کد خبر: ۱۸۸۵۸۸
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۲

گری سیک: اعتماد به آمریکا در ایران تبدیل به یک خیال واهی شده است

عضو اسبق شورای امنیت ملی آمریکا با بیان اینکه «اعتماد به آمریکا در ایران تبدیل به یک خیال واهی شده است» تصریح کرد: «ما در مقابل ایران از سیاست‌های پَسْت استفاده و از نگاه متحدان به پای خود شلیک کردیم!»



«گری سیک» عضو اسبق شورای امنیت ملی آمریکا در دولت‌های جرالد فورد، جیمی‌کارتر و رونالد ریگان و استاد دانشگاه کلمبیا در ارتباط تصویری با چند تن از کارشناسان آمریکایی با‌ اشاره به ناکارآمدی سیاست‌های تحریمی ‌آمریکا در قبال ایران گفت: این جالب است و ارزش گفتن دارد که در ایران اقتصاد در حال جهش است و ایران اقتصاد ایران در حال شکوفا شدن است.
اقتصاد ایران شکوفا خواهد شد
وی افزود: اقتصاد ایران شکوفا خواهد شد چون آنها باید هر کاری که از دستشان بر می‌آید برای خودشان انجام دهند لذا از این جهت، ایران از این تجربه سود برده زیرا در 40 سال گذشته ایران تحت تحریم‌های اقتصادی و مالی عظیمی ‌بوده است.
گری‌سیک با‌ اشاره به خودکفایی جمهوری اسلامی در امور دفاعی گفت: جالب اینجاست که ایران شمار بسیاری از جنگ افزارهایش را خودش تولید می‌کند و این در حالی است که هیچکدام از کشورهای خلیج (فارس) توانایی چنین کاری را ندارند.
عضو اسبق شورای امنیت ملی آمریکا در این مصاحبه تصویری به موضوع برجام پرداخت و گفت: فکر کنم امروز محبوبیت برجام به 30 درصد رسیده و ایرانیان به این نتیجه رسیده‌اند که این خیال واهی بود که می‌توان به آمریکا اعتماد کرد.
وی با تأکید بر اینکه در چنین شرایطی ما دستاوردی نخواهیم داشت، افزود: به همین دلیل قطعاً بخش گسترده‌ای از موافقت مردم ایران برای گفت‌وگو با آمریکا از میان رفته است و متأسفانه همچون بسیاری از موارد ما در بحران انتخاب به سر می‌بریم.
اتفاقات بد منطقه، تقصیر آمریکاست
گری سیک با‌ اشاره به تحولات منطقه خاورمیانه تصریح کرد: بسیاری از اتفاقات بدی که در منطقه روی می‌دهد و به‌ویژه آنچه که در رابطه با ایران شاهد آن هستیم، تقصیر ماست.
وی افزود: به‌خاطر آنچه که انجام دادیم و رفتار کردیم باید بسیار خود را سرزنش کنیم.
گری سیک درخصوص سیاست‌ها و اقدامات آمریکا در قابل منطقه و ایران اظهار داشت: از نگاه متحدان ما به ساق پای خودمان شلیک کردیم. ما تصویر دیگران از خودمان به‌عنوان یک میانجی مشروع و کسی که می‌شود به او اعتماد کرد را تقلیل داده‌ایم.
عضو اسبق شورای امنیت ملی آمریکا افزود: در ارتباط با مسائلی مثل فروش دارو و. .. خودمان را درگیر سیاست‌های «پَست» کردیم و تصویری از خودمان ساختیم که اصلاً رشک برانگیز نیست؛ و من فکر می‌کنم که روزی از این کار پشیمان خواهیم شد
رویکرد فشار حداکثری، اشتباه است
در این ارتباط تصویری همچنین ویلیام لوئرز، دیپلمات سابق و افسر سابق نیروی دریایی آمریکا گفت: دولت ‌ترامپ و به‌ویژه پمپئو بارها ادعا کرده‌اند که ایران در آستانه فروپاشی است و نظام ایران تغییر خواهد کرد. آنها می‌گویند ما باید فشار حداکثری را حفظ کنیم و به‌خاطر کرونا به ایران کمک نکنیم. آنها معتقدند که باید رویکرد فشار حداکثری را حفظ کنیم تا نظام ایران نابود شود.
وی افزود: این اشتباه است. چیزی که ما درباره ایران می‌دانیم این است که به شدت آسیب ‌دیده‌اند ولی وقتی به شدت می‌بینند یکپارچه می‌شوند. ما چنین تجربه‌ای را از ایران در طی جنگ ایران و عراق به یاد داریم. با وجود اینکه مشکلاتی در دولت وجود دارد ملت ایران یکپارچه‌تر است؛ یکپارچه‌تر از چیزی که مدت‌ها شاهدش بودیم.
دیپلمات سابق آمریکا با تأیید حرف‌های‌ گری سیک بیان کرد: همان‌طور که‌ گری هم‌ اشاره کرد، آنها نسبت به دیگر کشورهای خلیج (فارس) وابستگی کمتری به نفت دارند و در حال حاضر آنها به شدت برای بازسازی اقتصادشان تلاش می‌کنند.
ایرانی‌ها همیشه
یک راهی پیدا می‌کنند
لوئرز با بیان اینکه ایرانی‌ها همیشه یک راهی را پیدا می‌کنند تا سرپا بمانند، تأکید کرد: آنها به وسیله این جمعیت وسیع سرنگون نخواهند شد.
وی افزود: این حرف وزیر خارجه آمریکا که می‌گوید این دولت از میان خواهد رفت را فراموش نکنید چراکه چنین چیزی اتفاق نخواهد افتاد.

captcha