پیشنهاد جدید پاکستان برای شتاب در ساخت خط لوله صلح
معاون بازرگانی و امور بینالملل وزارت نفت از ارائه پیشنهاد جدید پاکستانیها به ایران برای شتاب بخشیدن به ساخت خط لوله صلح خبر داد.
علی ماجدی در گفتوگو با شانا درباره پیشنهاد خاقان عباسی،وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان به وزیر نفت کشورمان گفت: در این پیشنهاد پاکستانیها راههای مختلفی را برای شتاب بخشیدن به احداث خط لوله آیپی مطرح کردند و خواستار اقدام در این زمینه شدند که جزئیات آن در دست بررسی است.
ماجدی درباره اینکه خواسته آنها از ایران برای احداث این خط لوله چه بوده است، گفت: آنها درخواستی از ایران نداشتند تنها برای مطلع بودن ایران، راههایی را که سبب شتاب بخشیدن به ساخت این خط لوله میشود، مطرح کردند.
وی از بیان جزئیات این پیشنهاد خودداری کرد و درباره اینکه آیا پاکستانیها خواستار کمک 2 میلیارد دلاری برای ساخت خط لوله آیپی در خاک این کشور هستند، گفت: چنین درخواستی مطرح نشده و ایران وظیفهای در قبال تامین مالی ساخت خط لوله در پاکستان ندارد.ماجدی درباره اینکه پاکستانیها خواستار تمدید زمان تکمیل خط لوله از دسامبر 2014 به 2015 هستند، گفت: در پیشنهادی که به ایران داده شد در این زمینه صحبتی نشده است. بنابراین گزارش: پاکستان در صورت تکمیل نکردن خط لوله در خاک خود تا زمان ضربالاجل 31 دسامبر 2014 باید ماهانه 200 میلیون دلار جریمه به ایران بپردازد. در قرارداد خرید و فروش گاز که بین ایران و پاکستان منعقد شده، بندی وجود دارد که بر ضرورت اجرای این جریمه تصریح میکند.ماجدی در این باره گفت: اظهارنظر در این زمینه زود است.
معان بازرگانی و امور بینالملل وزارت نفت به سفر نواز شریف، نخستوزیر پاکستان به ایران اشاره و تصریح کرد: از نظر سیاسی هر دو کشور به دنبال اجرایی کردن این خط لوله هستند و بر ضرورت انتقال گاز ایران به پاکستان تاکید دارند. ماجدی همچنین درباره اینکه نتیجه شکایت گازی ترکیه از ایران در دیوان بینالمللی داوری چه زمانی مشخص میشود، گفت: ظرف 6 ماه آینده نتیجه این داوری اعلام میشود.بر پایه این گزارش: 11 بهمن ماه 92 بود که شرکت بوتاش ترکیه با دو ادعا که اولا در 53 روز گذشته (از 18 آذر ماه) سال 92 صادرات گاز ایران به این کشور به میزان مورد توافق نبوده و 25 درصد از حجم آن کاسته شده است و از سوی دیگر قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه نسبت به دیگر کشورهای منطقه بالاست و باید کاهش یابد از ایران به دیوان بینالمللی داوری شکایت کرد.داوری ادعاهای ایران و ترکیه را در دور اول نپذیرفت، دور دوم داوری برای شنیدن ادعاهای دو طرف 24 تا 26 تیر ماه جاری (15 تا 17 جولای) برگزار شد.