معاون سازمان شیلات:
5 هزار میلیارد ریال برای تکمیل اسکلههای صیادی کشور نیاز است
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران گفت: پنج هزار میلیارد ریال برای تکمیل پروژههای اسکلههای صیادی کشور، به منظور جهش تولید و تحقق اهداف مورد نظر نیاز است.
به گزارش ایرنا سیدپرویز محبی، در نشست بررسی مشکلات صید و بنادر ماهیگیری در فرمانداری آبادان بیان کرد: درصورت تخصیص کامل اعتبار مورد نیاز تا پایان امسال پروژههای اسکلههای صیادی نیمه تمام در کشور بهرهبرداری میشود.
وی اعتبار مورد نیاز برای اسکله صیادی آبادان را ۱۰۰ میلیارد ریال بیان کرد و گفت: تاکنون ۴۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال برای اجرای گام نخست این اسکله اختصاص یافته است.
محبی ادامه داد: استان خوزستان به لحاظ داشتن خورها، ورود آب شیرین به دریا، صید مشترک با کشورهای همسایه عراق و کویت به عنوان منطقه خاص دیده شده و کارها و اقدامات خوبی در بخش شیلاتی در این استان انجام شده است.
وی تعداد شناورهای صیادی خوزستان را یک هزار و ۶۸۹ فروند اعلام کرد و افزود: دو برابر شناورهای فعال مجاز در خوزستان، شناور غیرمجاز وجود دارد لذا برای حفظ ذخایر موجود آبی باید برای ساماندهی شناورهای صیادی چاره اندیشی کرد.
محبی با بیان اینکه ۸۰ درصد صید و صیادی در زیستگاهها انجام میشود گفت: برای محافظت از منابع به شدت با کمبود نیروی انسانی و تجهیزات و اعتبارات روبه رو هستیم لذا برای حفظ ذخایر آبینیاز به همکاری صیادان است.
در این نشست یکی از نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی تسریع در تکمیل و احداث پروژه صیادی آبادان را خواستار شد و گفت: متاسفانه این پروژه بیش از ۱۰ سال است متوقف شده و لازم است اعتبار لازم برای تکمیل این پروژه اختصاص داده شود.
جلیل مختار با بیان اینکه سالها است اسکلههای صیادی آبادان لایروبی نشده افزود: لایروبی اسکلههای صیادی امری حیاتی برای این صنعت است و تا زمانی که مد رودخانه افزایش یابد به لحاظ وجود گل و لای، امکان خارج شدن شناورها از اسکلهها وجود ندارد.
وی ادامه داد: انتظار است برای حل این موضوع یک نگاه ویژه و برنامهریزی برای لایروبی اسکلهها انجام شود.
سید مجتبی محفوظی یکی دیگر از نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در این نشست افزود: با توجه به اینکه صیدگاههای شمال غرب خلیجفارس بین کشورهای ایران، عراق و کویت مشترک است لازم است ضمن تشکیل یک کارگروه مشترک، رایزنی برای توجیه مقامات این دو کشور برای حفظ ذخایر آبی از سوی شیلات و وزارت کشور انجام شود.
محفوظی رفع مشکل بیمه صیادان را از دیگر خواستههای این قشر زحمتکش بیان کرد.
محفوظی ادامه داد: با توجه به اینکه صیدگاهها در حوزه استحفاظی آبادان با کشورهای همسایه مشترک است لذا لازم است قدرت موتورهای شناورهای صیادی افزایش یابد.
معاون عمرانی فرمانداری ویژه آبادان نیز تخصیص اعتبارات ملی و استانی را از عمده مشکلات صید و صیادی این منطقه بیان کرد و گفت: پارسال یکهزار و ۱۳۰ میلیارد ریال برای تکمیل پروژههای اسکلههای صیادی مصوب شد که از این میزان ۳۳۰ میلیارد ریال برای اجرای چهار پروژه در نظر گرفته شد و متاسفانه تاکنون اعتبارات آن جذب نشده است.
محمد طاهری ادامه داد: تخصیص تسهیلات برای توقفگاه شناورهای چوئبده آبادان، و ارائه تسهیلات ارزان قیمت برای صیادان و تعاونیهای صیادی منطقه ضروری است.
وی ورود پساب صنعتی پالایشگاه و پتروشیمی در رودخانه را از مشکلات عمده آبادان بیان کرد.