kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۱۵۶۸
تاریخ انتشار : ۰۶ تير ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۵
به دلیل عملکرد بد بانک‌ها و کارگزاری‌ها

مردم از روند فروش 30 درصد سهام عدالت خود راضی نیستند

در حالیکه وزارت اقتصاد، خرید سهام عدالت به قیمت ارزان توسط بانک‌ها را تکذیب کرده اما مردم از روند فروش سهام عدالت خود در بانک‌ها و کارگزاری‌ها راضی نیستند.




به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت اقتصاد ضمن تکذیب خبرهای منتشر شده در خصوص خرید سهام عدالت به قیمت ارزان توسط بانک‌ها به عموم مردم توصیه کرده است فریب خبرهای جعلی و کذب در رابطه با قیمت ناچیز سهام عدالت که توسط عده‌ای از دلالان به منظور سوءاستفاده از سهام متعلق به مردم منتشر می‌شود را نخورند.
گفتنی است بر اساس تصمیمات ستاد آزادسازی سهام عدالت، مشمولان می‌توانند از درگاه‌های مختلف مانند سایت بانک، اپلیکیشن‌ها یا به‌طور مستقیم درخواست فروش 30 درصد از سهام خود را از طریق بانک‌ها ثبت کنند.
در این میان اما نکته جالب و تامل‌برانگیز قرارداد یک طرفه بانک‌ها با دارندگان سهام عدالت است که بر اساس آن مشمولان نه می‌دانند چه سهمی از آنها فروخته می‌شود؛ نه می‌دانند که این سهام چه زمانی فروخته می‌شود و نه می‌دانند که به چه قیمتی سهام‌شان فروخته می‌شود!!
در حالی پول حاصل از فروش ۳۰ درصدی سهام عدالت از سوی بانک‌ها با تاخیر به حساب مشمولان واریز می‌شود که دارندگان این سهام به این موضوع اعتراض دارند و می‌گویند اگر به این پول نیاز فوری نداشتیم، سهام عدالت‌مان را نمی‌فروختیم.
همچنین کسانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام عدالت خود انتخاب کرده‌اند از نحوه فروش و واریز وجوه و مقدار آن و شفاف نبودن روند واگذاری 30 درصد سهام عدالت خود از سوی کارگزاری‌ها، شکایت دارند.
وجوه انتخاب‌کنندگان روش مستقیم، با تاخیر و چندمرحله‌ای پرداخت می‌شود و گاهی مبلغ واریزی از محاسبات دارنده سهام عدالت کمتر است. اغلب انتخاب‌کنندگان روش مستقیم، معاملات بورسی را بلدند و به همین دلیل این روش را انتخاب کرده و خواهان مدیریت مستقیم خود و بدون دخالت کارگزاری های خاص بر سهام عدالت خویش هستند. آنها، خواهان نشستن پرتفوی سهام عدالت بر پرتفوهای بورسی خود هستند.
این در حالی است که ثبت درخواست فروش سهام توسط دارندگان سهام عدالت به منزله دادن اختیار تام به کارگزاری‌ها برای فروش این سهام به هر قیمت، در هر زمان و در هر نمادی است و به همین دلیل هم هست که مبالغ واریزی به حساب مشمولان با هم متفاوت هست.
جدای از این حق اجحاف شد اما، هستند مشمولانی که پس از قبول این حق ضایع شده و نیز امضای این قرارداد یک‌طرفه، حالا چند هفته‌ای است که منتظر واریز وجوه حاصل از فروش سهام عدالت خود هستند.
بر این اساس در خصوص تاخیر قابل وجه بانک‌ها در واریز این وجوه به حساب مشمولان مدیرعامل یکی از شرکت‌های کارگزاری وابسته به یکی از بانک‌ها گفته نمی‌توان زمان مشخصی برای فروش سهام و واریز وجوه ناشی از آن مشخص کرد؛ چرا که عرضه و تقاضا، تعیین‌کننده قیمت سهام بوده و تلاش می‌ شود سهام با بالاترین قیمت و در بهترین شرایط به فروش برسد.
همچنین ثبت درخواست فروش سهام عدالت به معنی فروش قطعی نیست و فرآیند فروش ممکن است کمی زمان‌بر باشد؛ اما کارگزاری پس از فروش قطعی، مبالغ دریافتی را طی روال قانونی به حساب صاحب سهام واریز خواهد کرد.
در عین حال، یک عضو شورای عالی بورس با تاکید بر اینکه همه محدودیت‌های فروش سهام عدالت موقتی است، گفت: هنوز تصمیم‌گیری جدیدی در مورد امکان فروش درصد بیشتری از سهام عدالت گرفته نشده و زمان معاملات آنلاین سهام عدالت هم هنوز مشخص نشده است.