kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۲۸۹۸
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۸

تعقیب و‌گریز ارتش و معترضان در خیابان‌های تونس/ رئیس‌جمهور: اوضاع خطرناک است

رئیس‌جمهور تونس با اشاره به اعتراضات جنوب و درگیری میان مردم و ارتش‌، اوضاع سیاسی این کشور را خطرناک خواند.



چند روزی است که مردم جنوب شرق تونس در اعتراض به شرایط سخت معیشتی و ضعف دولت در ارائه خدمات رسانی در این منطقه، دست به اجتماع و اعتراضات خیابانی می‌زنند. این اعتراضات تا کنون با درگیری میان مردم و نیروهای امنیتی نیز همراه بوده است. در یکی از تعقیب و‌گریزهای ارتش و مردم، یک جوان کشته و همین موجب خشم بیشتر مردم شد.
در این میان، دیروز «قیس سعید»، رئیس‌جمهور تونس، با بیان اینکه ملت تونس در حساس‌ترین و خطرناک‌ترین مرحله تاریخی خود به سر می‌برند، اظهار داشت: «متأسفانه تلاش‌هایی برای نابود کردن ساختار نظام در داخل وجود دارد، فروپاشی دولت، به نهادها و موسسات حاکمیتی ضربه می‌زند و سبب فقدان قدرت (مرکزی) در برخی مناطق کشور خواهد شد.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سعید افزود، یکی از خطرناک‌ترین توطئه‌ها این است که تلاش می‌شود ارتش وارد درگیری‌های سیاسی شود. او که در جمع مقامات بلندپایه امنیتی و نظامی تونس سخن می‌گفت، تصریح کرد: «نهادها و موسسات امنیتی و نظامی باید از هرگونه درگیری سیاسی به دور باشند و آنچه طی چند روز اخیر در مناطق جنوب کشور رخ داده است، هرگز پذیرفتنی نیست.»
سقوط رادیو و تلویزیون مالی
در «مالی» دیگر کشور آفریقایی، نیز شورش‌هایی صورت گرفته است. تلویزیون دولتی این کشور، روز جمعه، پس از حمله صدها تظاهرات‌کننده به ساختمان رادیو و تلویزیون، پخش برنامه‌های خود را متوقف کرد. راهپیمایی معترضان در «باماکو»، پایتخت مالی، با تلاش آنها برای اشغال ساختمان‌های اصلی، از جمله مجلس ملی، به هرج و مرج کشیده شد.
به گزارش فارس، رهبران این اعتراضات از حامیان خود خواسته بودند ساختمان‌های دولتی از جمله دفتر نخست‌وزیری و دیگر نهادهای اصلی را اشغال کنند تا «ابراهیم بوباکار کیتا»، رئیس‌جمهور این کشور، را که در ارائه راه‌حل برای مشکلات مالی امنیتی و اقتصادی این کشور ناکام بوده است، وادار به استعفا کنند. رئیس‌جمهور مالی نیز روز شنبه در پیامی تلویزیونی، خواستار گفت‌وگو با مخالفانش شد.
گفتنی است، مالی یکی از فقیرترین کشورهای مسلمان جهان واقع در غرب آفریقاست. این کشور سال‌ها مستعمره فرانسه بوده است. کیتا، رئیس‌جمهور مالی نیز در دانشگاه سوربون پاریس درس خوانده و در مالی ابتدا برای صندوق توسعه اروپا کار می‌کرده است.