kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۲۷۵۸
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۳

یاد داشت خبرنگار




بحران کرونا را «جدی» بگیرید!
قرمز بودن وضعیت کرونایی آذربایجان شرقی، موجب «دست پیش‌گیری» مقامات دولتی برای مقصر جلوه‌دادن مردم شده است. مدیران منطقه مدتی است به هشدارهای جمعی روی آورده‌اند و مردم را تهدید می‌کنند که در صورت عدم استفاده از ماسک و بی‌توجهی به فواصل اجتماعی، دوباره محدویت‌های کرونایی اسفند و فروردین را برای آنان اعمال و برقرار خواهند کرد.
صرف‌نظر از عدم دسترسی مردم به ماسک ارزان و دستکش غیرنایلونی باید گفت اعمال مدیریت متناقض دولت عامل اصلی قرمز شدن دوباره استانها و افزایش ابتلا مردم به کرونا و مرگ و میرهای ناشی از این بیماری شده است. دولت در شرایطی که متوجه است فشار کرونا همچنان وجود دارد و داروی خاصی برای کنترل این بیماری کشف نشده است و مرگ و میرهای ناشی از آن در کشور و دنیا کاهش نیافته، محدودیت‌های اعمالی برای کنترل کرونا را لغو کرده و اجازه شروع فعالیت‌هایی را در جامعه داد که مردم را بطور مستقیم در معرض تهدید بیماری
قرار می‌دهد.
وقتی دولت فعالیت رستورانها، صنوف، بازارهای عمومی، اتوبوسرانی‌های شهری و مترو و ترددهای بین شهری و بین استانی را مجاز اعلام می‌کند این تصور عمومی ایجاد می‌شود که خطر کرونا وجود ندارد و نتیجه آن کنار گذاشتن ماسک است.
طبعاً در این چرخه، «زندگی قبل از کرونایی» با تمامی عادات و رفتارها و شاخص‌های خود، دوباره به متن زندگی و فعالیت‌های روزمره عمومی باز می‌گردد.
ضمن آن که رویه اولیه رایگان بودن فرآیند درمان مردم در بیمارستانها برای استفاده از امکانات به منظور مهار کرونا، اکنون به دریافت‌های کلان رسیده و مردم مجبور به پرداخت پول برای درمان هستند که ارقام سنگین بالایی را شامل می‌شود.
اگر محدودیت‌ها حذف نمی‌شدند و نظارت‌های بعد از رفع محدودیت‌ها، بطور جدی اعمال می‌شد، اکنون نیازی به خط و نشان کشیدن کرونایی علیه مردم نبود. مردم برغم تنگدستی عمومی شدیدی که با آن مواجه هستند و قدرت معاش کافی ندارند، مجبور شدند داخل سبد روزانه مصرفی پاره خود، هزینه‌هایی را نیز برای تهیه ملزومات مورد نیاز برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی دولت در نظر بگیرند، که نمی‌دانستند از کجا باید آن را تهیه و تأمین کنند و اگر نبود حمایت‌های معیشتی ملی، اکنون حال بسیاری از مردم، زارتر از همیشه بود.
تصمیمات دوگانه مدیران عامل ایجاد سردرگمی اجتماعی و بهداشتی در جامعه بوده ولی در عین حال نباید دلیلی بر فقدان شعور اجتماعی عمومی باشد و شهروندان می‌بایست بیشتر از دولت نگران سلامتی خود باشند و حتی در شرایط آزادی فعالیت خطوط مترو و اتوبوسرانی شهری و بازار، از مترو و اتوبوس‌های خط واحد استفاده نکنند و ترددهای غیر ضروری به بازار را به حداقل برسانند. این انتظار است که دولت سطح دسترسی مردم به ملزومات بهداشتی فردی مانند دستکش و ماسک را بهتر- ارزان‌تر و بیشتر کند و برای رفع تنگدستی و سختی معاش مردم واقعاً احساس مسئولیت کند و هزینه‌های اعمالی درمان کرونا را، کاملاً حذف نماید.
تبریز- سعید داور