کد خبر: ۱۸۸۵۶۵
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۹
نشریه فرانسوی پاسخ داد

سقوط قیمت نفت چگونه رویای سعودی را بر باد داد؟

مجله فرانسوی در گزارشی از پیامدهای جنگ نفتی برای ریاض خبر داده و «وضعیت وخیم» را برای اقتصاد عربستان پیش‌بینی کرده است.




رسانه‌های مختلف در چند ماه اخیر از وضعیت شکننده اقتصادی عربستان به دلیل کرونا و جنگ نفتی گزارش‌های زیادی منتشر کرده‌اند. فصل مشترک تمام این گزارش این بوده که هم مردم عربستان و هم بن سلمان رویاهای خود را بر باد رفته می‌بینند. این بار اما مجله فرانسوی «کپیتال» در گزارشی درباره تشدید تدابیر ریاضت اقتصادی عربستان در شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا و کاهش قیمت نفت نوشته که «مردم عربستان پس از گذراندن یک دوره طلایی حالا یک شبه خود را در مواجهه با واقعیت تکان‌دهنده و سخت اجرای تدابیر ریاضت اقتصادی یافتند».
روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی به نقل از این مجله فرانسوی آورده: «عربستان امروز از تحمل بار سنگین پیامدهای سقوط قیمت نفت رنج می‌برد و اقدامات دردناک ریاضت اقتصادی که اخیراً توسط محمد الجدعان وزیر دارایی این کشور اعلام شده است رویاهای بسیاری از جوانان سعودی را که رویای ساخت یک خانه برای خودش داشت بر باد داد».
مجله کپیتال همچنین تاکید کرده که «ریاض تحت فشار مضاعف اپیدمی کرونا و پایین آمدن قیمت نفت، مالیات‌برارزش‌افزوده را 3 برابر کرد و از پایان مزایا یا کمک‌های اجتماعی نیز خبر داد. این تصمیمات سختگیرانه حکومت سعودی در بحبوحه رکود اقتصادی که در جریان است حاکی از یک تغییر خطرناک است، زیرا پایه‌های دولت رفاه عربستان را متزلزل می‌کند و بخش بزرگی از شهروندان سعودی از جمله اکثر جوانان را با واقعیت کاهش درآمد، کاهش فرصت‌های شغلی و وخیم شدن شرایط زندگی مواجه می‌کند؛ کشوری که مفهوم مالیات در آن تا همین چندی پیش ناشناخته بود».