خیانت امارات و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، در کشورهای مختلف، از یمن تا عراق، الجزایر و مغرب همچنان ادامه دارد.
واکنشها به خیانت امارات به آرمان فلسطین روز به روز بیشتر میشود. پس از اعلام خبر توافق عادی سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی، کشورهای اسلامی این اقدام را محکوم کردند. در این راستا، در برخی از کشورها، واکنشها بسیار شدیدتر بوده
است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از عربی ۲۱، «محمد عیاش قحیم» جانشین استاندار الحدیده اعلام کرد که نیروهای انصارالله تصمیم گرفتهاند نام خیابان زاید واقع در این استان را تغییر دهند. این اقدام انصارالله یمن در واکنش به توافق عادی سازی روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی صورت میگیرد. محمد عیاش همچنین اعلام کرد که قرار است نام این خیابان به فلسطین تغییر پیدا کند. وی افزود، نام فلسطین، در میان ملت مجاهد یمن محبوب است. یمنیها با عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی مخالف هستند.
پیش از این نیز، الجزایریها اسم یکی از خیابانهای این کشور را از «دبی» به «فلسطین» تغییر داده بودند. فعالان الجزایری نیز در فضای مجازی خشنودی خود را نسبت به این اقدام نشان داده و اعلام کردند که این اقدام یک دستاورد و پیروزی برای فلسطینیها به شمار میرود. الجزایریها به ایناندازه اکتفا نکرده و برخی از آنها نام پاساژهای تجاری را از دبی به پاساژهای فلسطین تغییر دادند. عراقیها نیز چند روز قبل خواهان اجرای اقدام مشابه شده بودند به طوری که «وجیه عباس»، نماینده فراکسیون الصادقون وابسته به جنبش عصائب اهل الحق عراق از وزارت بهداشت خواسته بود نام بیمارستان شیخ زاید در بغداد را تغییر دهد چرا که محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی با رژیم صهیونیستی بر سر عادی سازی روابط توافق کرده
است.
چند روز پیش نیز، «بشیر ضیف الله» شاعر و منتقد الجزایری در راستای همبستگی با مردم فلسطین علیه روند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، از نامزدی خود برای جایزه کتاب شیخ زاید انصراف داد. وی که برای کتاب «جهانی سازی و تحولات عرصه نویسندگی» کاندیدا شده بود از نامزدی خود صرفنظر و اعلام کرد، موضع من درقبال مسئولان اماراتی به معنی قطع ارتباطم با دوستان نویسنده، شعرا و شخصیتهای هنری و آکادمیک اماراتی نیست.
این شاعر الجزایری ابراز اطمینان کرد که ملتها خود به تنهایی سرنوشت قدس را تعیین میکنند. پیش از این نیز شماری از شخصیتهای ادبی جهان عرب همچون «محمد بنیس» شاعر مراکشی عضویت خود را در هیئت علمی جایزه کتاب شیخ زائد لغو کرده
بود.
در همین راستا «امانی بن علی» رمان نویس ۱۹ ساله تونسی نیز از مشارکت در مسابقات «چالش قرائت عربی» انصراف داد. وی در حالی در حمایت از ملت فلسطین به این امر مبادرت کرد که به مرحله نهایی مسابقات راه
یافته بود.
از سوی دیگر، عبدالله المعتوق مشاور دیوان امیر کویت با تکذیب بیانیه انجمن تقویت صلح در جوامع مسلمان درخصوص حمایت از عادیسازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی گفت که در نشست این انجمن هیچگونه طرح سیاسی درباره مسئله فلسطین بررسی نشد.
وی گفت که پرداختن به طرحها و مواضع سیاسی جزء رسالت و اهداف انجمن مذکور نیست. وی بر پایبندی به سیاستها و مواضع ثابت و اصولی کویت در قبال مسئله فلسطین تأکید کرد. پیشتر بیانیهای از انجمن تقویت صلح در جوامع اسلامی در رسانهها منتشر شده بود که نشان میداد اعضای این انجمن از اقدام امارات برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی تمجید کردند.
خبر دیگر اینکه، رئیسپیشین سازمان اطلاعات عربستان اعلام کرد که از نظر ریاض، تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس، بهای انجام عادیسازی روابط عربی با رژیم صهیونیستی است.
به گزارش ایسنا، ترکی الفیصل، رئیسپیشین سازمان اطلاعات عربستان در مقالهای در روزنامه الشرق الاوسط نوشت، هر کشور عربی که بخواهد به امارات برای عادیسازی روابط با اسرائیل بپیوندد، باید در ازای آن بهایی را بگیرد و بها و ارزش آن باید زیاد باشد.
وی تصریح کرد، عربستان برای صلح میان اسرائیل و کشورهای عرب قیمتی تعیین کرده و آن برپایی کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس بر اساس طرح ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه پیشین است.
این اظهارات ترکی الفیصل چند روز بعد از سخنان فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در اولین واکنش کشورش به توافق عادی سازی روابط امارات با اسرائیل مطرح شده است. بن فرحان گفته بود که عربستان به گزینه صلح بر مبنای ابتکار عملهای عربی و قطعنامههای مشروع بینالمللی و بعد از تحقق صلح میان اسرائیل و فلسطینیها پایبند است.