kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۳۰۰۵
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۰

66 حمله با خودرو به معترضان آمریکایی طی 45 روز گذشته




سرویس خارجی-
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد از آغاز اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا دست‌کم ۶۶ مرتبه با خودرو به سمت معترضان حمله شده که برخی از این حملات توسط خود پلیس انجام شده است.
اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا طی 45 روز گذشته بر اساس گزارش‌ها بیش از 17 هزار بازداشتی، صدها مجروج و 23 کشته برجای گذاشته و به گفته فعالان جنبش «جان سیاهان مهم است» آمارهای واقعی از کشته‌ها و بازداشتی‌ها بسیار بیشتر از این است چرا که این اعتراضات در تاریخ آمریکا به دلیل گستردگی و شدت آن بی‌سابقه بوده و بسیاری از شهرها و ایالت‌ها آمارهای خود را در این زمینه ارائه نکرده‌اند. در این اعتراض‌ها انواع خشونت‌ها علیه معترضان صورت می‌گیرد که یکی از آنها، حمله به معترضان با خودرو است. این حملات غالبا از سوی نژادپرست‌ها و سفیدبرتر پندارهایی صورت می‌گیرند که از قضا، جزو طرفداران دو آتشه ترامپ نیز هستند.
حالا پایگاه خبری «یو اس‌ای تودی» دیروز گزارش خود را به همین مسئله یعنی حمله با خودرو اختصاص داده و نوشته از ۲۷ ماه می‌به این سو دست کم ۶۶ بار با خودرو به سمت معترضان جنبش ضد نژادپرستی در آمریکا حمله صورت گرفته است: «طی هفته‌های گذشته و با تداوم اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا، بیش از پیش شاهد خشونت علیه آمریکایی‌ها به ویژه اتباع رنگین پوست بوده‌ایم. شعار‌های ضدنژادپرستی و خشونت پلیس، پرتاب اجسام به سوی پلیس و پاسخ پلیس با گلوله‌های پلاستیکی، شهر‌ها را به صحنه پرهراسی تبدیل کرده است. اما صحنه‌ای که بیش از هر چیز ترسناک به نظر می‌رسد زیر گرفتن معترضان با خودروی پلیس یا افراطی‌های ملی‌گرا است».
این گزارش می‌افزاید: «سؤالاتی در مورد انگیزه رانندگان این خودرو‌ها از ارتکابشان به این عمل وجود دارد. کارشناسان اجرای قانون و مقابله با تروریسم معتقدند زیرگرفتن معترضان با خودرو، هدفمند و با انگیزه سیاسی است. برخی نیز بر این باورند که این اقدام به منظور افزایش سطح خشونت معترضان و تشدید اعتراضات صورت می‌گیرد. در همین حال یک کارشناس دانشگاه واشنگتن می‌گوید گروه‌هایی وجود دارند که با ارتکاب به عمل زیر گرفتن با خودرو سعی دارند معترضان را تشویق کنند تا از اعتراضات مسالمت‌آمیز دست بردارند».
به گزارش باشگاه خبرنگاران در ادامه گزارش یو اس‌ای تودی می‌خوانیم: پیش از این«آری ویل»، محقق پروژه امنیت و تروریسم دانشگاه شیکاگو در تحقیقات خود آورده بود از ۲۷ می‌۶۶ مرتبه با خودرو و با هدف زیر گرفتن آنها به سوی معترضان حمله شده که ۵۹ مورد آن افراد معمولی و ۶ مورد آن از سوی پلیس صورت گرفته است. حمله با خودرو به معترضان بطور فزاینده‌ای شایع شده و اغلب اوقات انگیزه مخالفت و دشمنی با جنبش است».
در پایان این گزارش هم آمده: «گفته می‌شود این حملات در سیاتل و کالیفرنیا بیش از سایر مناطق آمریکا بوده است و ۲ کشته بر جای گذاشته است. در ایالت نیویورک هم پس از آنکه یک خودرو به سمت معترضان حمله‌ور شد، مقام‌های پلیس این ایالت اعلام کردند که عامل این هجوم را دستگیر کرده‌اند. پلیس نیویورک البته فرد خاطی را پس از مدتی آزاد کرد. دوشنبه گذشته و در ایالت نیویورک طی هجوم دیگری، یک خودرو دو معترض در این ایالت را زیر گرفت».
ادامه اعتراضات در دیترویت
اعتراضات در شهر دیترویت بزرگترین شهر ایالت میشیگان به دنبال قتل جوان 19 ساله سیاه‌پوست آمریکایی به دست پلیس این شهر دوباره شعله‌ور شده است. مردم معترض در بخش غربی این شهر نزدیک محلی که پلیس «حکیم لیتلتون» ۱۹ ساله را هدف قرار‌داد و فرد دیگری را بازداشت کرد، به راهپیمایی پرداختند. در این اعتراضات همچنین از پلیس این شهر خواسته شد به استفاده از نرم‌افزار تشخیص چهره برای شناسایی مظنونان احتمالی پایان دهد زیرا به گفته معترضان این روش شهروندان سیاه‌پوست را به اشتباه شناسایی می‌کند. روز جمعه در جریان اعتراضات به این اقدام پلیس، صدها نفر به تجمع پرداختند که پلیس به سمت آنها گاز اشک‌آور شلیک کرد. ۸ نفر در جریان اعتراضات روز جمعه دستگیر شدند که گفته می‌شود در ساعات اولیه روز شنبه
آزاد گشتند.