سومین جلسه دادگاه گروه عظام
نماینده دادستان به «ایروانی»: شما با پس ندادن ارزهای وارداتی تحریم را دور زدید یا ملت را؟!
سومین جلسه رسیدگی به اتهامات عباس ایروانی به همراه متهمان دیگر این پرونده به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
به گزارش میزان، در ابتدای این جلسه، بازرس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به گزارش بازرسی از بانک مرکزی پیرامون تسهیلات برخی شرکتهای وابسته به گروه عظام، گفت: خانواده آقای ایروانی با ارتباطی که با مدیریت وقت بانک مسکن داشتند جمعاً مبلغ ۴۷۵ میلیون درهم برای ورود قطعات خودرو به منطقه آزاد سلفچگان دریافت کردند. همچنین درخواستهای تمامی شرکتها به بانک مسکن از جمله اصرار برای کسب بازرسی کالا بهصورت یک شکل مورد موافقت بانک قرار گرفت. متأسفانه بانک مسکن حتی برخی وثیقهها را از سفته به قراردادهای لازم الاجرا تغییر داده بود.
وی افزود: شرکتهای عظام هیچ یک از تعهدات ارزی خود را به بانک ارائه ندادند و از ارائه مدارک مستند برای ورود کالا به منطقه خودداری کردند. این اقدام نشاندهنده آن است که معامله صورت گرفته صوری بوده و هیچ کالایی به کشور وارد نشده است. تا این لحظه بر اساس دریافتیهای گروه عظام و تورم بدهی وجود داشته حدود ۹ هزار میلیارد تومان تورم بدهی وجود دارد که متأسفانه تعیین تکلیف نشده است.
ایروانی هیچگونه مستنداتی دال بر ورود کالا
ارائه نداده
در ادامه لهراسبی نماینده حقوقی بانک ملی گفت: عباس ایروانی با تشکیل شرکتهای مختلف در خارج و داخل کشور اقدام به دریافت تسهیلات ریالی کرده است. ارائه پروانه ثبت گمرکی نیز در منطقه سلفچگان الزامآور نبوده و هیچگونه مستنداتی دال بر ورود کالا ارائه ندادهاند.
در ادامه جلسه دادگاه نخعی نماینده بازرسی بانک ملت گفت: بانک ملت در دو حوزه ریالی و ارزی وضعیت بدهی را به شعبه بازرسی گزارش کرده که این تسهیلات مربوط به سال ۸۹ بوده است. در زمان اعطای تسهیلات سهامدار عمده ایروانی و خانوادهاش بودند. در سال ۹۲ و ۹۳ هیئتمدیره بانک به شرکتهای مجموعه گروه عظام مصوباتی را ارائه میدهد تا بدهی بهصورت تقسیط صورت گیرد که همچنان بخشی از بدهی پرداخت نشده است.
ریاضت وکیل بانک صادرات نیز گفت: از مجموعه ۱۴۵۳ اعتبار به شرکتهای پنجگانه گروه عظام ۸۲ اعتبار تسویه نشده است که البته وثایقی اخذ شده است.
فلاح نماینده حقوقی بانک توسعه صادرات نیز گفت: پرونده متعلق به گروه عظام برای شرکت آبی کیش است تا پروژه پارک آبی در آن منطقه احداث شود که در سال ۸۸ با این اعتبار موافقت شد و از محل مصوبات سه فقره قرارداد مشارکتی منعقد گردید و شرکت بخشی از تسهیلات ریالی را پرداخت کرده است، اما تسهیلات ارزی را بهدلیل مشکلات موجود پرداخت نکرده است.
گروه عظام موجب خروج مبالغ کلان
از بیتالمال شده
در ادامه نماینده حقوقی بانک سپه اظهار داشت: گروه عظام به وسیله شرکتهای متعدد از تسهیلات ارزی و ریالی بانک سپه استفاده کرده است که به طرق مختلف موجب خروج مبالغ کلان از بیتالمال شده است.
وی افزود: گروه عظام از پرداخت دیون خود خودداری کرده است و اقدام این گروه باعث ضرر و زیان بانک شده است تا جایی که فعالیت آنها موجب خالی شدن خزانه بیتالمال گردیده است که بهنظر میرسد این گروه بهصورت عامدانه از پرداخت دیون خودداری کرده باشد.
ماجرای خرید و فروش ایروانی
در داخل خانواده خودش!
در ادامه جلسه دادگاه گرمابدری نماینده حقوقی بانک مسکن گفت: متهم ایروانی با تاسیس شرکتهایی در ایران و امارات طی ۸ فقره اعتبار اسنادی به مبلغ ۶۰۶ میلیون و ۲۹۱ هزار ۴۳۱ درهم با ادعای واردات قطعات خودرو کرده است در حالی که فروشنده و خریدار هر دو مربوط به ایروانی و خانواده ایشان بوده است و از طریق جعل اسناد موجب فریب بانک مسکن شده است.
دفاعیات ایروانی
در ادامه جلسه دادگاه متهم ایروانی در جایگاه اتهام قرار گرفت و گفت: در این پرونده سپاه، پروندهسازی کرده است.
قاضی خطاب به متهم گفت: سپاه در این پرونده هیچ نقشی ندارد ضابط این پرونده وزارت اطلاعات است.
متهم ایروانی گفت: ما با بانک مسکن اختلاف داریم. اینکه نماینده سازمان بازرسی میگوید ۹ هزار میلیارد تومان؛ مثل پرونده قبلی است و هیچ گزارشی در این پرونده وجود ندارد. ما به بانک ملت اصلاً بدهی نداریم.
قاضی خطاب به متهم گفت: چقدر به بانک صادرات بدهی دارید؟
متهم پاسخ داد: به نرخ روز ۲۵۰ میلیون دلار بدهی داریم با بانک سپه نیز اصلاً مشکلی نداریم و در ۲۴ قسط تقسیط کردهایم که پرداخت کنیم. با بانک سپه ۳ میلیون دلار اختلاف داریم که میگویند بر اساس ارز آزاد پرداخت کنید که ما توان پرداخت ارز آزاد را نداریم. اختلاف ما با بانک سپه اختلاف در قیمت ارز است.
این متهم ادامه داد: در بانک ملی کل بدهی ما ۲۸۰ میلیارد تومان است. هیچ معوقی هم وجود ندارد همین امسال ۱۰۰ میلیارد تومان چک دادیم و در حال پرداخت است.
این متهم ادامه داد: درباره بانک توسعه صادرات در آن زمان ۱۲ میلیون یورو به اضافه ۱۰ میلیارد تومان به ما تسهیلات دادند. آن زمان دلار ۲ هزار تومان بوده است حالا میگویند بر اساس دلار امروز پرداخت کن وثایقی که از ما گرفتند ۱۰ هزار میلیارد تومان ارزش دارد.
حتی یک دلار و درهم نیز پس ندادید
در ادامه نماینده دادستان خطاب به متهم گفت: شما مالک بیتالمال نیستید شما از دهه ۸۰ تا به امروز ارز و ریال دریافت کردید و حتی یک دلار و درهم نیز پس ندادید در حالی که شما یا باید کالا وارد کنید یا ارز را پس دهید؛ امروز میگویید من تحریم را دور زدم، شما تحریم را دور زدید یا ملت را؟
شاهمحمدی ادامه داد: تمام امکانات در اختیار شما بود تا شما کارآفرین شوید، اما از آن به درستی استفاده نکردید. شما درخواست گشایش ال سی و اعتبار اسنادی داشتید و باید به مدت ۶ تا ۱۸ ماه کالا را وارد میکردید یا در نهایت ارز را پس میدادید که این کار را انجام ندادید.
رد ادعای متهم ایروانی مبنی بر دور زدن تحریمها
نماینده دادستان در ادامه اسنادی را مبنی بر رد اظهارات متهم پیرامون دور زدن تحریمها نشان داد و گفت: این اسناد نشان میدهد که اقدامات شما در راستای دور زدن تحریمها نبوده است. گواهی بازرسی جعلی و غیراصلی بوده است و در اصل بارنامهای وجود نداشته، چرا که کالایی نبوده تا بر اساس آن بارنامه تنظیم شود؛ لذا به این نتیجه میرسیم ارز دریافت شده و از کشور خارج گردیده در حالی که هیچ کالایی وارد نشده و اقدامی برای پرداخت بدهی ارزی از سال ۹۴ تاکنون صورت نگرفته است.
متهم ایروانی در پاسخ به اظهارات نماینده دادستان گفت: ما در دادسرا قول دادیم و با بانک مسکن به توافق رسیدیم، اما هیئتمدیره بانک مسکن آن توافق را قبول نکرده. اینکه گفتید از دهه ۸۰ قرض گرفتید و ندادید اینطور نیست همه در دبی شرکت تاسیس میکردند ما هم این کار را کردیم همه این شرکتها برای من است و من هیچ وقت نگفتم برای من نیست.
نماینده دادستان خطاب به متهم گفت: شما در ارزش کالا کماظهاری داشتید. بر اساس قانون خروج کالا با اسناد جعلی قاچاق است.
متهم پاسخ داد: ما یک دلار قاچاق نکردیم.
قاضی خطاب به متهم گفت: نامه بانک مرکزی را ملاحظه کردید ذینفع خریدار و فروشنده واحد بوده است. در اینباره توضیح دهید بانک مرکزی میگوید جنسی آورده نشده است. پاسخ دهید.
متهم پاسخ داد: نه اینطور نیست جنس را به طرق دیگری آوردیم.
نماینده دادستان خطاب به متهم ایروانی گفت: شما ارز را گرفتهاید که اجناس را بیاورید. نمیتوانید اجناس دیگری بیاورید. باید همان را میآوردید.
توصیه قاضی صلواتی به متهم ایروانی
قاضی خطاب به متهم ایروانی گفت: به شما اعلام میکنم قبل از صدور حکم با بانکها تسویه کنید. این موارد از تخفیفات دادگاه است.
متهم پاسخ داد: بله صد درصد. دولت قرار است نرخ ارز را در مصوبهای اعلام کند هر وقت اعلام کند من بلافاصله آن را میپردازم.