kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۲۹۸۱
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۳

سیل در استان‌های گلستان، آذربایجان غربی و شرقی تلفات جانی نداشت

وقوع سیل در استان‌های گلستان، آذربایجان غربی و شرقی با وجود برخی خسارت‌ها مانند واژگونی چند خودرو، تخریب دیوار منازل و دامداری‌ها و بسته‌شدن جاده‌های روستایی تلفات جانی نداشت.


به گفته اهالی روستاهای بخش لوه شهرستان گالیکش در محدوده پارک ملی گلستان باران شدید از حوالی ساعت 6/30 صبح دیروز آغاز و با تداوم یک ساعته مشکلاتی را ایجاد کرد.
علاوه‌بر این دو خودرو هم در محدوده روستای دارآباد به دلیل شدت سیلاب واژگون شدند که سرنشینان آنها با کمک اهالی نجات یافتند.
همچنین بامداد دیروز در شهرستان مینودشت طی سه ساعت حدود ۱۰۰ میلیمتر باران بارید که نتیجه آن، آبگرفتگی معابر شهری و دشواری تردد برای وسایل نقلیه بود.
کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای ارزیابی دقیق خسارات سیل راهی روستاهای شرق استان شدند.
علاوه‌بر لوه و دارآباد، روستاهای اجن قره خوجه و قانجق شهرک گالیکش هم دچار خسارت‌هایی مانند قطعی راه دسترسی و تخریب دیوار منازل و دامداری‌ها شد.
خسارت سیل به چهار روستای شهرستان مرند
همچنین در پی بارش باران و وقوع سیل در مرند، خساراتی به چهار روستاهای این شهرستان وارد شد.
بارش باران و وقوع سیل در روستای «پیر بالا» موجب وارد آمدن خسارات شدید به باغ‌ها، تخریب کانال‌های آبیاری باغ‌ها، قطع لوله اصلی آب آشامیدنی روستا، تخریب میدان ورزشی و رسوب گل و لای در معابر و کوچه‌های روستا شد.
در جریان وقوع سیل همچنین تعداد هفت نفر در آبشار  بالادست روستای پیر بالا گیر کرده بودند که با تلاش نیروهای تخصصی امداد و نجات کوهستان جمعیت هلال احمر مرند و اهالی روستا نجات یافتند.
سیل همچنین در روستاهای چایکسن، اصل کندی و سیدلو به باغ‌ها، زمین‌های کشاورزی و چشمه‌های آب خسارت وارد کرد.
جاده مرند - خوی نیز در اثر بروز سیل مسدود شده بود که با تلاش راهداری، شهرداری و سایر ارگان‌ها بازگشایی شد.
هنوز میزان خسارات وارده  از سیل به روستاهای مرند مشخص نیست.
شهرستان ۲۵۰ هزار نفره  مرند در ۷۰ کیلومتری شمال غرب تبریز، شنبه شب شاهد بارش باران و وقوع سیلاب ناشی از آن بود.
جاری‌شدن سیل به ۳ روستای تکاب خسارت زد
دبیر ستاد مدیریت بحران تکاب گفت: جاری‌شدن سیلاب موجب گل‌آلود شدن منبع آب آشامیدنی و از بین رفتن علوفه در سه روستای بخش تخت‌سلیمان این شهرستان شد.
حبیب‌الله شیوخی، افزود: شب یکشنبه بر اثر بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب ذخیره آب منبع ۱۵۰ متر مکعبی روستای «قینرجه» بخش تخت سلیمان تکاب گل‌آلود شده و آب آشامیدنی این روستا را غیرقابل مصرف کرد.
وی بیان کرد: اکیپ اداره آب‌وفاضلاب تکاب بلافاصله به این روستا اعزام شده و نسبت به پاک‌سازی و شست‌وشوی منبع آب اقدام کردند که با تلاش آنان جریان آب آشامیدنی بهداشتی روستای قینرجه پس از هفت ساعت از صبح دیروز، (یک‌شنبه) دوباره برقرار
شد.
وی اظهار داشت: همچنین پنج‌ هزار بند از علوفه‌های چیده شده در روستاهای سخت‌گذر «آق اطاق» و «آرپاچایی» بخش تخت سلیمان در معرض سیلاب قرار گرفت و از بین رفت که موجب وارد شدن خسارت‌هایی به کشاورزان این روستا شد.
شیوخی ادامه داد: علاوه‌بر این بر اثر برخورد صاعقه و وزش باد شدید، برق ۱۵ روستای محور تکاب - بابانظر بخش تخت سلیمان تکاب نیز به مدت یک ساعت قطع شد که کارشناسان اداره برق بلافاصله در منطقه حضور یافته و نسبت به رفع خرابی و وصل مجدد جریان برق در چهار نقطه از این محور اقدام کردند.
سیل به چهار روستای بخش کوهسار سلماس
خسارت زد
بخشدار کوهسار سلماس گفت: سیل حاصل از بارش‌های چند روز اخیر موجب بروز خسارت به ویژه در حوزه زیربنایی چهار روستای این بخش شد.
رامین عبداللهی، افزود: این سیل راه ارتباطی چهار روستای «گله‌رش علیا» و «گله‌رش سفلی»، «هشتراک» و «گریکان» از توابع بخش کوهسار سلماس را مسدود کرد.
وی ادامه داد: در اثر سیل، ۱۷ منزل در دو روستای‌گریکان و هشتراک دچار آبگرفتگی شدند.
بخشدار کوهسار سلماس گفت: با تلاش شبانه‌روزی عوامل اداره راهداری و نیروهای حاضر در صحنه راه‌های ارتباطی این روستاها بازگشایی ‌شدند.
عبداللهی اظهار داشت: عمده خسارت وارده به روستاها شامل تخریب باغ‌ها و اراضی کشاورزی این روستاهاست و برآورد خسارت وارده به این اراضی از سوی جهاد کشاورزی در حال انجام است.
سیل به بیش از ۴۰ واحد مسکونی در روستاهای مراغه خسارت زد
جانشین ستاد بحران و معاون عمرانی فرماندار مراغه اعلام کرد: وقوع سیل در شب یکشنبه به بیش از ۴۰ واحد مسکونی در روستاهای این شهرستان خسارت زد.
نقی مسکینی، افزود: در پی بارش باران و جاری شدن سیل در شب یکشنبه، زمینه‌ساز جاری شدن سیلاب در سه مسیر روستایی آشان، مغانجیق و کاهجوق و نیز بهنق شد.
وی اضافه کرد: در بررسی‌های اولیه مشخص شد به ۴۰ منزل مسکونی در روستاهای کهجوق، مغانجیق، شلیلوند و قراطول خسارات‌های کلی و جزئی وارد شده است.
مسکینی گفت: بیشترین میزان خسارت به منازل مسکونی روستاییان در روستاهای شلیلوند و قراطول از توابع بخش مرکزی بوده است.
وی افزود: سیل همچنین موجب آب گرفتگی، ایجاد ترک و وارد شدن خسارت‌هایی به واحدهای مسکونی در چند روستا شده است.
وی ادامه داد: به برخی جاده‌های بین مزارع باغ‌ها و اراضی کشاورزی و نیز احشام روستائیان نیز در این سیل خسارت‌هایی وارد شد.