kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۳۷۸۹
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۴

انتشار شماره جدید کیهان فرهنگی

چهارصدمین شماره کیهان فرهنگی به همراه گفت‌وگو‌های اختصاصی در‌باره اولویت‌های مجلس یازدهم و نیز مطلب متنوع فرهنگی و سیاسی چاپ و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت.

«اسلام اجتماع‌محور و اجتماع اسلام‌محور؛ سد راه دشمنان» عنوان طلیعه این شماره کیهان فرهنگی است که در بخشی از آن گفته است: شگفت‌آور این است که اکنون کسانی که خود مشکل‌آفرین بوده‌اند مطالبه‌گر شده‌اند! چهل سال، این جریان غیر انقلابیِ پشت کرده به شعارهای انقلاب و آرمان‌های امام(ره)، به نوبت در گوشه‌گوشه دستگاه‌های این نظام با فرصت‌طلبی و نفاق، لمیده و بلعیده‌اند و اکنون پرسشگر خرابی‌هایی هستند که خود موجد آن شدند. چه زیبا امام حاضر امت در بیانیه گام دوم فرمود اگر بی‌توجهی به شعارهای انقلاب نبود و اگر غفلت از جریان انقلابی نبود این مشکلات وجود‌ نمی‌داشت. رهبر انقلاب چون طبیبی حاذق با ریشه‌یابی جریان مشکلات و آسیب‌شناسی، به خوبی از رسوایی کسانی پرده برمی‌دارد که موجب این مشکلات بودند و اکنون قیافه پرسشگر به خود گرفته‌اند و اتهام‌زنی و شبهه‌پراکنی را به دستور یا همسو با سازمان جاسوسی آمریکا پیشه کرد‌ه‌اند. مردم ما به‌خوبی دیده‌اند که هرجا از شعارهای انقلاب دور شدیم، از اسلام و مردم فاصله گرفتیم و به توسعه عادلانه و عدالت محور پشت کردیم زعفرانیه‌صفتان رشد کردند و غیزانیه برای ما ساختند. پیوند امام و امت، رشد و تعالی و پیشرفت و عدالت را برای ملت فراهم ساخته است و بر عکس، دوری از شعارها و فاصله‌گیری با مطالبات رهبری و مردم انقلاب را با مشکلات مواجه کرده است.
دکتر اصلانی در بخش دیگر تاکید کرده است: امام رحمهًْ‌الله علیه زمانی در برابر شایعات منافقین و معاندین خانگی و خارجی در مورد رحلت ایشان فرمودند که دعا کنید خدا بمیرد، چون ملت خدا را دارد و تا گفتمان الهی در ایران اسلامی زنده است، تا ایدئولوژی اسلامی در ایران زنده است، ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی اسلام زنده‌اند و طراوت و شادابی این نظام تضمین شده است. بی‌جهت نبود که یکی از مهره‌های سیا در رادیو فردا صریحاً اعلام‌ کرد جدی‌ترین مانع و مخاطره‌انگیز‌ترین مشکل در برابر فتنه سبز اسلام‌گرایی و اعتقادات توده‌های مردم است. «ریشه‌های فرهنگی- اجتماعی که به تأسیس و تداوم جمهوری اسلامی منجر شدند هنوز در جامعه ایران زنده‌اند. این اعتراف صریح یک مهره سیا در رادیو فردا (متعلق به سازمان جاسوسی آمریکا) از نفس‌افتادگی دشمن را در قبال انقلاب نشان می‌دهد. تا به لطف خدا، اسلام اجتماع محور و اجتماع اسلام‌محور هست، مشکل اینان به هیچ وجه قابل حل نیست و عرض خود‌ می‌برند و زحمت ما‌ می‌دارند.
«تقویت جنبه نظارتی مجلس گام نخست انتظارات مردم» عنوان گفت‌وگوی کیهان فرهنگی با دکتر سید مسعود خاتمی است در بخشی از آن آمده: به نظر می‌رسد، بعضی مواقع نمایندگانی که وارد مجلس می‌شوند دنبال کارهای تنش‌زا که ممکن است برایشان مشکل درست کند نمی‌گردند. در حالی که مطمئناً برخورد با مفاسد برای افرادی که وارد این قضیه می‌شوند عواقبی دارد چون آن افراد یا کانون‌ها هم بیکار نمی‌نشینند که شما بررسی کنید و بعداً بخواهید مچشان را بگیرید، بنابراين ترکيب مجلس بايد ترکيبي باشد که در خود اين جرئت و جسارت را ببيند.
«به جای کنترل مردم از خود، خانواده و هم‌مسلکان خود مراقبت کنید!» عنوان بعدی گفت‌وگو با دکتر مظفر نامدار اختصاص یافته که در بخشی از آن گفته است: مهم‌ترین وظیفه نمایندگان در صیانت از اسلام و حقوق و آرای مردم پای‌بندی به محتوای سوگندی است که طبق اصل 67 قانون اساسی در آغاز دوره نمایندگی یاد‌ می‌کنند. باید پاسدار حریم اسلام، دستاوردهای انقلاب اسلامی و مبانی جمهوری اسلامی باشند و نمایندگی را امانت ملت نزد خود بدانند نه منبعی برای کسب قدرت، ثروت، تسویه حساب با مخالفان و رقبای حزبی و جریانی، و فراهم کردن زمینه‌های بهره‌وری برای خانواده و دوستان و هم‌مسلکان و هم‌کاسه‌ها.
«ریل‌گذاری در مسیر شفافیت» عنوان یکی دیگر از مصاحبه این شماره کیهان فرهنگی با دکتر سید جلیل میرمحمدی است که در بخشی از آن گفته است: نظارت را به‌طور واقعي- و نه شعاري- بايد داشته باشيم، و همه دستگاه‌ها در مبارزه با فساد و راهکارهايي که مي‌تواند سبب فرار و سوءاستفاده در مسائل اقتصادي شود، به موقع عمل کنند. شفافيت در خيلي از موارد‌ مي‌تواند کمک‌کننده باشد.
«حذف قوانین دست و پا گیر» عنوان یکی دیگر از گفت‌وگو با محمدرضا نائینی است که در بخشی از آن گفته: کار حقوقی نیازمند حقوقدان است. کسی که قلبش درد می‌گیرد پیش متخصص قلب می‌رود، اما تا بحث حقوق و تنقیح پیش می‌آید هرفرد غیر کارشناس و بی‌تخصص دخالت می‌کند. بين وضع قانون و تنقيح و تدوين قوانين و نظارت، توازني وجود ندارد اگر قرار است ورودي درست شود بايد در ابتکار قانون‌گذاري کارشناسي صحيحي صورت بگيرد.
دکتر نوراله قیصری با ‌اشاره با اولویت‌های مجلس یازدهم گفته‌است: مجلس جديد، فرصت خلق فرصت از شرايط موجود را از دست ندهد. پرهيز از روزمرگي و جلسات پرهزينه و بي‌نتيجه و بي‌حاصل هفتگي و حاشيه‌سازي‌هاي سياسي که از آفات و آسيب‌هاي مجالس گذشته بوده و کارايي و شأن مجلس را در نظام سياسي و افکار عمومي تنزل داده، امري ضروري است.
دکتر قیصری در ادامه با‌اشاره به موضوع «جهش تولید» تأکید کرده است: لازمه جهش توليد، قبل از هر چيز عزم و اراده در سطح ملي يعني مجلس، دولت و نهادهاي سياست‌گذار است. اين عزم و اراده وجود ندارد. مجلس در ايجاد اين روحيه و عزم مي‌تواند نقش ايفا کند.
«دوران نگاه به خارج برای حل مشکلات کشور تمام شده است» موضوع مصاحبه بعدی با دکتر سید محمدکاظم رجایی رامشه است که در بخشی از آن چنین گفته: ما باید سد ذوالقرنین بسازیم و چاره‌ای جز این نداریم. رهبری شروع کرده‌اند که این سد را بزنند و پیشنهاد جهش تولید را داده‌اند. ما باید میان یأجوج و مأجوج که مفسد هستند، این آمریکا و اروپا که مرتب دارند از این راه ما را‌ می‌گزند و کشورمان سدی بزنیم و قوی بشویم و راه قوی شدن در اقتصاد تنها جهش تولید است. جهش تولید فلسفه‌اش قوی شدن در اقتصاد و تیر خلاص به استکبار در حوزه اقتصاد است.
دکتر مهرداد ویس‌کرمی نیز در این باره به موضوع نظارت‌اشاره کرده و گفته است: در نظام اسلامي کارگزار بدون مسئوليت و نظارت معنا ندارد و همه کارگزاران بايد تحت نظارت باشند تا از بروز مشکلات و مفاسد جلوگيري شود. اگر قوه بدون نظارتي شکل گيرد ممکن است از درون آن افرادي سودجو و مسئله‌دار و احياناً فاسد بيرون بيايند. ما به‌علت فقدان نظارت جدي در قسمت‌هاي مختلف کشور مشکلاتي داشتيم که به اين‌جا رسيديم.
همچنین در این شماره می‌خوانیم: «تحول‌خواهی و تحول‌انگیزی از برجسته‌ترین خصوصیات حضرت امام(ره)»، بیانات حضرت امام خامنه‌ای به مناسبت سی‌ویکمین سالگرد رحلت امام خمینی(ره)، «قلب بیمار و راه کارهای درمان آن گفتاری از آیت‌الله مصباح یزدی، امام خمینی(ره)، «احیاگر اندیشه حکومت اسلامی» گفت‌وگو با حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، «امام(ره) کار را تمام کردند» گفت‌وگو با آیت‌الله محمدی ری‌شهری، «ورود به منطقه ممنوعه» گفت‌وگو با دکتر فیروز اصلانی، «ریل‌گذاری در مسیر شفافیت» گفت‌وگو با دکتر سید جلیل میرمحمدی، «مجلس باید نظارت بنیاد باشد» به قلم دکتر سید محمدمهدی غمامی، «مجلس یازدهم بایدها و نباید‌ها» نوشته دکتر سیف‌الله رهبری، «بشر هیچ گره ناگشودنی ندارد» ترجمه دکتر سردار اصلانی و...