صادرات فولاد یکماهه 2 برابر شد
صادرات محصولات فولاد در خردادماه دو برابر اردیبهشت ماه شد و به 142 میلیون دلار رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس، صادرات فولاد در خرداد امسال نسبت به اردیبهشتماه رشد دوبرابری داشت، به طوری که ارزش صادرات به 142 میلیون دلار رسید. وزن محصولات فولادی صادراتی در خرداد امسال 400 هزار تن بوده است. اردیبهشت امسال 247 هزار تن محصولات فولادی صادر شده بود.
داریوش اسماعیلی؛ معاون صنایع معدنی وزارت صنعت اردیبهشت ماه طی نامهای به شرکتهای فولادی محدودیت صادرات آنها در سال 99 را مشخص کرد. در این نامه به شرکتهای تولیدکننده میلگرد و تیرآهن دستور داده شد که فقط میتوانند ۲۵ درصد تولیدات را صادر کنند. حجم صادرات شرکتهای بزرگ فولادساز کشور در نخستین ماه امسال یعنی فروردین ماه به ۲۲۱ هزار و ۵۹۲ تن رسید که بیش از ۴۶ درصد آن سهم فولاد خوزستان بوده است.
گفتنی است، به گزارش ایسنا، تولید فولاد میانی کشور در سال ۱۳۹۸ با رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۷ به ۲۷ میلیون و ۲۴۰ هزار تن رسید. در حالیکه در سال ۱۳۹۷ میزان تولید آن ۲۴ میلیون و ۶۷۰ هزار تن بوده است. پس از آن، تولید محصولات فولادی و آهن اسفنجی نیز با رشد شش درصدی پس از فولاد میانی بیشترین رشد تولید را داشتهاند.
محصولات فولادی از ۱۹ میلیون و ۸۹ هزار تن تولید شده در سال ۱۳۹۷ به ۲۰ میلیون و ۱۸۲ هزار تن رسید. میزان آهن اسفنجی تولید شده در سال گذشته نیز ۲۷ میلیون و ۹۰۷ هزارتن بوده است. طی سال ۱۳۹۷ به میزان 26 میلیون و ۳۵۹ هزار تن آهن اسفنجی تولید شده بود.
رشد شش درصدی تولید آهن اسفنجی در سال گذشته که کمتر از رشد ۱۰ درصدی تولید فولاد میانی بوده است، سبب شده در مجموع، میزان تولید آهن اسفنجی در سال گذشته فقط ۶۶۷ هزار تن بیش از تولید فولاد میانی باشد. به همین دلیل در زنجیره فولاد، عدم توازن وجود داشته و این موضوع باعث کمبود آهن اسفنجی در سال ۱۳۹۸ شده است.
همچنین مجموع مقاطع طویل فولادی و مقاطع تخت فولادی نیز به ترتیب پنج و شش دهم درصد رشد تولید داشتهاند. به طوری که در سال گذشته ۱۰ میلیون و ۲۲۲ هزارتن مجموع مقاطع طویل فولادی و ۹ میلیون و ۹۶۰ هزار تن مجموع مقطع تخت فولادی تولید شده است.