خطرات طرح الحاق برای رژیم صهیونیستی به روایتاندیشکده اسرائیلی
یک اندیشکده امنیتی مستقر در فلسطین اشغالی با کوتهبینانه خواندن طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال 30 درصدی کرانه باختری، هشدار داد که ناآرامیهای بعد از اجرای آن، اجازه تداوم اشغال را نمیدهد.
به تعویق افتادن اجرای طرح الحاق 30 درصدی کرانه باختری، بیش از هرچیز به دلیل هراس دستگاههای امنیتی اسرائیل از پیامدهای این طرح بود. چهارشنبه 11 تیرماه زمان اجرای این طرح بود، اما فشارهای جهانی در کنار تهدیدات گروههای مقاومت باعث شد تا «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی، از اجرای این طرح عقبنشینی کند. اما این پایان کار نبوده و مقامات صهیونیستی در تلاش هستند تا پیش از پایان دور اول ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا، آن را اجرا کنند.
در جدیدترین واکنشها به طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال بخشهای بزرگی از اراضی خصوصی فلسطینیان در کرانه باختری، یک اندیشکده امنیتی مستقر در تلآویو درباره پیامدهای این طرح هشدار داد. به نوشته پایگاه «تایمز اسرائیل»،اندیشکده «مطالعات امنیت داخلی اسرائیل» با طراحی یک مدل، پیشبینی کرد که اجرای طرح اشغال کرانه باختری، منجر به یک سری از پیامدهای پر تنش شده که میتواند خطرات امنیتی داشته باشد و بر روابط دیپلماتیک، تاثیر منفی بگذارد.
در خلاصه گزارش این مدل شبیهسازی، نوشته شده که طرح نتانیاهو برای اشغال بخشهایی از کرانه باختری ذیل طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن»، مشکل فلسطینیان را به مرکز توجه عرصه بینالمللی بر میگرداند. بر این اساس،اندیشکده مذکور پیشبینی میکند که اجرای طرح اشغال، باعث وقوع ناآرامی توسط فلسطینیان و تعلیق توافق صلح اسرائیل با اردن میشود. ایناندیشکده به سیاستگذاران تلآویو هشدار داد که این طرح قبل از آنکه یک استراتژی طولانیمدت باشد، تفکری کوتهبینانه است.